Hírek
Lezárult a közönségszavazás: több, mint kétezren szavaztak!

A Com’ON Sepsi szeptember 12-ével záruló szavazása során Sepsiszentgyörgy lakói 47 kezdeményezés közül választották ki azt a 25-öt, amelyek támogatásban részesülhetnek. A helyi lakosok magas részvételi arányban vettek részt a szavazáson, közel kétezer kétszáz személy szavazott, összesen több, mint hétezer szavazatot leadva.

Lezárult a közönségszavazás: több, mint kétezren szavaztak!

Idén is nagyon sokszínű és változatos lett a beküldött kezdeményezések sora, így nem meglepő, hogy a szavazás állása meglehetősen szoros volt egy-egy kezdeményezés között. A legtöbb szavazatot kapott programok közt szerepel a Tanulj az életmentésről csapat Képzési hétvégéje, amely egy háromnapos elsősegélynyújtási alapokat bemutató- és fejlesztő tábor;  a RAW csapat Univerzum titkai című kezdeményezése, mely egy szabadtéri beszélgetés a csillagászat sokat vitatott kérdéseiről, Nagy Imre csillagász vezetésében, illetve szintén a RAW csapat Kávéműhelye, a kávézás művészete iránt érdeklődőknek; negyedik helyen pedig az Alternatívák csapat Alternatívák az oktatásban című előadássorozata, mely az alternatív pedagógiák, módszerek témáit járja körül, helyi és külföldi előadók segítségével. A további nyertes programok között találhatunk még gyerekprogramokat, sporteseményeket, kulturális rendezvényeket, kézműves műhelyeket, illetve idősek számára szervezett programokat is.

Idén 22 kezdeményezés szerzett díjat a nyílt verseny során, 3 csapat meg a kiskorúak védett kategóriában kerül díjazásra. A legfiatalabb résztvevők közé tartozik a Cserkészek csapat, akik a Talpunk alatt lévő kincseket fogják feltárni egy közös séta alkalmával, ezáltal jobban megismertetve környékünk gyógynövényeit saját élőhelyükön. Szintén a kiskorúak kategóriában díjazott a SepsiÉRT csapat Faültetés SepsiÉRT kezdeményezése, akik az elkötelezettség és közösség jelképeként szolgáló fákat ültetnek majd Sepsiszentgyörgy emlékerdőjében, illetve a FutGól csapata, akik a szépmezői "veterán" és pályakezdő focisták összecsapásának szolgáltatnak lehetőséget.

A nyertes kezdeményezések teljes listája elérhető a comonsepsi.ro honlapon, A szavazás eredménye menüpont alatt. A 25 támogatott ötletet 2023. december 10-ig kell megvalósítaniuk a nyerteseknek, ezeknek pedig nyitottnak és ingyenesnek kell lenniük Sepsiszentgyörgy lakossága számára. A támogatásban nem részesülő kezdeményezések várólistára kerülnek, és a nyertes csapatok visszalépése esetében lehetőséget kapnak a megvalósításra. 

A Com’ON Sepsit a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület és a PONT Csoport valósítja meg, a folyamat fő támogatója Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és Városi Tanácsa, társtámogatója pedig a Román Kereskedelmi Bank (BCR).

Köszönjük Sepsiszentgyörgy lakosságának, hogy szavazott, ezáltal segítve a fiatalok kezdeményezéseit, és buzdítunk mindenkit, hogy vegyen részt minél több megrendezésre kerülő eseményen!

Sajtóközlemény, 2023. szeptember 13.Egyéb hírekAz összes hír
 • Gálával zárult a Com’ON Sepsi ötödik kiadása!

  Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja, a Com’ON Sepsi december 15-én a Com’ON gálával zárta idei, ötödik kiadását. És bizony volt oka az ünneplésnek: a szeptember 13. és december 10. között zajló megvalósítási időszak alatt 21 csapat összesen 25 nagyszerű kezdeményezést vitt véghez, megmozgatva több, mint ezer önkéntest. 

 • Változatos Com’ON Sepsi kezdeményezések novemberben és decemberben is!

  A szeptemberi és októberi hónapok során már közel húsz Com’ON Sepsi kezdeményezés került megvalósításra közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben, egy rendkívül változatos érdeklődésű és korosztályú közönséget megszólítva Sepsiszentgyörgyön. Szerencsére városunk lakói még novemberben és decemberben sem maradnak programok nélkül, hiszen a hátramaradt kezdeményezések december 10-ig kerülnek megrendezésre. Ezekben a hónapokban az Adventre való készülődés kap nagyobb hangsúlyt, a további események között pedig számíthatunk még különféle témákat feltáró ismeretterjesztő előadásokra és műhelyekre, környezetvédő megmozdulásokra, sporteseményekre illetve idősek számára szervezett programokra is.

 • Ne maradj le a Com’ON Sepsi októberben és novemberben megvalósuló kezdeményezéseiről!

  A közönségszavazás győzteseinek kihirdetése után, szeptember 13-ával elstartolt a Com’ON Sepsi kezdeményezéseinek megvalósítási időszaka. Az őszi hónapok során a nyertes csapatok által összesen 25 akció kerül megszervezésre, közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben. Ezek az események nyitottak és ingyenesek Sepsiszentgyörgy lakossága számára, így buzdítunk mindenkit, hogy vegyen részt minél több eseményen!

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio