Hírek
Kezdetét vette a Com’ON Sepsi ötödik kiadása!

Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja, a Com’ON Sepsi újból a kezdeményező kedvű fiatalok jelentkezését várja! A pályázó csoportok augusztus 13. 20 éjfélig adhatják le a kidolgozott projekteket az esemény honlapján.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi ötödik kiadása!

A kezdeményezések technikai ellenőrzésére és elbírálására augusztus 14-én 21-én kerül sor, majd pedig az elfogadott projektek közül Sepsiszentgyörgy lakói egy szavazás során választhatják ki azokat, amelyek az őszi hónapokban megvalósulnak.

A programra 14-17, illetve 18-35 év közötti, Sepsiszentgyörgyön élő, dolgozó vagy tanuló fiatalok jelentkezhetnek, minimum 3 főből álló informális csoportokban. A projektek lehetnek kulturális, társadalmi, sport és egyéb kreatív tevékenységek, amelyekre a csapatok a Com’ON Sepsi által anyagi támogatást nyerhetnek. A közönségszavazás nyertes pályázatai egyenként maximálisan 3000 lej támogatásban részesülhetnek.

Amennyiben a nyertes kezdeményezések költségvetése meghaladja a 3000 lej összeget, a csoportok felelőssége az ezen érték feletti anyagi alap biztosítása. A támogatásra benyújtott programokon való részvételnek ingyenesnek kell lennie, illetve az eseményeket a szeptember 9. 13. és december 10. közti időszakban kell lebonyolítani. A részletes szabályzat megtalálható az esemény honlapján, a www.comonsepsi.ro oldalon.

A 2023-as kiadás fő témakörei a közösség, az élettér, a tudás, az alkotás és az életmód, a pályázatra leadott tevékenységeknek az alábbi témákhoz kell kapcsolódniuk. A program szlogenje a “te vagy a város, tegyél hozzá”, amely egy olyan részvételi hozzáállást kíván ösztönözni, amelyben mindannyian hozzáteszünk Sepsiszentgyörgyhöz, ezáltal közösen alakítva a jövő városát.

Az idei Com’ON Sepsi két külön kategóriát is bevezetett a kezdeményezések sorába, az egyik a Hátrányos helyzetű fiatalok által javasolt kezdeményezések kategóriája, amely annak érdekében jött létre, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok is egyenlő esélyekkel kapcsolódhassanak be a részvételi folyamatba. Ugyanakkor, a fiatalok aktivitásának ösztönzése érdekében külön korcsoportban versenyeznek a 14-17 éves fiatalok is.

A tavalyi sikerektől ösztönözve újra megvalósul a Com’ON Műhely is, mely során a szervezők három ingyenes képzési lehetőséget ajánlanak fel a pályázó csoportoknak. Ezen alkalmak által a csapatok elsajátíthatják a projektírás- és lebonyolítás alapjait, a szervezéssel járó kommunikáció fortélyait, hogy ötleteiket még eredményesebben tudják megvalósítani. A kezdeményező csapatok segítséget kérhetnek továbbá a Com’ON Sepsi facilitátoraitól, akiknek bemutatkozóját és elérhetőségét meg lehet találni a program weboldalán.

A Com’ON Sepsit a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület és a PONT Csoport valósítja meg, a folyamat fő támogatója Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és Városi Tanácsa, társtámogatója pedig a Román Kereskedelmi Bank (BCR).

Sajtóközlemény, 2023. július 5.

Cikk módosítása: augusztus 11. 

Egyéb hírekAz összes hír
 • Gálával zárult a Com’ON Sepsi ötödik kiadása!

  Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja, a Com’ON Sepsi december 15-én a Com’ON gálával zárta idei, ötödik kiadását. És bizony volt oka az ünneplésnek: a szeptember 13. és december 10. között zajló megvalósítási időszak alatt 21 csapat összesen 25 nagyszerű kezdeményezést vitt véghez, megmozgatva több, mint ezer önkéntest. 

 • Változatos Com’ON Sepsi kezdeményezések novemberben és decemberben is!

  A szeptemberi és októberi hónapok során már közel húsz Com’ON Sepsi kezdeményezés került megvalósításra közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben, egy rendkívül változatos érdeklődésű és korosztályú közönséget megszólítva Sepsiszentgyörgyön. Szerencsére városunk lakói még novemberben és decemberben sem maradnak programok nélkül, hiszen a hátramaradt kezdeményezések december 10-ig kerülnek megrendezésre. Ezekben a hónapokban az Adventre való készülődés kap nagyobb hangsúlyt, a további események között pedig számíthatunk még különféle témákat feltáró ismeretterjesztő előadásokra és műhelyekre, környezetvédő megmozdulásokra, sporteseményekre illetve idősek számára szervezett programokra is.

 • Ne maradj le a Com’ON Sepsi októberben és novemberben megvalósuló kezdeményezéseiről!

  A közönségszavazás győzteseinek kihirdetése után, szeptember 13-ával elstartolt a Com’ON Sepsi kezdeményezéseinek megvalósítási időszaka. Az őszi hónapok során a nyertes csapatok által összesen 25 akció kerül megszervezésre, közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben. Ezek az események nyitottak és ingyenesek Sepsiszentgyörgy lakossága számára, így buzdítunk mindenkit, hogy vegyen részt minél több eseményen!

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio