Hírek
Mozgás és közösségépítés: Minden korosztályhoz szólnak a kezdeményezések

A szeptember hónap lezárásaképp színes, mozgalmas és társasági programok valósulnak meg a sepsiszentgyörgyi kezdeményezők szervezésében. Az alábbi közleményben ezekről számolunk be.

Mozgás és közösségépítés: Minden korosztályhoz szólnak a kezdeményezések

Az eddigi innovatív kezdeményezések sikerei után, ismét számos izgalom várja az érdeklődőket, melyben most a mozgásé a főszerep, de akadnak programok minden korosztály számára.

 

Lezárult programok

A szeptember első felében zajló kilenc kezdeményezést követően, szeptember 17-én társasjátékestre került sor a Zamat kávéházban, a Priza csapat szervezésében. Az eseményen a fiatalok a stratégiai-, illetve a logikus gondolkodásukat, valamint kommunikációs készségeiket fejleszthették. Ugyancsak lezárult a Com’ON and Run kezdeményezés, melynek keretében a négyhetes edzéstervet 31-en sikeresen végigvitték, illetve 24-en teljesítették a 10 km távot a Visit Covasna Maraton keretében, szeptember 11-én. A szervezők büszkén nyilatkozták, hogy a 18-29-s korosztályban a dobogó mindhárom fokára a Com'ON & Run résztvevői álltak.

 

Soron következik

Szombaton, 24-én 10 órától a Sepsiszentgyörgyi Református Vártemplomban Dénes Katinka és az Ikések zenélni vágyó fiatalokkal töltik meg a teret, a Vár (a) zene keretében. A kezdeményezés ötletgazdái fontosnak találják a fiatalok zenei képességének felkarolását, és lehetőséget kívánnak teremteni arra, hogy a résztvevők sikeres zenészekkel beszélgessenek, közösen zenélhessenek, valamint egy vetélkedő keretén belül megmutassák zenei tudásukat a nagyközönségnek is. A közönség soraiba bárkit szeretettel várunk. A vetélkedőre 12-18 év közötti fiatalok jelentkezhetnek a szekelyroli01@gmail.com email címen vagy a 0757496385 telefonszámon, két dallal, amely lehet saját vagy feldolgozás.

Ugyancsak 24-én, szombaton a Kilyéni Ifjúsági csoport Szüreti mulatságot szervez, ahol a fiatalok megismerkedhetnek a hagyományokkal, szokásokkal, részt vehetnek székely ruhás felvonuláson, melyet követően sor kerül a szüreti bálra. Az eseményt hagyományos szekeres felvonulással indítják délben, majd a bál a csőszök nyitótáncát követően, 21:30-tól veszi kezdetét.

A Fiatalok az idősekért csoport szervezésében szeptember 26-30 között kerül sor a Kreativitás az élet alkonyán című kezdeményezésre, amely a Sepsiszentgyörgyön élő idős korosztályt szólítja meg. Az eseménysorozat a Zathureczky Berta idősek otthonában kerül megrendezésre, a bentlakó és nappali foglalkoztatóba járó szépkorú személyeknek, illetve nyitott mindenki számára aki úgy gondolja, hogy a művészetterápia helyet kaphat az élet ezen szakaszában is. Az 5 napig tartó nyílt hét során, naponta 10, valamint 11 órától  a csapat az origami művészetét, a festészetet és a zenét helyezi a középpontba, illetve díjazással zárja a kreatív hetet, amely szorosan kapcsolódik az Idősek Világnapjához.

 

Nyitott a jelentkezés

Szintén lehet még jelentkezni a szeptember 23-25. között megvalósuló Háromgenerációs tánckurzusra, melynek célja összehangolni a test és a lélek kapcsolatát, és fejleszteni olyan készségeket, mint kreativitás, testtudatosság. A program kicsiktől szülőkön keresztül nagyszülőkig mindenkit megszólít, aki elszánt az önismeret fejlesztésre, vagy célja a feszültség levezetése és a problémák feldolgozása.

A kurzusra Gothárd Veronika koreográfus és táncos vezetésével kerül sor, aki így nyilatkozik a kezdeményezésről: “szeretnénk találni egy felületet, egy energia sávot, ahol a gyerek, a szülő és a nagyszülő együtt táncol, mozog, viszonyul egymáshoz, erőszak nélkül, harmóniában, szabadon”. Ennek érdekében a kurzus első napján a különböző korosztályok képviselői külön-külön vehetnek részt a foglalkozásokban, ezzel is felkészítve őket a közös munkára. A képzés második napján pedig mindhárom csoport együtt vág neki a kalandnak. Jelentkezni szeptember 20-ig lehet a 0745581909 és 0747808078 telefonszámokon.

 

Kezdetét vette a jelentkezés a Babaúszásra is Bíró Eszternél, aki a Városi uszodába várja október 2-án, vasárnap 10 órától a legalább 3 hónapos és legtöbb 2 éves gyermekeket szüleikkel. A legkisebbek az októberben két alkalommal zajló program során megismerkedhetnek a vízzel, gyerekdalokat énekelhetnek és játszhatnak. A kezdeményezés számos előnye közé tartozik a kicsik mozgásfejlődésének elősegítése, a koordináció fejlesztése, valamint a szülő-gyerek kapcsolat elmélyítésére való lehetőség. A belépés ingyenes viszont előzetes jelentkezés szükséges e-mailben: eszterbiro989@gmail.com.

 

A kezdeményezések mindegyike széles korosztályt lefedve, kalandot és jókedvet ígér látogatóinak így szeptember végére. Arra bátorítunk mindenkit, hogy vegyen részt aktívan az eseményeken.

A Com’ON Sepsi ifjúsági részvételi program negyedik kiadása a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület, valamint a Pont Csoport és Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának partnerségében kerül újra megszervezésre, további támogatója a Román Kereskedelmi Bank (BCR).

 

Sajtóközlemény, 2022. szeptember 19.

Egyéb hírekAz összes hír
 • Novemberi események összegzője. Hamarosan zárul a program

  November utolsó hétvégéjével sor kerül a Com’ON keretében szervezett fennmaradó eseményekre, amelyek megvalósításával le is zárul a program negyedik kiadása. November első felében három program valósult meg, a november 25-26-án pedig újabb négy kezdeményezésen vehetnek részt az érdeklődők.

 • Kezdeményezések október első felében

  Szeptemberben több mint 15 kezdeményezés valósult meg, amelynek nagy része közösségépítő és mulattató, másik része pedig mozgásra késztető, fejlesztő jellegű volt. Azok a személyek, akik részt vettek bármely eseményen, életre szóló élményt szerezhettek, azonban akiknek még nem volt alkalma betekinteni a programokba, azoknak ajánljuk a soron következő események színes skáláját.

 • Mozgás és közösségépítés: Minden korosztályhoz szólnak a kezdeményezések

  A szeptember hónap lezárásaképp színes, mozgalmas és társasági programok valósulnak meg a sepsiszentgyörgyi kezdeményezők szervezésében. Az alábbi közleményben ezekről számolunk be.

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio
Korábbi kiadások