Hírek
Csatlakozz a Com’ON Sepsi facilitátor csapatához!

Jó hírünk van! Hamarosan indul a Com’ON Sepsi újabb kiadása! 

Amennyiben érdekel a közösségi munka, és szeretnél segíteni a fiataloknak, hogy ötleteiket és kezdeményezéseiket kidolgozzák, megvalósítsák, akkor ez a neked való feladat!

Csatlakozz a Com’ON Sepsi facilitátor csapatához!

Ha jól tudsz fiatalokkal együtt dolgozni, szeretsz inspirálni másokat, és szívesen tennél a helyi közösségért, akkor nincs más dolgod, mint jelentkezni a Com’ON Sepsi facilitátor csapatához!

De mi is az a Com’ON Sepsi?

A Com'ON Sepsi lehetőséget nyújt a fiataloknak, hogy megvalósítsák ötleteiket és aktívan részt vegyenek a helyi közösséget építő folyamatokban. 

A programba olyan 14-35 éves fiatalokból álló csapatok kezdeményezéseit várjuk, akik ötleteiket Sepsiszentgyörgy területén kívánják megvalósítani, és amelyek ingyenesen látogathatók.

A részvételi költségvetés elvével összhangban a program célja, hogy bevonja Sepsiszentgyörgy polgárait a helyi költségvetés (egy részének) felhasználásába, így a város lakossága szavazáson keresztül dönt a csapatok ötleteinek megvalósításáról és díjazásáról.

Mi egy facilitátor feladata?

A Com'ON Sepsi facilitátor csapata tájékoztatja a fiatalokat a részvételi lehetőségről, részt vesz a mozgosításban és segíti őket a kezdeményezések előkészítésében, kidolgozásában, benyújtásában és szükség esetén a megvalósításban.

Az egyéni megbízás a 2023. június 10. és november 10. közötti időszakra vonatkozik. A facilitátorok magánszemélyként nettó kb. 1300 lej javadalmazásban részesülnek a feladatok ellátásának teljes időszakára. 

Jelentkezéshez szükséges információk:

Az érdeklődők 2023. június 10-ig, a következő linken jelentkezhetnek:

Jelentkezési űrlap

A jelentkezési űrlap a következő kérdéseket tartalmazza: 

 • Név
 • Életkor
 • Sepsiszentgyörgy vagy a vonzáskörzetében élsz?
 • Telefonszám és e-mail cím
 • Milyen szakmai tapasztalattal rendelkezel a közösségi projekteket illetően és miért tartod fontosnak a fiatalok részvételét közösségi kezdeményezések kidolgozásában?
 • Milyen csoportokat keresnél fel facilitátori tevékenységed során Sepsiszentgyörgyön?

*A jelentkezési űrlapban megadott személyes adatokat kizárólag a Com'ON Sepsi projekt tevékenységei céljából használjuk fel. Adataidat a programot lebonyolító Prospero Ifjúsági és Kulturális Egyesület, valamint a PONT Csoport (Grupul PONT, jogi bejegyzés száma 1872/CC/2009) kezeli a romániai és európai személyes adatvédelemre irányuló jogi rendelkezéseknek megfelelően.

 

Célunk egy olyan facilitátor csoport létrehozása, amely a kezdeményezések benyújtási időszakán túl is aktív marad és hozzájárul a helyi lakosok társadalmi részvételének fejlesztéséhez.

Légy te is tagja egy szuper csapatnak, és építsük együtt a helyi közösséget!

Egyéb hírekAz összes hír
 • Ne maradj le a Com’ON Sepsi októberben és novemberben megvalósuló kezdeményezéseiről!

  A közönségszavazás győzteseinek kihirdetése után, szeptember 13-ával elstartolt a Com’ON Sepsi kezdeményezéseinek megvalósítási időszaka. Az őszi hónapok során a nyertes csapatok által összesen 25 akció kerül megszervezésre, közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben. Ezek az események nyitottak és ingyenesek Sepsiszentgyörgy lakossága számára, így buzdítunk mindenkit, hogy vegyen részt minél több eseményen!

 • Lezárult a közönségszavazás: több, mint kétezren szavaztak!

  A Com’ON Sepsi szeptember 12-ével záruló szavazása során Sepsiszentgyörgy lakói 47 kezdeményezés közül választották ki azt a 25-öt, amelyek támogatásban részesülhetnek. A helyi lakosok magas részvételi arányban vettek részt a szavazáson, közel kétezer kétszáz személy szavazott, összesen több, mint hétezer szavazatot leadva.

 • Kezdetét vette a Com’ON Sepsi közönségszavazása

  A Com’ON Sepsi idei kiadásában Sepsiszentgyörgy lakói 32 csapat 47 kezdeményezése közül egy szavazás során választhatják ki, hogy melyek valósulhassanak meg az őszi időszakban. A beküldött ötletekre szeptember 12-ig lehet szavazni, és a legtöbb szavazatot kapó, legkevesebb 25 kezdeményezés részesül támogatásban, hogy aztán a szeptember 13. és december 10. közötti periódusban megvalósulhasson.

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio