Hírek
Meghosszabbított határidő: augusztus 20-ig még jelentkezhetsz a Com’ON Sepsire!

A Com’ON Sepsi ifjúsági részvételi program határideje 7 nappal módosult, így a kezdeményezéseket még augusztus 20, vasárnap éjfélig be lehet nyújtani a Com’ON weboldalán, a jelentkezési űrlap kitöltése által.

Meghosszabbított határidő: augusztus 20-ig még jelentkezhetsz a Com’ON Sepsire!

A kezdeményezések technikai ellenőrzésére és elbírálására augusztus 21-én kerül sor, majd pedig Sepsiszentgyörgy lakói egy augusztus 23-tól szeptember 12-ig tartó szavazás során választhatják ki azokat a kezdeményezéseket, amelyek az őszi hónapokban megvalósulnak.

A programra 14-35 év közötti, Sepsiszentgyörgyön élő, dolgozó vagy tanuló fiatalok jelentkezését várjuk, akik szeretnék megvalósítani ötleteiket, kezdeményezéseiket a közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben. A fiatalok által benyújtott, majd a lakosság által megszavazott kezdeményezések egyenként maximálisan 3000 lej értékű támogatásban részesülhetnek.

A jelentkezési feltételekre és regisztrációra vonatkozó részleteket a részvételi program szabályzatában lehet elolvasni, a comonsepsi.ro/szabalyzat oldalon.

Bárki, akinek van egy jó ötlete, de nem tudja hogyan kezdjen hozzá a jelentkezéshez, vagy kérdése merülne fel, bátran keresheti a Com’ON facilitátorait, akiknek elérhetőségét szintén meg lehet találni a program weboldalán.

„Ez egy biztonságos közeg, ahol a kezdeményező kedvű fiatalok kipróbálhatják magukat, és erről szól a facilitátori munka, hogy támogatjuk a csapatokat a toborzástól a megvalósításig.” - Dáncsuj Annamária, Com’ON facilitátor

„Sokszor kapcsolódom a mostani fiatalsággal, sok eseményen találkozom velük, és nagyon határozott véleményük, konkrét ötleteik és elképzeléseik vannak, viszont azt érzem, hogy gyakran félnek ezeket a nagyvilág elé tárni. De itt van a lehetőség, itt vagyunk mi, akik tudjuk őket támogatni, motiválni és segíteni megvalósítani olyan dolgokat, amelyekre a Com’ON születése előtt nem volt lehetősége bárkinek!” - Kolumbán Zenge, Com’ON facilitátor

„Minden kezdeményezőre szükség van, ha már motoszkál egy ötlet, érdemes időt és energiát fordítani és belevágni.” - Grüman Éva Orsolya, Com’ON facilitátor

A Com’ON Sepsit a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület és a PONT Csoport valósítja meg, a folyamat fő támogatója Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és Városi Tanácsa, társtámogatója pedig a Román Kereskedelmi Bank (BCR).

Sajtóközlemény, 2023. augusztus 12.

Egyéb hírekAz összes hír
 • Gálával zárult a Com’ON Sepsi ötödik kiadása!

  Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja, a Com’ON Sepsi december 15-én a Com’ON gálával zárta idei, ötödik kiadását. És bizony volt oka az ünneplésnek: a szeptember 13. és december 10. között zajló megvalósítási időszak alatt 21 csapat összesen 25 nagyszerű kezdeményezést vitt véghez, megmozgatva több, mint ezer önkéntest. 

 • Változatos Com’ON Sepsi kezdeményezések novemberben és decemberben is!

  A szeptemberi és októberi hónapok során már közel húsz Com’ON Sepsi kezdeményezés került megvalósításra közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben, egy rendkívül változatos érdeklődésű és korosztályú közönséget megszólítva Sepsiszentgyörgyön. Szerencsére városunk lakói még novemberben és decemberben sem maradnak programok nélkül, hiszen a hátramaradt kezdeményezések december 10-ig kerülnek megrendezésre. Ezekben a hónapokban az Adventre való készülődés kap nagyobb hangsúlyt, a további események között pedig számíthatunk még különféle témákat feltáró ismeretterjesztő előadásokra és műhelyekre, környezetvédő megmozdulásokra, sporteseményekre illetve idősek számára szervezett programokra is.

 • Ne maradj le a Com’ON Sepsi októberben és novemberben megvalósuló kezdeményezéseiről!

  A közönségszavazás győzteseinek kihirdetése után, szeptember 13-ával elstartolt a Com’ON Sepsi kezdeményezéseinek megvalósítási időszaka. Az őszi hónapok során a nyertes csapatok által összesen 25 akció kerül megszervezésre, közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben. Ezek az események nyitottak és ingyenesek Sepsiszentgyörgy lakossága számára, így buzdítunk mindenkit, hogy vegyen részt minél több eseményen!

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio