Hírek
Már csak 10 nap maradt szavazni a Com’ON Sepsi kezdeményezésekre

Összesen 46 megvalósulásra váró ötlet érkezett be az ifjúsági részvételi program negyedik kiadására. Mint minden évben, idén is nagyon színes a kínálat a kezdeményezéseket illetően, amelyekre augusztus 1-ig lehet szavazni a www.comonsepsi.ro felületen. A szervezők mindenkit arra bátorítanak, hogy mielőbb tegyék meg voksukat az általuk kiválasztott 10 ötletre.

Már csak 10 nap maradt szavazni a Com’ON Sepsi kezdeményezésekre

Egyként mozdul a város: facilitátorok, megvalósítók, résztvevők, képzők

A Com’ON Sepsi program célkitűzése, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket, és megerősítse a sepsiszentgyörgyi közösségtudatot. Így, a programba több módon is lehetett csatlakozni: a 14-35 éves, Sepsiszentgyörgyön élő, dolgozó, vagy tanuló fiatalok kreatív ötleteikkel jelentkezhettek, míg korhatártól függetlenül bárki jelentkezhetett facilitátornak, hogy segítse a fiatalokat az ötleteik megvalósításában. Most minden figyelmet a résztvevők, azaz a sepsiszentgyörgyi lakosok kapják. Ők azok, akik megszavazhatják, hogy a fiatalok által benyújtott projektek közül melyek részesüljenek kezdeményezésenként maximálisan 2600 lej értékű támogatásban. A kezdeményezéseket augusztus 3. és november 30. időszakban kell megvalósítaniuk az ötletgazdáknak. A részletes szabályzat a comonsepsi.ro oldalon érhető el.

Idén, a szervezők elindították a Com’ON Műhelyt, ahol három ingyenes képzési lehetőséget ajánlanak fel a jelentkező csoportoknak. A szakemberek, azaz képzők, átadják a projektírás- és lebonyolítás fortélyait, valamint kommunikáció témában is fejlesztik a fiatalokat, így segítve őket abban, hogy még gördülékenyebben tudják megvalósítani ötleteiket.

Színes ötletek, széles választék

Idén is temérdek kreatív ötlet érkezett be a programra. A kezdeményezések kulturális, társadalmi és egyéb kreatív programok, tevékenységek sorát láttatják: iskolai földrajz labor restaurálás; fogyatékkal élő gyermekek beilleszkedésének támogatása; baba és mama témakört körüljáró események; bicikli, futball és futást érintő sportesemények; divatbemutató; multikulturális est; irodalom és zene találkozása; tudatos bőrápolás; klasszikus zenei események; tánckurzus; autósmozi; környezetvédelmi projektek és még számos fantasztikus ötlet. A kezdeményezéseket itt lehet pontosabban szemügyre venni: www.comonsepsi.ro/kezdemenyezesek.

A szavazás menete

Idén a szavazást jóval gördülékenyebbé tették a szervezők, így elegendő csak telefonszámmal regisztrálni. A szavazáshoz el kell látogatni a www.comonsepsi.ro weboldalra. Ezt követően a szavazó regisztrál a nevével, telefonszámával és az sms-ben kapott ellenőrző kóddal. A sikeres bejelentkezés után a SZAVAZÁS aloldalra kattintva lehet kiválasztani azt a 10 kezdeményezést, amelyre voksolna a szavazó, a SZAVAZOK gomb megnyomásával. Ha bármilyen kérdés felmerülne a voksolás során, itt lehet kapcsolatba lépni a szervezőkkel: https://comonsepsi.ro/kapcsolat.

Knop Ildikó, a Com’ON Sepsi programkoordinátora a szavazás menetével kapcsolatosan így nyilatkozott: „Szeretnénk, hogy minél több emberhez eljuttassuk a Com’ON Sepsi program kiváló kezdeményezéseit, hogy a sepsiszentgyörgyi lakosok még nagyobb számban támogathassák a város fiataljainak közösségi törekvéseit. Ezáltal még egyszerűbbé és érthetőbbé tettük a szavazási felületet, így elkerülve a múltbéli technikai kellemetlenségeket. Eddig több mint 2000 szavazat érkezett és bízunk benne, hogy minél többen élni fognak szavazati lehetőségükkel.”

Az ifjúság európai éve Sepsiszentgyörgyön

A Com’ON Sepsi 2022-es kiadására beérkező ötletek kiválóan láttatják, hogy a sepsiszentgyörgyi ifjúság egy kreatív, színes, elfogadó, fejlődő jövő után vágyakozik. Ezeket az értékeket hordozza az ifjúság európai éve, amely számos rendezvényt és élményt kínál a fiatal korosztály számára, ezekbe tökéletesen illeszkednek városunk fiataljai által megvalósuló ötletek. Nekik köszönhetően Sepsiszentgyörgy zöldebb, élhetőbb, befogadóbb és digitalizáltabb európai várossá válhat.

 

A Com’ON Sepsi támogatója Sepsiszentgyörgy Polgármester Hivatala, a Román Kereskedelmi Bank (BCR), lebonyolítója a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület, a PONT Csoporttal partnerségben. A program a 2022 az ifjúság európai éve kezdeményezéshez csatlakozik.

Közlemény, 2022. július 20.

Egyéb hírekAz összes hír
 • Gálával zárult a Com’ON Sepsi ötödik kiadása!

  Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja, a Com’ON Sepsi december 15-én a Com’ON gálával zárta idei, ötödik kiadását. És bizony volt oka az ünneplésnek: a szeptember 13. és december 10. között zajló megvalósítási időszak alatt 21 csapat összesen 25 nagyszerű kezdeményezést vitt véghez, megmozgatva több, mint ezer önkéntest. 

 • Változatos Com’ON Sepsi kezdeményezések novemberben és decemberben is!

  A szeptemberi és októberi hónapok során már közel húsz Com’ON Sepsi kezdeményezés került megvalósításra közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben, egy rendkívül változatos érdeklődésű és korosztályú közönséget megszólítva Sepsiszentgyörgyön. Szerencsére városunk lakói még novemberben és decemberben sem maradnak programok nélkül, hiszen a hátramaradt kezdeményezések december 10-ig kerülnek megrendezésre. Ezekben a hónapokban az Adventre való készülődés kap nagyobb hangsúlyt, a további események között pedig számíthatunk még különféle témákat feltáró ismeretterjesztő előadásokra és műhelyekre, környezetvédő megmozdulásokra, sporteseményekre illetve idősek számára szervezett programokra is.

 • Ne maradj le a Com’ON Sepsi októberben és novemberben megvalósuló kezdeményezéseiről!

  A közönségszavazás győzteseinek kihirdetése után, szeptember 13-ával elstartolt a Com’ON Sepsi kezdeményezéseinek megvalósítási időszaka. Az őszi hónapok során a nyertes csapatok által összesen 25 akció kerül megszervezésre, közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben. Ezek az események nyitottak és ingyenesek Sepsiszentgyörgy lakossága számára, így buzdítunk mindenkit, hogy vegyen részt minél több eseményen!

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio