Hírek
Gálával zárult a Com’ON Sepsi ötödik kiadása!

Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja, a Com’ON Sepsi december 15-én a Com’ON gálával zárta idei, ötödik kiadását. És bizony volt oka az ünneplésnek: a szeptember 13. és december 10. között zajló megvalósítási időszak alatt 21 csapat összesen 25 nagyszerű kezdeményezést vitt véghez, megmozgatva több, mint ezer önkéntest. 

Gálával zárult a Com’ON Sepsi ötödik kiadása!

A Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület a PONT csoporttal partnerségben, a Román Kereskedelmi Bank (BCR) illetve Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és Városi Tanácsa támogatásával indította útnak júliusban a program ötödik kiadását, amely mára várva-várt eseménysorozata lett a helyi közösségi életnek, inspiráló keretet adva Sepsiszentgyörgy különböző érdeklődésű csoportjai számára az ötletek megvalósítására, terveik kivitelezésére.

Az ifjúsági részvételi program idei kiadása során összesen 1700 személy részesült valamely Com’ON Sepsi kezdeményezésben, közvetlen vagy közvetett módon. Ráadásul ebben az évben minden korosztály kedvére válogathatott: az egészen piciktől, a kíváncsi kisiskolásokon át, az alkotni és kikapcsolódni vágyó tinédzserekig, ugyanakkor a családok és tanulni vágyó egész közösségek, illetve a szépkorúak sem maradtak Com’ON események nélkül.

A közönségszavazás által nyertesnek ítélt kezdeményezések sorában hangsúlyos szerep jutott a sport-eseményeknek, az ismeretterjesztő előadásoknak, a kulturális rendezvényeknek, környezetvédelmi akcióknak, illetve a kézműves műhelyeknek is. A közösségi rendezvényeken túl olyan maradandó termékeket is eredményként tudhatunk, mint sok-sok elültetett facsemete, városunkban elhelyezett madáretetők, valamint természetművészeti, illetve más kézzel készített alkotások. 

Az idei sikerek és kedves emlékek méltó megünneplésének érdekében, december 15-én, 19 órától a Művész Moziban került megrendezésre az eseménysorozat záróakkordja: a Com’ON Gála. Az ünnepségen összegyűltek az esemény szervezői, facilitátorai és a kezdeményező csapatok egyaránt, ugyanakkor Vargha Fruzsina alpolgármester városunk képviseletében összegezte a Com’ON Sepsi idei kiadását. Farkas András, a Pont csoport képviselője kiemelte, hogy az ilyen jellegű kis kezdeményezések, a fiatalok ötletei és munkája is hozzájárul ahhoz, hogy Sepsiszentgyörgy egy - még az eddiginél is - élhetőbb várossá váljon.” Felelevenítve a megrendezésre kerülő kezdeményezéseket, levetítésre kerültek a róluk készült kisfilmek és első alkalommal megtekinthető volt az idei Com’ON Aftermovie is. 

Köszönjük a kezdeményező csapatoknak, hogy idén is ilyen sokszínű és értékes ötleteket álmodtak és valósítottak meg, a facilitátoroknak az önzetlen segítségüket és lelkesítő hozzáállásukat, illetve minden szervezőnek a befektetett, igényes munkát. Külön köszönet illeti azokat, akik résztvételükkel gazdagították a Com’ON Sepsi idei eseménysorozatát, illetve - nem utolsó sorban a támogatókat is!

A Com’ON Sepsit a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület és a PONT Csoport valósítja meg, a folyamat fő támogatója Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és Városi Tanácsa, társtámogatója pedig a Román Kereskedelmi Bank (BCR).

Sajtóközlemény, 2023. december 11.

Egyéb hírekAz összes hír
 • Gálával zárult a Com’ON Sepsi ötödik kiadása!

  Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja, a Com’ON Sepsi december 15-én a Com’ON gálával zárta idei, ötödik kiadását. És bizony volt oka az ünneplésnek: a szeptember 13. és december 10. között zajló megvalósítási időszak alatt 21 csapat összesen 25 nagyszerű kezdeményezést vitt véghez, megmozgatva több, mint ezer önkéntest. 

 • Változatos Com’ON Sepsi kezdeményezések novemberben és decemberben is!

  A szeptemberi és októberi hónapok során már közel húsz Com’ON Sepsi kezdeményezés került megvalósításra közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben, egy rendkívül változatos érdeklődésű és korosztályú közönséget megszólítva Sepsiszentgyörgyön. Szerencsére városunk lakói még novemberben és decemberben sem maradnak programok nélkül, hiszen a hátramaradt kezdeményezések december 10-ig kerülnek megrendezésre. Ezekben a hónapokban az Adventre való készülődés kap nagyobb hangsúlyt, a további események között pedig számíthatunk még különféle témákat feltáró ismeretterjesztő előadásokra és műhelyekre, környezetvédő megmozdulásokra, sporteseményekre illetve idősek számára szervezett programokra is.

 • Ne maradj le a Com’ON Sepsi októberben és novemberben megvalósuló kezdeményezéseiről!

  A közönségszavazás győzteseinek kihirdetése után, szeptember 13-ával elstartolt a Com’ON Sepsi kezdeményezéseinek megvalósítási időszaka. Az őszi hónapok során a nyertes csapatok által összesen 25 akció kerül megszervezésre, közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben. Ezek az események nyitottak és ingyenesek Sepsiszentgyörgy lakossága számára, így buzdítunk mindenkit, hogy vegyen részt minél több eseményen!

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio