Hírek
Csatlakozz a Com’ON Sepsi facilitátor csapatához!

Aktív szerepet vállalsz a helyi közösségben és szívesen inspirálnál másokat is arra, hogy kezdeményezők legyenek? Ha igen, akkor jó helyen jársz! Olyan személyeket keresünk, akik szeretnének tenni a közösségért, azáltal, hogy segítik a fiatalokat ötletek és kezdeményezések kidolgozásában, a Com'ON Sepsi részvételi program keretében.

Csatlakozz a Com’ON Sepsi facilitátor csapatához!

Aktív szerepet vállalsz a helyi közösségben és szívesen inspirálnál másokat is arra, hogy kezdeményezők legyenek? Ha igen, akkor jó helyen jársz! Olyan személyeket keresünk, akik szeretnének tenni a közösségért, azáltal, hogy segítik a fiatalokat ötletek és kezdeményezések kidolgozásában, a Com'ON Sepsi részvételi program keretében.

A programról

A Com'ON Sepsi teret ad a fiataloknak, hogy ötleteiket megvalósítva, bekapcsolódjanak a városunkat fejlesztő folyamatokba, különös tekintettel a helyi közösséget érintő kérdésekbe. A programba 14-35 éves fiatalokból álló csapatok kezdeményezéseit várjuk, olyan ötleteket, amelyek Sepsiszentgyörgy területén valósulnak meg és ingyenesen látogathatók.

A részvételi költségvetés eszméjéhez igazodva a program Sepsiszentgyörgy polgárait hivatott bevonni a helyi költségvetés (egy részének) elköltését illetően, így a csapatok ötleteinek díjazásáról egy szavazás által dönt a város lakossága.

Mit kell tenned facilitátorként?

A facilitátor csapat tagjai tájékoztatják a fiatalokat a Com'ON Sepsiben való részvételi lehetőségről, részt vesznek a mozgósításban és segítik őket a kezdeményezések előkészítésében, benyújtásában, és szükség esetén a lebonyolításában.

Az egyéni megbízás a 2022. június 10 – november 10. közötti időszakra szól. A facilitátorok magánszemély minőségben nettó mintegy 1100 lejes javadalmazásban részesülnek a feladatok ellátásának teljes időszakára. 

Hogyan jelentkezhetsz?

Az érdeklődők 2022. június 10-ig, a következő linken jelentkezhetnek: ITT.

A jelentkezési űrlap a következő kérdéseket tartalmazza: 

 • Név
 • Életkor
 • Sepsiszentgyörgy vagy a vonzáskörzetében élsz?
 • Telefonszám és e-mail cím
 • Milyen szakmai tapasztalattal rendelkezel a közösségi projekteket illetően és miért tartod fontosnak a fiatalok részvételét közösségi kezdeményezések kidolgozásában?
 • Milyen csoportokat keresnél fel facilitátori tevékenységed során Sepsiszentgyörgyön?

*A jelentkezési űrlapban megadott személyes adatokat kizárólag a Com'ON Sepsi projekt tevékenységei céljából használjuk fel. Adataidat a programot lebonyolító Prospero Ifjúsági és Kulturális Egyesület, valamint a PONT Csoport (Grupul PONT, jogi bejegyzés száma 1872/CC/2009) kezeli a romániai és európai személyes adatvédelemre irányuló jogi rendelkezéseknek megfelelően.

 

Célunk egy olyan facilitátor csoport létrehozása, amely a kezdeményezések benyújtási időszakán túl is aktív marad és hozzájárul a helyi lakosok társadalmi részvételének fejlesztéséhez.

Várunk a csapatba!

Egyéb hírekAz összes hír
 • Csatlakozz a Com’ON Sepsi facilitátor csapatához!

  Jó hírünk van! Hamarosan indul a Com’ON Sepsi újabb kiadása! 

  Amennyiben érdekel a közösségi munka, és szeretnél segíteni a fiataloknak, hogy ötleteiket és kezdeményezéseiket kidolgozzák, megvalósítsák, akkor ez a neked való feladat!

 • Novemberi események összegzője. Hamarosan zárul a program

  November utolsó hétvégéjével sor kerül a Com’ON keretében szervezett fennmaradó eseményekre, amelyek megvalósításával le is zárul a program negyedik kiadása. November első felében három program valósult meg, a november 25-26-án pedig újabb négy kezdeményezésen vehetnek részt az érdeklődők.

 • Kezdeményezések október első felében

  Szeptemberben több mint 15 kezdeményezés valósult meg, amelynek nagy része közösségépítő és mulattató, másik része pedig mozgásra késztető, fejlesztő jellegű volt. Azok a személyek, akik részt vettek bármely eseményen, életre szóló élményt szerezhettek, azonban akiknek még nem volt alkalma betekinteni a programokba, azoknak ajánljuk a soron következő események színes skáláját.

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio