Hírek
Novemberi események összegzője. Hamarosan zárul a program

November utolsó hétvégéjével sor kerül a Com’ON keretében szervezett fennmaradó eseményekre, amelyek megvalósításával le is zárul a program negyedik kiadása. November első felében három program valósult meg, a november 25-26-án pedig újabb négy kezdeményezésen vehetnek részt az érdeklődők.

Novemberi események összegzője. Hamarosan zárul a program

A hetekben lezajlott programok egyike az Okos Járat volt november 8-án, amelyen több mint 50 őrkői lakos tudhatott meg többet a hatályban lévő forgalmi szabályokról. A szervezők egy mini kresz pályát kialakítva és szemléltető, oktató eszközöket használva mutatták be a közlekedés szabályait, ezután pedig a résztvevők gyakorlatban is kipróbálhatták azok működését. Lezárásképpen, a jelenlévők egy Közlekedj okosan részvételi oklevéllel és egy kis ajándékcsomaggal is gazdagodtak a jó élmények mellett.

A Fogadd el, fogadj el! kezdeményezés által november 9-én a látogatók különleges tapasztalatokat szerezhettek. Az eseményen Csíki Sándor Jenő mozgásterapeuta, úszómester ismertette a terápiás foglalkozások ezen ágát, amely a fizikai és a mentális-emocionális-szociális készségek fejlesztését is elősegíti. Az elméleti bemutató mellett sor került egy rövid gyakorlati szemléltetésre is.

November 19-én a Hass a lelkemre! című esemény keretén belül telt meg a Kónya Ádám Művelődési Ház vetélkedni vágyó, valamint kíváncsiskodó emberekkel. A Belvárosi templom fiataljai egy keresztény ifjúsági színjátszó vetélkedőt szerveztek, amelyen szakmai zsűri véleményezte és díjazta a fellépőket.

Soron következő kezdeményezések

November 25-én két programra is várjuk az érdeklődőket. Elsőként a GEOtekk által szervezett LenyűKŐző - A Székely Mikó Kollégium földrajz laborának restaurálása kezdeményezésre kerül sor 15:00 órától az iskola földrajz termében. Főként a földrajz iránt érdeklődők figyelmét keltheti fel az esemény, amelyen kőzet- és ásványgyűjtemények bemutatását, valamint Dr. Silye Lóránd, a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem geológia szakos tanárának előadását hallgathatják meg.

Ugyancsak November 25-én 19:00 órától Priza filmest lesz a Művész Moziban!ó. Az eseményre ingyenes a belépés, valamint a ropogtatnivaló is biztosított.

November 26-án, reggel 10:00 órától a Móka kert kezdeményezésre hívnak a Csipet Csapat tagjai a kilyéni óvodába. Egy közös süteményezés keretében a gyerekek átveszik a nekik készített kis házikót.

A hónap utolsó eseménye szintén 26-án, 12:00-tól lesz Szépmezőn. A Szeretetláng kezdeményezés a szépmezői gyerekeket szólítja meg egy közös Adventi koszorú készítésre, a templomba. 

A hónap utolsó felében még számos érdekes, kikapcsolódást biztosító eseménnyel készültek a kezdeményező csapatok. Mindenkit arra bátorítunk, hogy vegyen részt a programokon, így gazdagodva felejthetetlen élményekkel.

Közösségi záró esemény

A Com’ON záró gálája december 6-án 20:00 órától kerül megrendezésre, ennek helyszíneként a Művész Mozi fog szolgálni. Addig is kellemes, meghitt készülődést kívánunk az Adventre!

Sajtóközlemény, 2022. november 24.

Egyéb hírekAz összes hír
 • Csatlakozz a Com’ON Sepsi facilitátor csapatához!

  Jó hírünk van! Hamarosan indul a Com’ON Sepsi újabb kiadása! 

  Amennyiben érdekel a közösségi munka, és szeretnél segíteni a fiataloknak, hogy ötleteiket és kezdeményezéseiket kidolgozzák, megvalósítsák, akkor ez a neked való feladat!

 • Novemberi események összegzője. Hamarosan zárul a program

  November utolsó hétvégéjével sor kerül a Com’ON keretében szervezett fennmaradó eseményekre, amelyek megvalósításával le is zárul a program negyedik kiadása. November első felében három program valósult meg, a november 25-26-án pedig újabb négy kezdeményezésen vehetnek részt az érdeklődők.

 • Kezdeményezések október első felében

  Szeptemberben több mint 15 kezdeményezés valósult meg, amelynek nagy része közösségépítő és mulattató, másik része pedig mozgásra késztető, fejlesztő jellegű volt. Azok a személyek, akik részt vettek bármely eseményen, életre szóló élményt szerezhettek, azonban akiknek még nem volt alkalma betekinteni a programokba, azoknak ajánljuk a soron következő események színes skáláját.

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio