Hírek
Indul a szavazás a Com’ON Sepsi kezdeményezésekre

A Com’ON Sepsi program negyedik kiadásán a helyi lakosok július 13 - augusztus 1. között 46 ötlet közül választhatják ki, hogy melyeket szeretnék támogatni a szavazáson. A részvételi költségvetés elveit követően, Sepsiszentgyörgy polgárai döntik el, hogy mely közösségi kezdeményezések részesüljenek díjazásban és valósuljanak meg augusztus-november periódusban.

Indul a szavazás a Com’ON Sepsi kezdeményezésekre

Egyszerűsödött a Com’ON Sepsi szavazási rendszere, a következő lépéseket követve lehet leadni a voksokat a www.comonsepsi.ro oldalon keresztül:

1. Regisztráció/bejelentkezés az oldalra névvel, telefonszámmal és az SMS-ben kapott ellenőrző kóddal

2. A SZAVAZÁS aloldalon találhatóak a kezdeményezések, itt lehet kiválasztani a támogatott ötleteket (egyénenként maximálisan 10-et)

3. Minden választott kezdeményezésnél a SZAVAZOK gombra való kattintással lehet leadni a voksot (csak egyszer lehet szavazni bármely kezdeményezésre)

A szavazási útmutató itt elérhető: https://comonsepsi.ro/hirek/szavazasi-utmutato-22

A Com’ON Sepsi részvételi folyamatban minden 14. életévét betöltött sepsiszentgyörgyi lakos szavazhat. A szavazati jogával élő személy saját felelősségre tesz nyilatkozatot arról, hogy 14. életkorát betöltötte, valamint, hogy Sepsiszentgyörgyön él/tanul/dolgozik/onnan származik.

A rendszer augusztus 1-én 11:59-kor zárul.

 

Mit kell tudni a kezdeményezésekről?

A szavazási rendszerbe azok a június 1 - július 11. időszakban leadott kezdeményezések kerültek be, amelyek megfeleltek a technikai feltételeknek (leírás érthetősége, valamint a pályázati részvétel alapfeltételeinek betartása a Szabályzatnak megfelelően).

A nevező csapatok, amelyeknek tagjai 14-35 éves fiatalok, a következő témákban jelentkeztek ötletekkel:

 • Közösség: olyan kezdeményezések, amelyek újdonságot, élményt hoznak a sepsiszentgyörgyi lakosok életébe, illetve a közösség aktív tagjává emelve őket, és lehetőséget teremtenek az emberek közti konstruktív vitára és ötlet cserére.
 • Élettér: a városi tér és a természeti környezete előtérbe helyezése olyan szemléletformáló akciók és kezdeményezések megvalósítása által, melyek a környezettudatos gondolkodást és cselekvést segítik elő.
 • Tudás: olyan kezdeményezések, amelyek hozzájárulnak az egyének és csoportok közötti tapasztalatszerzéshez, szakismeret átadásához.
 • Alkotás: olyan kezdeményezések, melyek megvalósítása által a közösség tagjai újat hoznak létre, legyen az művészeti vagy bármely más területet érintő kreatív esemény, termék vagy megoldás.
 • Életmód: a városlakók mindennapjait formáló, inspiratív kezdeményezések, amelyek motiválják a közösség tagjait a testi, szellemi és lelki értelemben vett egészséges életvitelre.

A felhívásra a szokásosnál nagyobb érdeklődést mutatott a 14-18 éves korosztály, a beérkezett ötletek negyede középiskolásoktól származik — nyilatkozta Knop Ildikó, a program koordinátora, hozzátéve, hogy ez kellő lendületet hoz az ifjúság európai éve kontextusban való gondolkodáshoz, az előző három évben alkalmazott módszerek frissítéséhez.

A kiírásnak megfelelően összesen 46 ötlet érkezett be. A szavazás nyomán kialakult végső sorrendet a lezárást követően, augusztus első felében tesszük közzé.

 

 

A Com’ON Sepsi támogatója Sepsiszentgyörgy Polgármester Hivatala, a Román Kereskedelmi Bank (BCR), lebonyolítója a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület, a PONT Csoporttal partnerségben. A program a 2022 az ifjúság európai éve kezdeményezéshez csatlakozik.

Sajtóközlemény, 2022. július 13.

Egyéb hírekAz összes hír
 • Csatlakozz a Com’ON Sepsi facilitátor csapatához!

  Jó hírünk van! Hamarosan indul a Com’ON Sepsi újabb kiadása! 

  Amennyiben érdekel a közösségi munka, és szeretnél segíteni a fiataloknak, hogy ötleteiket és kezdeményezéseiket kidolgozzák, megvalósítsák, akkor ez a neked való feladat!

 • Novemberi események összegzője. Hamarosan zárul a program

  November utolsó hétvégéjével sor kerül a Com’ON keretében szervezett fennmaradó eseményekre, amelyek megvalósításával le is zárul a program negyedik kiadása. November első felében három program valósult meg, a november 25-26-án pedig újabb négy kezdeményezésen vehetnek részt az érdeklődők.

 • Kezdeményezések október első felében

  Szeptemberben több mint 15 kezdeményezés valósult meg, amelynek nagy része közösségépítő és mulattató, másik része pedig mozgásra késztető, fejlesztő jellegű volt. Azok a személyek, akik részt vettek bármely eseményen, életre szóló élményt szerezhettek, azonban akiknek még nem volt alkalma betekinteni a programokba, azoknak ajánljuk a soron következő események színes skáláját.

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio