Hírek
Meghosszabbítottuk a szavazást

Minden sikeresen megvalósított program mögött egy támogató közösség áll. A Com’ON Sepsi részvételi költségvetés elvét követő programjában olyan projektek nyerhetnek támogatást, amelyeket a sepsiszentgyörgyi lakosok szavaznak meg. A szavazás során fellépő technikai problémák egy részét sikerült kiküszöbölni, így a szervezők meghosszabbították a szavazás határidejét: a város lakói szeptember 26-án éjfélig adhatják le voksukat 10 kedvenc projektjükre.

Meghosszabbítottuk a szavazást

A szavazás során több technikai hibát sikerült beazonosítani a közösség jelzései alapján. Ezek közül a legkellemetlenebbet, amely lehetetlenné tette bizonyos készülékekről a szavazáshoz szükséges bejelentkezést a Facebook platformra, sikerült elhárítani közösségi segítséggel. Így azok is szavazhatnak, akik eddig nem tudtak részt venni a kiválasztási folyamatban. A további kisebb hibák kiküszöbölésén folyik még a munka, de most már bármilyen készülékről elérhető a Com’ON Sepsi szavazási alkalmazás.

A program harmadik kiadásában olyan tematikákban nevezhettek a 14 és 35 év közötti fiatalok, mint a közösség, tudás, élettér, életmód és alkotás. A 2021-es kezdeményezés is sikeresnek mondható, hiszen közel 50 kreatív megvalósítással jelentkeztek Sepsiszentgyörgy fiataljai. Az alkotások között népszokásokat felelevenítő és őrző esemény-javaslatok, idősek számára kialakított programsorozatok, mozgássérültek hétköznapjait megkönnyítő megoldások, életmódváltást elősegítő megvalósítások, koncertek, kreatív műhelyek és baba-mama programok is fellelhetőek. Visszatérő kezdeményezőket is láthatunk a projektek között. 

A kulturális, társadalmi és egyéb kreatív programokat támogató díjalap összesen 83.200 lej amelyből 32 kezdeményezés kerül támogatásra. Minden megvalósuló programnak nyitottnak és ingyenesnek kell lennie Sepsiszentgyörgy lakossága számára, valamint 2021. szeptembere és novembere között kell megvalósulnia. 

A város lakosságának szeptember 26-án éjfélig van lehetősége voksolni kedvenc projektjeire és ezáltal kifejeznie támogatását! A Com’ON Sepsi közösségépítő szerepe már az első két kiadásban érezhető volt, köszönhetően a közönségszavazásnak, amely továbbra is a comonsepsi.ro oldalon érhető el az erre kijelölt menüpont alatt.  Az online szavazáson  részt vehet minden olyan személy, aki Sepsiszentgyörgyön él, tanul,  dolgozik vagy onnan származik.  Minden lakos összesen 10 projektre szavazhat. A szavazáshoz szükség van egy aktív Facebook-fiókra. Minden voks számít, hiszen általuk válik városunk még izgalmasabbá, valamint ezek adnak esélyt számos fiatal merész álmainak.

Mivel a szavazásra vonatkozó problémák egy részét sikerült orvosolni, most már gördülékenyebben lehet voksolni. Amennyiben bármilyen elakadásba ütköznének, a https://comonsepsi.ro/ weboldalon további információkat találnak a szavazás menetét illetőleg, valamint útmutatást a felmerülő problémák kapcsán. Az útmutatóban nem szereplő hibákat az itt található űrlap kitöltésével jelezhetik a felhasználók. A Com’ON Sepsi támogatója Sepsiszentgyörgy Polgármester Hivatala, a Román Kereskedelmi Bank (BCR), lebonyolítója a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület, a PONT Csoporttal partnerségben.

Sajtóközlemény, 2021. szeptember 17.

Egyéb hírekAz összes hír
 • Gálával zárult a Com’ON Sepsi ötödik kiadása!

  Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja, a Com’ON Sepsi december 15-én a Com’ON gálával zárta idei, ötödik kiadását. És bizony volt oka az ünneplésnek: a szeptember 13. és december 10. között zajló megvalósítási időszak alatt 21 csapat összesen 25 nagyszerű kezdeményezést vitt véghez, megmozgatva több, mint ezer önkéntest. 

 • Változatos Com’ON Sepsi kezdeményezések novemberben és decemberben is!

  A szeptemberi és októberi hónapok során már közel húsz Com’ON Sepsi kezdeményezés került megvalósításra közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben, egy rendkívül változatos érdeklődésű és korosztályú közönséget megszólítva Sepsiszentgyörgyön. Szerencsére városunk lakói még novemberben és decemberben sem maradnak programok nélkül, hiszen a hátramaradt kezdeményezések december 10-ig kerülnek megrendezésre. Ezekben a hónapokban az Adventre való készülődés kap nagyobb hangsúlyt, a további események között pedig számíthatunk még különféle témákat feltáró ismeretterjesztő előadásokra és műhelyekre, környezetvédő megmozdulásokra, sporteseményekre illetve idősek számára szervezett programokra is.

 • Ne maradj le a Com’ON Sepsi októberben és novemberben megvalósuló kezdeményezéseiről!

  A közönségszavazás győzteseinek kihirdetése után, szeptember 13-ával elstartolt a Com’ON Sepsi kezdeményezéseinek megvalósítási időszaka. Az őszi hónapok során a nyertes csapatok által összesen 25 akció kerül megszervezésre, közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben. Ezek az események nyitottak és ingyenesek Sepsiszentgyörgy lakossága számára, így buzdítunk mindenkit, hogy vegyen részt minél több eseményen!

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio