Hírek
Lezárult a szavazás: közel kétezren szavaztak a Com’ON Sepsi idei kiadásában

A 2022-es Com’ON Sepsi program online szavazása augusztus 1-jén, éjfélkor ért véget. A sepsiszentgyörgyiek magas részvételi arányt mutattak a szavazáson, a 46 beérkező kezdeményezés közül a szavazataik alapján összesen 30 kezdeményezés részesül pénzjutalomba.

Lezárult a szavazás: közel kétezren szavaztak a Com’ON Sepsi idei kiadásában

A program 2021-es kiadásán össesen 660 résztvevő szavazott, míg idén 1831 személy vett részt a szavazásban összesen 5371 szavazatot leadva a beérkező kezdeményezésekre. A szervezők külön kategóriában díjazták a kiskorúakból álló csapatokat. Az általuk beérkező 8 kezdeményezésből idén három nyert támogatást külön kategóriában, négy a nyílt versenyben. Az idei évben egy hátrányos helyzetű csapatot díjaztak külön kategóriában. 

A szavazás néhol meglehetősen szoros volt, ami az ötletek kreativitásának és különlegességének tudható be, ennek köszönhetően számos egyedi esemény vár a sepsiszentgyörgyi lakosságra. A nyertes programok között szerepel autósmozi, önvédelmi képzés, elsősegély képzés, szabadtéri esemény a Bodok Hotel tetején, városi kertészkedés, színházi előadás, bicikliverseny és még sok más tevékenység. A nyertes kezdeményezések teljes listája elérhető a www.comonsepsi.ro honlapon. A 30 támogatott ötletet 2022. november 30-ig kell megvalósítaniuk a nyerteseknek, ezeknek pedig nyitottnak és ingyenesnek kell lenniük a Sepsiszentgyörgy lakossága számára. A támogatásban nem részesülő kezdeményezések várólistára kerülnek, és a nyertes csapatok visszalépése esetében lehetőséget kapnak a megvalósításra. 

A Com’ON Sepsi ifjúsági részvételi program negyedik kiadása a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület, valamint a Pont Csoport és Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának partnerségében kerül újra megszervezésre, további támogatója a Román Kereskedelmi Bank (BCR). 

Köszönjük Sepsiszentgyörgy lakosságának, hogy szavazott, ezáltal segítve a fiatalok kezdeményezéseit!

Sajtóközlemény, 2022. augusztus 2.

Egyéb hírekAz összes hír
 • Gálával zárult a Com’ON Sepsi ötödik kiadása!

  Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja, a Com’ON Sepsi december 15-én a Com’ON gálával zárta idei, ötödik kiadását. És bizony volt oka az ünneplésnek: a szeptember 13. és december 10. között zajló megvalósítási időszak alatt 21 csapat összesen 25 nagyszerű kezdeményezést vitt véghez, megmozgatva több, mint ezer önkéntest. 

 • Változatos Com’ON Sepsi kezdeményezések novemberben és decemberben is!

  A szeptemberi és októberi hónapok során már közel húsz Com’ON Sepsi kezdeményezés került megvalósításra közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben, egy rendkívül változatos érdeklődésű és korosztályú közönséget megszólítva Sepsiszentgyörgyön. Szerencsére városunk lakói még novemberben és decemberben sem maradnak programok nélkül, hiszen a hátramaradt kezdeményezések december 10-ig kerülnek megrendezésre. Ezekben a hónapokban az Adventre való készülődés kap nagyobb hangsúlyt, a további események között pedig számíthatunk még különféle témákat feltáró ismeretterjesztő előadásokra és műhelyekre, környezetvédő megmozdulásokra, sporteseményekre illetve idősek számára szervezett programokra is.

 • Ne maradj le a Com’ON Sepsi októberben és novemberben megvalósuló kezdeményezéseiről!

  A közönségszavazás győzteseinek kihirdetése után, szeptember 13-ával elstartolt a Com’ON Sepsi kezdeményezéseinek megvalósítási időszaka. Az őszi hónapok során a nyertes csapatok által összesen 25 akció kerül megszervezésre, közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben. Ezek az események nyitottak és ingyenesek Sepsiszentgyörgy lakossága számára, így buzdítunk mindenkit, hogy vegyen részt minél több eseményen!

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio