Hírek
Már csak 10 nap maradt szavazni a Com’ON Sepsi kezdeményezésekre

Összesen 46 megvalósulásra váró ötlet érkezett be az ifjúsági részvételi program negyedik kiadására. Mint minden évben, idén is nagyon színes a kínálat a kezdeményezéseket illetően, amelyekre augusztus 1-ig lehet szavazni a www.comonsepsi.ro felületen. A szervezők mindenkit arra bátorítanak, hogy mielőbb tegyék meg voksukat az általuk kiválasztott 10 ötletre.

Már csak 10 nap maradt szavazni a Com’ON Sepsi kezdeményezésekre

Egyként mozdul a város: facilitátorok, megvalósítók, résztvevők, képzők

A Com’ON Sepsi program célkitűzése, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket, és megerősítse a sepsiszentgyörgyi közösségtudatot. Így, a programba több módon is lehetett csatlakozni: a 14-35 éves, Sepsiszentgyörgyön élő, dolgozó, vagy tanuló fiatalok kreatív ötleteikkel jelentkezhettek, míg korhatártól függetlenül bárki jelentkezhetett facilitátornak, hogy segítse a fiatalokat az ötleteik megvalósításában. Most minden figyelmet a résztvevők, azaz a sepsiszentgyörgyi lakosok kapják. Ők azok, akik megszavazhatják, hogy a fiatalok által benyújtott projektek közül melyek részesüljenek kezdeményezésenként maximálisan 2600 lej értékű támogatásban. A kezdeményezéseket augusztus 3. és november 30. időszakban kell megvalósítaniuk az ötletgazdáknak. A részletes szabályzat a comonsepsi.ro oldalon érhető el.

Idén, a szervezők elindították a Com’ON Műhelyt, ahol három ingyenes képzési lehetőséget ajánlanak fel a jelentkező csoportoknak. A szakemberek, azaz képzők, átadják a projektírás- és lebonyolítás fortélyait, valamint kommunikáció témában is fejlesztik a fiatalokat, így segítve őket abban, hogy még gördülékenyebben tudják megvalósítani ötleteiket.

Színes ötletek, széles választék

Idén is temérdek kreatív ötlet érkezett be a programra. A kezdeményezések kulturális, társadalmi és egyéb kreatív programok, tevékenységek sorát láttatják: iskolai földrajz labor restaurálás; fogyatékkal élő gyermekek beilleszkedésének támogatása; baba és mama témakört körüljáró események; bicikli, futball és futást érintő sportesemények; divatbemutató; multikulturális est; irodalom és zene találkozása; tudatos bőrápolás; klasszikus zenei események; tánckurzus; autósmozi; környezetvédelmi projektek és még számos fantasztikus ötlet. A kezdeményezéseket itt lehet pontosabban szemügyre venni: www.comonsepsi.ro/kezdemenyezesek.

A szavazás menete

Idén a szavazást jóval gördülékenyebbé tették a szervezők, így elegendő csak telefonszámmal regisztrálni. A szavazáshoz el kell látogatni a www.comonsepsi.ro weboldalra. Ezt követően a szavazó regisztrál a nevével, telefonszámával és az sms-ben kapott ellenőrző kóddal. A sikeres bejelentkezés után a SZAVAZÁS aloldalra kattintva lehet kiválasztani azt a 10 kezdeményezést, amelyre voksolna a szavazó, a SZAVAZOK gomb megnyomásával. Ha bármilyen kérdés felmerülne a voksolás során, itt lehet kapcsolatba lépni a szervezőkkel: https://comonsepsi.ro/kapcsolat.

Knop Ildikó, a Com’ON Sepsi programkoordinátora a szavazás menetével kapcsolatosan így nyilatkozott: „Szeretnénk, hogy minél több emberhez eljuttassuk a Com’ON Sepsi program kiváló kezdeményezéseit, hogy a sepsiszentgyörgyi lakosok még nagyobb számban támogathassák a város fiataljainak közösségi törekvéseit. Ezáltal még egyszerűbbé és érthetőbbé tettük a szavazási felületet, így elkerülve a múltbéli technikai kellemetlenségeket. Eddig több mint 2000 szavazat érkezett és bízunk benne, hogy minél többen élni fognak szavazati lehetőségükkel.”

Az ifjúság európai éve Sepsiszentgyörgyön

A Com’ON Sepsi 2022-es kiadására beérkező ötletek kiválóan láttatják, hogy a sepsiszentgyörgyi ifjúság egy kreatív, színes, elfogadó, fejlődő jövő után vágyakozik. Ezeket az értékeket hordozza az ifjúság európai éve, amely számos rendezvényt és élményt kínál a fiatal korosztály számára, ezekbe tökéletesen illeszkednek városunk fiataljai által megvalósuló ötletek. Nekik köszönhetően Sepsiszentgyörgy zöldebb, élhetőbb, befogadóbb és digitalizáltabb európai várossá válhat.

 

A Com’ON Sepsi támogatója Sepsiszentgyörgy Polgármester Hivatala, a Román Kereskedelmi Bank (BCR), lebonyolítója a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület, a PONT Csoporttal partnerségben. A program a 2022 az ifjúság európai éve kezdeményezéshez csatlakozik.

Közlemény, 2022. július 20.

Egyéb hírekAz összes hír
 • Csatlakozz a Com’ON Sepsi facilitátor csapatához!

  Jó hírünk van! Hamarosan indul a Com’ON Sepsi újabb kiadása! 

  Amennyiben érdekel a közösségi munka, és szeretnél segíteni a fiataloknak, hogy ötleteiket és kezdeményezéseiket kidolgozzák, megvalósítsák, akkor ez a neked való feladat!

 • Novemberi események összegzője. Hamarosan zárul a program

  November utolsó hétvégéjével sor kerül a Com’ON keretében szervezett fennmaradó eseményekre, amelyek megvalósításával le is zárul a program negyedik kiadása. November első felében három program valósult meg, a november 25-26-án pedig újabb négy kezdeményezésen vehetnek részt az érdeklődők.

 • Kezdeményezések október első felében

  Szeptemberben több mint 15 kezdeményezés valósult meg, amelynek nagy része közösségépítő és mulattató, másik része pedig mozgásra késztető, fejlesztő jellegű volt. Azok a személyek, akik részt vettek bármely eseményen, életre szóló élményt szerezhettek, azonban akiknek még nem volt alkalma betekinteni a programokba, azoknak ajánljuk a soron következő események színes skáláját.

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio