Hírek
Lezárult a szavazás: közel kétezren szavaztak a Com’ON Sepsi idei kiadásában

A 2022-es Com’ON Sepsi program online szavazása augusztus 1-jén, éjfélkor ért véget. A sepsiszentgyörgyiek magas részvételi arányt mutattak a szavazáson, a 46 beérkező kezdeményezés közül a szavazataik alapján összesen 30 kezdeményezés részesül pénzjutalomba.

Lezárult a szavazás: közel kétezren szavaztak a Com’ON Sepsi idei kiadásában

A program 2021-es kiadásán össesen 660 résztvevő szavazott, míg idén 1831 személy vett részt a szavazásban összesen 5371 szavazatot leadva a beérkező kezdeményezésekre. A szervezők külön kategóriában díjazták a kiskorúakból álló csapatokat. Az általuk beérkező 8 kezdeményezésből idén három nyert támogatást külön kategóriában, négy a nyílt versenyben. Az idei évben egy hátrányos helyzetű csapatot díjaztak külön kategóriában. 

A szavazás néhol meglehetősen szoros volt, ami az ötletek kreativitásának és különlegességének tudható be, ennek köszönhetően számos egyedi esemény vár a sepsiszentgyörgyi lakosságra. A nyertes programok között szerepel autósmozi, önvédelmi képzés, elsősegély képzés, szabadtéri esemény a Bodok Hotel tetején, városi kertészkedés, színházi előadás, bicikliverseny és még sok más tevékenység. A nyertes kezdeményezések teljes listája elérhető a www.comonsepsi.ro honlapon. A 30 támogatott ötletet 2022. november 30-ig kell megvalósítaniuk a nyerteseknek, ezeknek pedig nyitottnak és ingyenesnek kell lenniük a Sepsiszentgyörgy lakossága számára. A támogatásban nem részesülő kezdeményezések várólistára kerülnek, és a nyertes csapatok visszalépése esetében lehetőséget kapnak a megvalósításra. 

A Com’ON Sepsi ifjúsági részvételi program negyedik kiadása a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület, valamint a Pont Csoport és Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának partnerségében kerül újra megszervezésre, további támogatója a Román Kereskedelmi Bank (BCR). 

Köszönjük Sepsiszentgyörgy lakosságának, hogy szavazott, ezáltal segítve a fiatalok kezdeményezéseit!

Sajtóközlemény, 2022. augusztus 2.

Egyéb hírekAz összes hír
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások