Hírek
Kezdetét vette a Com’ON Sepsi közönségszavazása

A Com’ON Sepsi idei kiadásában Sepsiszentgyörgy lakói 32 csapat 47 kezdeményezése közül egy szavazás során választhatják ki, hogy melyek valósulhassanak meg az őszi időszakban. A beküldött ötletekre szeptember 12-ig lehet szavazni, és a legtöbb szavazatot kapó, legkevesebb 25 kezdeményezés részesül támogatásban, hogy aztán a szeptember 13. és december 10. közötti periódusban megvalósulhasson.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi közönségszavazása

A programba való beiratkozás során a fiatalokból álló csapatok 47 kezdeményezést regisztráltak, amelyek  sikeresen átmentek a technikai értékelésen, mely során az esemény szervezői leellenőrizték, hogy a kezdeményezések megvalósíthatóak-e és megfelelnek-e a szabályzatban megadott feltételeknek. 

Idén is nagyon színes lett a beküldött kezdeményezések palettája: sportesemények, kulturális programok, kézműves műhelyek, ismeretterjesztő, felvilágosító előadások, és még sorolhatnánk. Az előző évhez képest idén több sportesemény és egészséges életmódot támogató javaslat érkezett. Nagyobb hangsúlyt kapott az idős és fiatal generáció közötti kapcsolat, az idősekre való odafigyelés tematikája. Csökkent a gyermekeknek szóló programok száma, azonban több szakmai programmmal és tudásátadó akcióval jelentkeztek az ötletgazdák.

A következő szakaszban, vagyis a közönségszavazás folyamán, a részvételi költségvetés elvét követve Sepsiszentgyörgy polgárai döntik el, hogy ezek közül a kezdeményezések közül mely kapjon támogatást, és valósulhasson meg.

Én igazából szeretem az egész részvételi költségvetésnek az elvét, mert eleve az a gondolat, hogy lehet Szentgyörgyön egy olyan mikrotársadalom, amelyben a fejlesztések egy részét konkrétan az emberek döntik el, és ez a folyamat nem zárt irodákban történik, az hozzám nagyon közel áll.” – Veres Nagy Tímea, Com’ON facilitátor

Ki szavazhat?

Bárki, aki Sepsiszentgyörgyről származik, illetve itt él, tanul vagy dolgozik, betöltötte 14. életévét a szavazás pillanatában. Egy személy legtöbb 10 kezdeményezést szavazhat meg. Egy kezdeményezés egy személy részéről legtöbb egy szavazatot kaphat. Egy leadott szavazat utólag nem vonható vissza. 

Hogyan lehet szavazni?

A szavazatot a comonsepsi.ro oldalon lehet leadni a SZAVAZÁS menüpont alatt, a kezdeményezés leírásánál, a SZAVAZOK gomb megnyomásával. Egy már leadott szavazatot nem lehet visszavonni. A szavazat leadásához az érintett személynek be kell jelentkeznie az oldalra névvel, telefonszámmal és az SMS-ben kapott ellenőrző kóddal. A szavazás első három napjában a szavazási rendszer még tesztelés alatt áll, így ha bármi probléma felmerülne, a szervezők várják a hibajelentéseket üzenetben a Com’ON Sepsi Facebook illetve Instagram oldalán, vagy pedig e-mailben az info@comonsepsi.ro e-mail címen.

A díjazás

A nyertesek az online közönségi szavazás rangsorolás nyomán lesznek kiválasztva, és legkevesebb 25 díj kerül kiosztásra: minimum 19 díj a nyílt versenyen, és maximum 3 díj a 14-17 év közötti fiatalok kategóriájában, idén azonban nem érkezett kezdeményezés a hátrányos helyzetű fiatalok kategóriájában. A díjazott kezdeményezések maximum 3000 lej pénzügyi támogatásban részesülhetnek, és a szeptember 13. és december 10. között kerülnek megvalósításra.

A Com’ON Sepsit a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület és a PONT Csoport valósítja meg, a folyamat fő támogatója Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és Városi Tanácsa, társtámogatója pedig a Román Kereskedelmi Bank (BCR).


Sajtóközlemény, 2023. augusztus 24.Egyéb hírekAz összes hír
 • Gálával zárult a Com’ON Sepsi ötödik kiadása!

  Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja, a Com’ON Sepsi december 15-én a Com’ON gálával zárta idei, ötödik kiadását. És bizony volt oka az ünneplésnek: a szeptember 13. és december 10. között zajló megvalósítási időszak alatt 21 csapat összesen 25 nagyszerű kezdeményezést vitt véghez, megmozgatva több, mint ezer önkéntest. 

 • Változatos Com’ON Sepsi kezdeményezések novemberben és decemberben is!

  A szeptemberi és októberi hónapok során már közel húsz Com’ON Sepsi kezdeményezés került megvalósításra közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben, egy rendkívül változatos érdeklődésű és korosztályú közönséget megszólítva Sepsiszentgyörgyön. Szerencsére városunk lakói még novemberben és decemberben sem maradnak programok nélkül, hiszen a hátramaradt kezdeményezések december 10-ig kerülnek megrendezésre. Ezekben a hónapokban az Adventre való készülődés kap nagyobb hangsúlyt, a további események között pedig számíthatunk még különféle témákat feltáró ismeretterjesztő előadásokra és műhelyekre, környezetvédő megmozdulásokra, sporteseményekre illetve idősek számára szervezett programokra is.

 • Ne maradj le a Com’ON Sepsi októberben és novemberben megvalósuló kezdeményezéseiről!

  A közönségszavazás győzteseinek kihirdetése után, szeptember 13-ával elstartolt a Com’ON Sepsi kezdeményezéseinek megvalósítási időszaka. Az őszi hónapok során a nyertes csapatok által összesen 25 akció kerül megszervezésre, közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben. Ezek az események nyitottak és ingyenesek Sepsiszentgyörgy lakossága számára, így buzdítunk mindenkit, hogy vegyen részt minél több eseményen!

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio