Hírek
Elstartolt a Com’ON Sepsi program negyedik kiadása

Ismét jelentkezhetnek kreatív ötleteikkel a sepsiszentgyörgyi fiatalok a Com’ON Sepsi ifjúsági részvételi programjára, a kezdeményezéseket július 10-ig júlis 11-ig lehet majd benyújtani a comonsepsi.ro oldalon. A jelentkezések elbírálására, azaz a technikai ellenőrzésre július 11-12-én kerül sor, az elfogadott ötletek legjobbjait pedig a sepsiszentgyörgyi lakosság választja ki egy augusztus 1-ig zajló szavazás útján. A nyertes projektek ezt követően, illetve az őszi periódusban valósulnak meg, novemberrel bezárólag.

Elstartolt a Com’ON Sepsi program negyedik kiadása

A programra 14-35 éves, Sepsiszentgyörgyön élő, dolgozó vagy tanuló fiatalok jelentkezhetnek legalább 3 tagból álló informális csoportokban. A kezdeményezések lehetnek kulturális, társadalmi és egyéb kreatív programok, tevékenységek, amelyekre a csapatok anyagi támogatást nyerhetnek a program keretében. A fiatalok által benyújtott, majd a lakosság által megszavazott kezdeményezések egyenként maximálisan 2600 lej értékű támogatásban részesülhetnek. 

Amennyiben a nyertes projektek költségvetése nagyobb, mint 2.600 lej, a csoportok felelőssége az ezen érték feletti anyagi alap biztosítása. Fontos továbbá, hogy a támogatásra benyújtott programokon való részvételnek ingyenesnek kell lennie. A kezdeményezéseket augusztus 3. és november 30. időszakban kell megvalósítani. A részletes szabályzat IDE KATTINTVA érhető el.

Újításként a szervezők elindítják a Com’ON Műhelyt: három ingyenes képzési lehetőséget ajánlanak fel a jelentkező csoportoknak. Az ingyenes képzések során a programra jelentkező személyek elsajátíthatják a projektírás- és lebonyolítás alapjait, valamint kommunikáció témában is fejleszthetik tudásukat, ezáltal még gördülékenyebben tudják megvalósítani ötleteiket. Az idei év azért is különleges, mert 2022 az ifjúság európai éve, így idén kiemelt figyelmet kapnak a fiatalok helyi szinten is. Az ifjúság európai évében számos rendezvény és élmény vár a fiatal korosztályra, közöttük a Com’ON Sepsi által megvalósuló kezdeményezések, amelyek Sepsiszentgyörgyöt is egy zöldebb, élhetőbb, befogadóbb és digitalizáltabb európai várossá hivatottak alakítani, segíteni. Ebben az évben is célkitűzése a Com’ON Sepsi programnak, hogy hangsúlyt adjon a fiatalok fontos szerepének és lehetőséget nyújtson ötleteik megvalósítására.

A Com’ON Sepsi ifjúsági részvételi program negyedik kiadása a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület, valamint a Pont Csoport és Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának partnerségében kerül újra megszervezésre, további támogatója a Román Kereskedelmi Bank (BCR). Harmadik kiadásában, 2021-ben, összesen 30 kezdeményezés valósult meg.

Facilitátorok jelentkezését várjuk!

A Com’ON Sepsi gördülékeny lezajlása érdekében a szervezők facilitátorokat keresnek, akiknek feladata a fiatalokat tájékoztatni a programban való részvételi lehetőségről, mozgósítani és segíteni őket a kezdeményezések előkészítésében, benyújtásában, és szükség esetén a lebonyolításában. Minden facilitátor egyéni megbízása 2022. június 10 – november 10. közötti időszakra szól, és a sikeresen jelentkezők javadalmazásban részesülnek a feladatok ellátásának teljes időszakára. Facilitátornak június 10-ig lehet jelentkezni. Részletek: ITT.

Sajtóközlemény, 2022. június 5.

Egyéb hírekAz összes hír
 • Gálával zárult a Com’ON Sepsi ötödik kiadása!

  Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja, a Com’ON Sepsi december 15-én a Com’ON gálával zárta idei, ötödik kiadását. És bizony volt oka az ünneplésnek: a szeptember 13. és december 10. között zajló megvalósítási időszak alatt 21 csapat összesen 25 nagyszerű kezdeményezést vitt véghez, megmozgatva több, mint ezer önkéntest. 

 • Változatos Com’ON Sepsi kezdeményezések novemberben és decemberben is!

  A szeptemberi és októberi hónapok során már közel húsz Com’ON Sepsi kezdeményezés került megvalósításra közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben, egy rendkívül változatos érdeklődésű és korosztályú közönséget megszólítva Sepsiszentgyörgyön. Szerencsére városunk lakói még novemberben és decemberben sem maradnak programok nélkül, hiszen a hátramaradt kezdeményezések december 10-ig kerülnek megrendezésre. Ezekben a hónapokban az Adventre való készülődés kap nagyobb hangsúlyt, a további események között pedig számíthatunk még különféle témákat feltáró ismeretterjesztő előadásokra és műhelyekre, környezetvédő megmozdulásokra, sporteseményekre illetve idősek számára szervezett programokra is.

 • Ne maradj le a Com’ON Sepsi októberben és novemberben megvalósuló kezdeményezéseiről!

  A közönségszavazás győzteseinek kihirdetése után, szeptember 13-ával elstartolt a Com’ON Sepsi kezdeményezéseinek megvalósítási időszaka. Az őszi hónapok során a nyertes csapatok által összesen 25 akció kerül megszervezésre, közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben. Ezek az események nyitottak és ingyenesek Sepsiszentgyörgy lakossága számára, így buzdítunk mindenkit, hogy vegyen részt minél több eseményen!

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio