Hírek
Elstartolt a Com’ON Sepsi program negyedik kiadása

Ismét jelentkezhetnek kreatív ötleteikkel a sepsiszentgyörgyi fiatalok a Com’ON Sepsi ifjúsági részvételi programjára, a kezdeményezéseket július 10-ig júlis 11-ig lehet majd benyújtani a comonsepsi.ro oldalon. A jelentkezések elbírálására, azaz a technikai ellenőrzésre július 11-12-én kerül sor, az elfogadott ötletek legjobbjait pedig a sepsiszentgyörgyi lakosság választja ki egy augusztus 1-ig zajló szavazás útján. A nyertes projektek ezt követően, illetve az őszi periódusban valósulnak meg, novemberrel bezárólag.

Elstartolt a Com’ON Sepsi program negyedik kiadása

A programra 14-35 éves, Sepsiszentgyörgyön élő, dolgozó vagy tanuló fiatalok jelentkezhetnek legalább 3 tagból álló informális csoportokban. A kezdeményezések lehetnek kulturális, társadalmi és egyéb kreatív programok, tevékenységek, amelyekre a csapatok anyagi támogatást nyerhetnek a program keretében. A fiatalok által benyújtott, majd a lakosság által megszavazott kezdeményezések egyenként maximálisan 2600 lej értékű támogatásban részesülhetnek. 

Amennyiben a nyertes projektek költségvetése nagyobb, mint 2.600 lej, a csoportok felelőssége az ezen érték feletti anyagi alap biztosítása. Fontos továbbá, hogy a támogatásra benyújtott programokon való részvételnek ingyenesnek kell lennie. A kezdeményezéseket augusztus 3. és november 30. időszakban kell megvalósítani. A részletes szabályzat IDE KATTINTVA érhető el.

Újításként a szervezők elindítják a Com’ON Műhelyt: három ingyenes képzési lehetőséget ajánlanak fel a jelentkező csoportoknak. Az ingyenes képzések során a programra jelentkező személyek elsajátíthatják a projektírás- és lebonyolítás alapjait, valamint kommunikáció témában is fejleszthetik tudásukat, ezáltal még gördülékenyebben tudják megvalósítani ötleteiket. Az idei év azért is különleges, mert 2022 az ifjúság európai éve, így idén kiemelt figyelmet kapnak a fiatalok helyi szinten is. Az ifjúság európai évében számos rendezvény és élmény vár a fiatal korosztályra, közöttük a Com’ON Sepsi által megvalósuló kezdeményezések, amelyek Sepsiszentgyörgyöt is egy zöldebb, élhetőbb, befogadóbb és digitalizáltabb európai várossá hivatottak alakítani, segíteni. Ebben az évben is célkitűzése a Com’ON Sepsi programnak, hogy hangsúlyt adjon a fiatalok fontos szerepének és lehetőséget nyújtson ötleteik megvalósítására.

A Com’ON Sepsi ifjúsági részvételi program negyedik kiadása a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület, valamint a Pont Csoport és Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának partnerségében kerül újra megszervezésre, további támogatója a Román Kereskedelmi Bank (BCR). Harmadik kiadásában, 2021-ben, összesen 30 kezdeményezés valósult meg.

Facilitátorok jelentkezését várjuk!

A Com’ON Sepsi gördülékeny lezajlása érdekében a szervezők facilitátorokat keresnek, akiknek feladata a fiatalokat tájékoztatni a programban való részvételi lehetőségről, mozgósítani és segíteni őket a kezdeményezések előkészítésében, benyújtásában, és szükség esetén a lebonyolításában. Minden facilitátor egyéni megbízása 2022. június 10 – november 10. közötti időszakra szól, és a sikeresen jelentkezők javadalmazásban részesülnek a feladatok ellátásának teljes időszakára. Facilitátornak június 10-ig lehet jelentkezni. Részletek: ITT.

Sajtóközlemény, 2022. június 5.

Egyéb hírekAz összes hír
 • Csatlakozz a Com’ON Sepsi facilitátor csapatához!

  Jó hírünk van! Hamarosan indul a Com’ON Sepsi újabb kiadása! 

  Amennyiben érdekel a közösségi munka, és szeretnél segíteni a fiataloknak, hogy ötleteiket és kezdeményezéseiket kidolgozzák, megvalósítsák, akkor ez a neked való feladat!

 • Novemberi események összegzője. Hamarosan zárul a program

  November utolsó hétvégéjével sor kerül a Com’ON keretében szervezett fennmaradó eseményekre, amelyek megvalósításával le is zárul a program negyedik kiadása. November első felében három program valósult meg, a november 25-26-án pedig újabb négy kezdeményezésen vehetnek részt az érdeklődők.

 • Kezdeményezések október első felében

  Szeptemberben több mint 15 kezdeményezés valósult meg, amelynek nagy része közösségépítő és mulattató, másik része pedig mozgásra késztető, fejlesztő jellegű volt. Azok a személyek, akik részt vettek bármely eseményen, életre szóló élményt szerezhettek, azonban akiknek még nem volt alkalma betekinteni a programokba, azoknak ajánljuk a soron következő események színes skáláját.

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio