Hírek
Lezárult a szavazás, kihirdettük a nyerteseket

Lezárult a 2021-es Com’ON Sepsi program online szavazása szeptember 26-án, vasárnap éjfélkor. A közel ötven beérkező pályázat közül sepsiszentgyörgyiek szavazatai alapján összesen 34 kezdeményezés részesül pénzjutalomba.

Lezárult a szavazás, kihirdettük a nyerteseket

Külön kategóriában összesen három, kiskorú kezdeményező tagokat számláló csapat ötlete került díjazásra, a hátrányos helyzetben élőket képviselő csapatok két kezdeményezése pedig befutó helyen végzett a nyílt versenyben. A Com’ON Sepsi szabályzata értelmében ez esetben az utóbbi kategóriának fenntartott helyek hozzáadódnak a közönségszavazás során díjazandó kezdeményezések számához, így az első 29 kezdeményezés részesül támogatásban.

 

A Com'ON Sepsi részére fenntartott kezdeti díjalap 83.200 lej, amelyből 32 kezdeményezés egyenként 2600 lej értékű támogatásáról tud gondoskodni a program. Mivel a 29. helyen három kezdeményezés is megegyező szavazat számot kapott, így a szervezők döntésének értelmében a díjalap növekszik két újabb kezdeményezés támogatásával.

 

“Az idei kezdeményezések és a szavazás folyamata megmutatta, hogy a fiatalok továbbra is kreatív módon akarnak a város életminőségének fejlesztéséhez hozzájárulni közösségi kezdeményezések révén is. Egyúttal azonban az is bizonyossá vált, hogy jobb megoldásokat kell találnunk a közönségszavazás lebonyolításához, ahol helyben kifejlesztett informatikai megoldásokat alkalmazunk. A következő kiadás előkészítésében ez kiemelt prioritást élvez mind számunkra, mind Sepsiszentgyörgy Önkormányzata számára”, nyilatkozta Farkas András, Com’ON Sepsi koordinációját ellátó Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület elnöke.

 

“Örvendek annak, hogy a közösségszervezés ennyire fontos a városunkban élő fiataloknak. Jó volt látni, hogy olyan kezdeményezések születnek, amelyek érzékenyítik a különböző korosztályokat, csoportokat, értékrendeket. Köszönöm szépen a kezdeményezéseket és a részvételt!”, egészítette ki Vargha Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere. 

 

A meghosszabbított szavazás során összesen 1795 szavazat érkezett 660 személytől 48 különböző ötletre. A nyertes pályázatok között találhatunk gyermekeknek szóló foglalkozásokat, művészeti tevékenységeket és szép számban vannak az egészséges életmódot célzó programtervezetek is. A nyertes kezdeményezések teljes listája elérhető a www.comonsepsi.ro honlapon.

 

A 34 támogatott ötletet a fiatalokból álló csapatoknak 2021. november 30-ig kell megvalósítaniuk, ezeknek pedig nyitottnak és ingyenesnek kell lenniük a Sepsiszentgyörgy lakossága számára. Abban az esetben, ha egy díjazott kezdeményezés visszalép megvalósítás fázisában vagy nem valósulhat meg bármilyen okból kifolyólag, a díj összegével a rangsorolásban soron következő kezdeményezés kerül díjazásra.

 

Köszönjük Sepsiszentgyörgy lakosságának, hogy szavazott, ezáltal segítve a fiatalok kezdeményezéseit! 

 

A Com’ON Sepsiszentgyörgy támogatója Sepsiszentgyörgy Polgármester Hivatala, a Román Kereskedelmi Bank (BCR), lebonyolítója a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület, a PONT Csoporttal partnerségben.

Sajtóközlemény, 2021. szeptember 27.

Egyéb hírekAz összes hír
 • Lezárult a szavazás, kihirdettük a nyerteseket

  Lezárult a 2021-es Com’ON Sepsi program online szavazása szeptember 26-án, vasárnap éjfélkor. A közel ötven beérkező pályázat közül sepsiszentgyörgyiek szavazatai alapján összesen 34 kezdeményezés részesül pénzjutalomba.

 • Vasárnap éjfélkor zárul a szavazás

  A Com’ON Sepsi részvételi költségvetésen alapuló programra beérkezett közel 50 kezdeményezésre szeptember 26-a, vasárnap éjfélig lehet szavazni. Ha eddig még nem volt időd beleásni magad a kezdeményezések terveibe, íme három ok, hogy miért érdemes szavaznod:

 • Meghosszabbítottuk a szavazást

  Minden sikeresen megvalósított program mögött egy támogató közösség áll. A Com’ON Sepsi részvételi költségvetés elvét követő programjában olyan projektek nyerhetnek támogatást, amelyeket a sepsiszentgyörgyi lakosok szavaznak meg. A szavazás során fellépő technikai problémák egy részét sikerült kiküszöbölni, így a szervezők meghosszabbították a szavazás határidejét: a város lakói szeptember 26-án éjfélig adhatják le voksukat 10 kedvenc projektjükre.

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio
Korábbi kiadások