Hírek
Indul a szavazás a Com’ON Sepsi kezdeményezésekre

A Com’ON Sepsi program negyedik kiadásán a helyi lakosok július 13 - augusztus 1. között 46 ötlet közül választhatják ki, hogy melyeket szeretnék támogatni a szavazáson. A részvételi költségvetés elveit követően, Sepsiszentgyörgy polgárai döntik el, hogy mely közösségi kezdeményezések részesüljenek díjazásban és valósuljanak meg augusztus-november periódusban.

Indul a szavazás a Com’ON Sepsi kezdeményezésekre

Egyszerűsödött a Com’ON Sepsi szavazási rendszere, a következő lépéseket követve lehet leadni a voksokat a www.comonsepsi.ro oldalon keresztül:

1. Regisztráció/bejelentkezés az oldalra névvel, telefonszámmal és az SMS-ben kapott ellenőrző kóddal

2. A SZAVAZÁS aloldalon találhatóak a kezdeményezések, itt lehet kiválasztani a támogatott ötleteket (egyénenként maximálisan 10-et)

3. Minden választott kezdeményezésnél a SZAVAZOK gombra való kattintással lehet leadni a voksot (csak egyszer lehet szavazni bármely kezdeményezésre)

A szavazási útmutató itt elérhető: https://comonsepsi.ro/hirek/szavazasi-utmutato-22

A Com’ON Sepsi részvételi folyamatban minden 14. életévét betöltött sepsiszentgyörgyi lakos szavazhat. A szavazati jogával élő személy saját felelősségre tesz nyilatkozatot arról, hogy 14. életkorát betöltötte, valamint, hogy Sepsiszentgyörgyön él/tanul/dolgozik/onnan származik.

A rendszer augusztus 1-én 11:59-kor zárul.

 

Mit kell tudni a kezdeményezésekről?

A szavazási rendszerbe azok a június 1 - július 11. időszakban leadott kezdeményezések kerültek be, amelyek megfeleltek a technikai feltételeknek (leírás érthetősége, valamint a pályázati részvétel alapfeltételeinek betartása a Szabályzatnak megfelelően).

A nevező csapatok, amelyeknek tagjai 14-35 éves fiatalok, a következő témákban jelentkeztek ötletekkel:

 • Közösség: olyan kezdeményezések, amelyek újdonságot, élményt hoznak a sepsiszentgyörgyi lakosok életébe, illetve a közösség aktív tagjává emelve őket, és lehetőséget teremtenek az emberek közti konstruktív vitára és ötlet cserére.
 • Élettér: a városi tér és a természeti környezete előtérbe helyezése olyan szemléletformáló akciók és kezdeményezések megvalósítása által, melyek a környezettudatos gondolkodást és cselekvést segítik elő.
 • Tudás: olyan kezdeményezések, amelyek hozzájárulnak az egyének és csoportok közötti tapasztalatszerzéshez, szakismeret átadásához.
 • Alkotás: olyan kezdeményezések, melyek megvalósítása által a közösség tagjai újat hoznak létre, legyen az művészeti vagy bármely más területet érintő kreatív esemény, termék vagy megoldás.
 • Életmód: a városlakók mindennapjait formáló, inspiratív kezdeményezések, amelyek motiválják a közösség tagjait a testi, szellemi és lelki értelemben vett egészséges életvitelre.

A felhívásra a szokásosnál nagyobb érdeklődést mutatott a 14-18 éves korosztály, a beérkezett ötletek negyede középiskolásoktól származik — nyilatkozta Knop Ildikó, a program koordinátora, hozzátéve, hogy ez kellő lendületet hoz az ifjúság európai éve kontextusban való gondolkodáshoz, az előző három évben alkalmazott módszerek frissítéséhez.

A kiírásnak megfelelően összesen 46 ötlet érkezett be. A szavazás nyomán kialakult végső sorrendet a lezárást követően, augusztus első felében tesszük közzé.

 

 

A Com’ON Sepsi támogatója Sepsiszentgyörgy Polgármester Hivatala, a Román Kereskedelmi Bank (BCR), lebonyolítója a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület, a PONT Csoporttal partnerségben. A program a 2022 az ifjúság európai éve kezdeményezéshez csatlakozik.

Sajtóközlemény, 2022. július 13.

Egyéb hírekAz összes hír
 • Gálával zárult a Com’ON Sepsi ötödik kiadása!

  Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja, a Com’ON Sepsi december 15-én a Com’ON gálával zárta idei, ötödik kiadását. És bizony volt oka az ünneplésnek: a szeptember 13. és december 10. között zajló megvalósítási időszak alatt 21 csapat összesen 25 nagyszerű kezdeményezést vitt véghez, megmozgatva több, mint ezer önkéntest. 

 • Változatos Com’ON Sepsi kezdeményezések novemberben és decemberben is!

  A szeptemberi és októberi hónapok során már közel húsz Com’ON Sepsi kezdeményezés került megvalósításra közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben, egy rendkívül változatos érdeklődésű és korosztályú közönséget megszólítva Sepsiszentgyörgyön. Szerencsére városunk lakói még novemberben és decemberben sem maradnak programok nélkül, hiszen a hátramaradt kezdeményezések december 10-ig kerülnek megrendezésre. Ezekben a hónapokban az Adventre való készülődés kap nagyobb hangsúlyt, a további események között pedig számíthatunk még különféle témákat feltáró ismeretterjesztő előadásokra és műhelyekre, környezetvédő megmozdulásokra, sporteseményekre illetve idősek számára szervezett programokra is.

 • Ne maradj le a Com’ON Sepsi októberben és novemberben megvalósuló kezdeményezéseiről!

  A közönségszavazás győzteseinek kihirdetése után, szeptember 13-ával elstartolt a Com’ON Sepsi kezdeményezéseinek megvalósítási időszaka. Az őszi hónapok során a nyertes csapatok által összesen 25 akció kerül megszervezésre, közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben. Ezek az események nyitottak és ingyenesek Sepsiszentgyörgy lakossága számára, így buzdítunk mindenkit, hogy vegyen részt minél több eseményen!

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio