Hírek
Kezdeményezések október első felében

Szeptemberben több mint 15 kezdeményezés valósult meg, amelynek nagy része közösségépítő és mulattató, másik része pedig mozgásra késztető, fejlesztő jellegű volt. Azok a személyek, akik részt vettek bármely eseményen, életre szóló élményt szerezhettek, azonban akiknek még nem volt alkalma betekinteni a programokba, azoknak ajánljuk a soron következő események színes skáláját.

Kezdeményezések október első felében

Az október eleji Com’ON Sepsi kezdeményezések célja a tudatosságra való serkentés: nevelés, tanítás, fejlődés.

 

Az idősek világnapja alkalmából október 6-án (csütörtökön) 10 órai kezdettel a Zathureczky Berta Központ ad helyet egy rendezvénysorozatnak, amely a sepsiszentgyörgyi szépkorú személyeket szólítja meg. A „Maradjunk Mozgásban” kezdeményezés célja, hogy rávilágítson az időskori testi-lelki jólétet befolyásoló tényezőkre és kiemelje a tudatos egészségnevelés, rendszeres testmozgás és az egészséges étkezés fontosságát a témához kapcsolódó előadásokon keresztül. A résztvevők bővebb információkat kaphatnak a fentebb leírtak számos olyan előnyéről, mint a demencia kockázatának csökkentése, keringés elősegítése, mentális egészség megőrzése és az egyensúly fejlesztése.

 

A Máltai Szeretetszolgálatnál önkénteskedő fiatalok szervezésében október 6-9 között sor kerül a „Ments te is életet!” kezdeményezésre (Helyszín: Horgász utca 34/B), amely egy 3 napos elsősegély képzés a sepsiszentgyörgyi fiatalok számára. Ez alatt az idő alatt a résztvevők megtanulhatják, hogy mit tegyenek a legváratlanabb helyzetekben, például epilepsziás roham, törések, vagy ficam esetén. Emellett elsajátíthatják különféle sebek kötözési technikáját, az újraélesztés módszerét és még sok érdekes, hasznos stratégiát, amely tudás birtokában rengeteg előnyünk származhat a továbbiakban.

 

Október 8-án, reggel 10 órától Bíró Eszter várja a Városi uszodába a 2 évnél kisebb gyerekeket Babaúszásra, szüleikkel együtt. A két alkalmas program második időpontján a szülőknek lehetőségük van gyermekeikkel megszerettetni a vizet, játszva, dalokat énekelve. A közös tevékenység fejleszti a kicsik mozgáskészségét, koordinációját és még sok más előnnyel is jár. A részvétel ingyenes, azonban előzetes jelentkezéshez kötött, amelyet a következő e-mail címen tehetnek meg: eszterbiro989@gmail.com

 

Az Unitárius Templom Közösségi háza október 15-én 11 órától egy nem mindennapi workshopnak ad otthont. Fazakas Katalin gyógyszerész egy 30 fős csoportot vezet be a natúrkozmetikumok világába a tudatos bőrápolás fontosságát hangsúlyozva. Katalin szerint sokaknak problémát jelenthet meghatározni a bőrtípusukat és azt, hogy azok kezelésére milyen hatóanyagokat érdemes használni. A foglalkozás során a résztvevők két kencét készíthetnek maguknak (egy balzsamot és egy agyag maszkot), amelyet hazavihetnek és megtapasztalhatják azok számos előnyét a bőrükre. A műhelyre mindenkit szívesen vár, akik betekintenének a natúrkozmetikumok világába.

 

Ugyancsak október 15-én a Sepsi Arénában, a szintetikus futballpályán 11 órától megemlékezés kerül szervezésre mind azokkal az emberekkel, akik ismerték és szerették Simon Attilát. A programra Sepsiszentgyörgy játékosait hívják meg egy között futball tornára, ezzel is támogatva az egészséges életmód és a sport fontosságát, ahogyan azt Simon Attila is tette.

 

Minden fejlődni vágyó és új ismeretekre nyitott látogatót bíztatunk az eseményeken való részvételre!

2022. október 1.

Egyéb hírekAz összes hír
 • Novemberi események összegzője. Hamarosan zárul a program

  November utolsó hétvégéjével sor kerül a Com’ON keretében szervezett fennmaradó eseményekre, amelyek megvalósításával le is zárul a program negyedik kiadása. November első felében három program valósult meg, a november 25-26-án pedig újabb négy kezdeményezésen vehetnek részt az érdeklődők.

 • Kezdeményezések október első felében

  Szeptemberben több mint 15 kezdeményezés valósult meg, amelynek nagy része közösségépítő és mulattató, másik része pedig mozgásra késztető, fejlesztő jellegű volt. Azok a személyek, akik részt vettek bármely eseményen, életre szóló élményt szerezhettek, azonban akiknek még nem volt alkalma betekinteni a programokba, azoknak ajánljuk a soron következő események színes skáláját.

 • Mozgás és közösségépítés: Minden korosztályhoz szólnak a kezdeményezések

  A szeptember hónap lezárásaképp színes, mozgalmas és társasági programok valósulnak meg a sepsiszentgyörgyi kezdeményezők szervezésében. Az alábbi közleményben ezekről számolunk be.

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio
Korábbi kiadások