Hírek
Lezárult a szavazás, kihirdettük a nyerteseket

Lezárult a 2021-es Com’ON Sepsi program online szavazása szeptember 26-án, vasárnap éjfélkor. A közel ötven beérkező pályázat közül sepsiszentgyörgyiek szavazatai alapján összesen 34 kezdeményezés részesül pénzjutalomba.

Lezárult a szavazás, kihirdettük a nyerteseket

Külön kategóriában összesen három, kiskorú kezdeményező tagokat számláló csapat ötlete került díjazásra, a hátrányos helyzetben élőket képviselő csapatok két kezdeményezése pedig befutó helyen végzett a nyílt versenyben. A Com’ON Sepsi szabályzata értelmében ez esetben az utóbbi kategóriának fenntartott helyek hozzáadódnak a közönségszavazás során díjazandó kezdeményezések számához, így az első 29 kezdeményezés részesül támogatásban.

 

A Com'ON Sepsi részére fenntartott kezdeti díjalap 83.200 lej, amelyből 32 kezdeményezés egyenként 2600 lej értékű támogatásáról tud gondoskodni a program. Mivel a 29. helyen három kezdeményezés is megegyező szavazat számot kapott, így a szervezők döntésének értelmében a díjalap növekszik két újabb kezdeményezés támogatásával.

 

“Az idei kezdeményezések és a szavazás folyamata megmutatta, hogy a fiatalok továbbra is kreatív módon akarnak a város életminőségének fejlesztéséhez hozzájárulni közösségi kezdeményezések révén is. Egyúttal azonban az is bizonyossá vált, hogy jobb megoldásokat kell találnunk a közönségszavazás lebonyolításához, ahol helyben kifejlesztett informatikai megoldásokat alkalmazunk. A következő kiadás előkészítésében ez kiemelt prioritást élvez mind számunkra, mind Sepsiszentgyörgy Önkormányzata számára”, nyilatkozta Farkas András, Com’ON Sepsi koordinációját ellátó Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület elnöke.

 

“Örvendek annak, hogy a közösségszervezés ennyire fontos a városunkban élő fiataloknak. Jó volt látni, hogy olyan kezdeményezések születnek, amelyek érzékenyítik a különböző korosztályokat, csoportokat, értékrendeket. Köszönöm szépen a kezdeményezéseket és a részvételt!”, egészítette ki Vargha Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere. 

 

A meghosszabbított szavazás során összesen 1795 szavazat érkezett 660 személytől 48 különböző ötletre. A nyertes pályázatok között találhatunk gyermekeknek szóló foglalkozásokat, művészeti tevékenységeket és szép számban vannak az egészséges életmódot célzó programtervezetek is. A nyertes kezdeményezések teljes listája elérhető a www.comonsepsi.ro honlapon.

 

A 34 támogatott ötletet a fiatalokból álló csapatoknak 2021. november 30-ig kell megvalósítaniuk, ezeknek pedig nyitottnak és ingyenesnek kell lenniük a Sepsiszentgyörgy lakossága számára. Abban az esetben, ha egy díjazott kezdeményezés visszalép megvalósítás fázisában vagy nem valósulhat meg bármilyen okból kifolyólag, a díj összegével a rangsorolásban soron következő kezdeményezés kerül díjazásra.

 

Köszönjük Sepsiszentgyörgy lakosságának, hogy szavazott, ezáltal segítve a fiatalok kezdeményezéseit! 

 

A Com’ON Sepsiszentgyörgy támogatója Sepsiszentgyörgy Polgármester Hivatala, a Román Kereskedelmi Bank (BCR), lebonyolítója a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület, a PONT Csoporttal partnerségben.

Sajtóközlemény, 2021. szeptember 27.

Egyéb hírekAz összes hír
 • Gálával zárult a Com’ON Sepsi ötödik kiadása!

  Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja, a Com’ON Sepsi december 15-én a Com’ON gálával zárta idei, ötödik kiadását. És bizony volt oka az ünneplésnek: a szeptember 13. és december 10. között zajló megvalósítási időszak alatt 21 csapat összesen 25 nagyszerű kezdeményezést vitt véghez, megmozgatva több, mint ezer önkéntest. 

 • Változatos Com’ON Sepsi kezdeményezések novemberben és decemberben is!

  A szeptemberi és októberi hónapok során már közel húsz Com’ON Sepsi kezdeményezés került megvalósításra közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben, egy rendkívül változatos érdeklődésű és korosztályú közönséget megszólítva Sepsiszentgyörgyön. Szerencsére városunk lakói még novemberben és decemberben sem maradnak programok nélkül, hiszen a hátramaradt kezdeményezések december 10-ig kerülnek megrendezésre. Ezekben a hónapokban az Adventre való készülődés kap nagyobb hangsúlyt, a további események között pedig számíthatunk még különféle témákat feltáró ismeretterjesztő előadásokra és műhelyekre, környezetvédő megmozdulásokra, sporteseményekre illetve idősek számára szervezett programokra is.

 • Ne maradj le a Com’ON Sepsi októberben és novemberben megvalósuló kezdeményezéseiről!

  A közönségszavazás győzteseinek kihirdetése után, szeptember 13-ával elstartolt a Com’ON Sepsi kezdeményezéseinek megvalósítási időszaka. Az őszi hónapok során a nyertes csapatok által összesen 25 akció kerül megszervezésre, közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben. Ezek az események nyitottak és ingyenesek Sepsiszentgyörgy lakossága számára, így buzdítunk mindenkit, hogy vegyen részt minél több eseményen!

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio