Hírek
Kezdeményezések október első felében

Szeptemberben több mint 15 kezdeményezés valósult meg, amelynek nagy része közösségépítő és mulattató, másik része pedig mozgásra késztető, fejlesztő jellegű volt. Azok a személyek, akik részt vettek bármely eseményen, életre szóló élményt szerezhettek, azonban akiknek még nem volt alkalma betekinteni a programokba, azoknak ajánljuk a soron következő események színes skáláját.

Kezdeményezések október első felében

Az október eleji Com’ON Sepsi kezdeményezések célja a tudatosságra való serkentés: nevelés, tanítás, fejlődés.

 

Az idősek világnapja alkalmából október 6-án (csütörtökön) 10 órai kezdettel a Zathureczky Berta Központ ad helyet egy rendezvénysorozatnak, amely a sepsiszentgyörgyi szépkorú személyeket szólítja meg. A „Maradjunk Mozgásban” kezdeményezés célja, hogy rávilágítson az időskori testi-lelki jólétet befolyásoló tényezőkre és kiemelje a tudatos egészségnevelés, rendszeres testmozgás és az egészséges étkezés fontosságát a témához kapcsolódó előadásokon keresztül. A résztvevők bővebb információkat kaphatnak a fentebb leírtak számos olyan előnyéről, mint a demencia kockázatának csökkentése, keringés elősegítése, mentális egészség megőrzése és az egyensúly fejlesztése.

 

A Máltai Szeretetszolgálatnál önkénteskedő fiatalok szervezésében október 6-9 között sor kerül a „Ments te is életet!” kezdeményezésre (Helyszín: Horgász utca 34/B), amely egy 3 napos elsősegély képzés a sepsiszentgyörgyi fiatalok számára. Ez alatt az idő alatt a résztvevők megtanulhatják, hogy mit tegyenek a legváratlanabb helyzetekben, például epilepsziás roham, törések, vagy ficam esetén. Emellett elsajátíthatják különféle sebek kötözési technikáját, az újraélesztés módszerét és még sok érdekes, hasznos stratégiát, amely tudás birtokában rengeteg előnyünk származhat a továbbiakban.

 

Október 8-án, reggel 10 órától Bíró Eszter várja a Városi uszodába a 2 évnél kisebb gyerekeket Babaúszásra, szüleikkel együtt. A két alkalmas program második időpontján a szülőknek lehetőségük van gyermekeikkel megszerettetni a vizet, játszva, dalokat énekelve. A közös tevékenység fejleszti a kicsik mozgáskészségét, koordinációját és még sok más előnnyel is jár. A részvétel ingyenes, azonban előzetes jelentkezéshez kötött, amelyet a következő e-mail címen tehetnek meg: eszterbiro989@gmail.com

 

Az Unitárius Templom Közösségi háza október 15-én 11 órától egy nem mindennapi workshopnak ad otthont. Fazakas Katalin gyógyszerész egy 30 fős csoportot vezet be a natúrkozmetikumok világába a tudatos bőrápolás fontosságát hangsúlyozva. Katalin szerint sokaknak problémát jelenthet meghatározni a bőrtípusukat és azt, hogy azok kezelésére milyen hatóanyagokat érdemes használni. A foglalkozás során a résztvevők két kencét készíthetnek maguknak (egy balzsamot és egy agyag maszkot), amelyet hazavihetnek és megtapasztalhatják azok számos előnyét a bőrükre. A műhelyre mindenkit szívesen vár, akik betekintenének a natúrkozmetikumok világába.

 

Ugyancsak október 15-én a Sepsi Arénában, a szintetikus futballpályán 11 órától megemlékezés kerül szervezésre mind azokkal az emberekkel, akik ismerték és szerették Simon Attilát. A programra Sepsiszentgyörgy játékosait hívják meg egy között futball tornára, ezzel is támogatva az egészséges életmód és a sport fontosságát, ahogyan azt Simon Attila is tette.

 

Minden fejlődni vágyó és új ismeretekre nyitott látogatót bíztatunk az eseményeken való részvételre!

2022. október 1.

Egyéb hírekAz összes hír
 • Gálával zárult a Com’ON Sepsi ötödik kiadása!

  Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja, a Com’ON Sepsi december 15-én a Com’ON gálával zárta idei, ötödik kiadását. És bizony volt oka az ünneplésnek: a szeptember 13. és december 10. között zajló megvalósítási időszak alatt 21 csapat összesen 25 nagyszerű kezdeményezést vitt véghez, megmozgatva több, mint ezer önkéntest. 

 • Változatos Com’ON Sepsi kezdeményezések novemberben és decemberben is!

  A szeptemberi és októberi hónapok során már közel húsz Com’ON Sepsi kezdeményezés került megvalósításra közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben, egy rendkívül változatos érdeklődésű és korosztályú közönséget megszólítva Sepsiszentgyörgyön. Szerencsére városunk lakói még novemberben és decemberben sem maradnak programok nélkül, hiszen a hátramaradt kezdeményezések december 10-ig kerülnek megrendezésre. Ezekben a hónapokban az Adventre való készülődés kap nagyobb hangsúlyt, a további események között pedig számíthatunk még különféle témákat feltáró ismeretterjesztő előadásokra és műhelyekre, környezetvédő megmozdulásokra, sporteseményekre illetve idősek számára szervezett programokra is.

 • Ne maradj le a Com’ON Sepsi októberben és novemberben megvalósuló kezdeményezéseiről!

  A közönségszavazás győzteseinek kihirdetése után, szeptember 13-ával elstartolt a Com’ON Sepsi kezdeményezéseinek megvalósítási időszaka. Az őszi hónapok során a nyertes csapatok által összesen 25 akció kerül megszervezésre, közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben. Ezek az események nyitottak és ingyenesek Sepsiszentgyörgy lakossága számára, így buzdítunk mindenkit, hogy vegyen részt minél több eseményen!

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio