Hírek
Novemberi események összegzője. Hamarosan zárul a program

November utolsó hétvégéjével sor kerül a Com’ON keretében szervezett fennmaradó eseményekre, amelyek megvalósításával le is zárul a program negyedik kiadása. November első felében három program valósult meg, a november 25-26-án pedig újabb négy kezdeményezésen vehetnek részt az érdeklődők.

Novemberi események összegzője. Hamarosan zárul a program

A hetekben lezajlott programok egyike az Okos Járat volt november 8-án, amelyen több mint 50 őrkői lakos tudhatott meg többet a hatályban lévő forgalmi szabályokról. A szervezők egy mini kresz pályát kialakítva és szemléltető, oktató eszközöket használva mutatták be a közlekedés szabályait, ezután pedig a résztvevők gyakorlatban is kipróbálhatták azok működését. Lezárásképpen, a jelenlévők egy Közlekedj okosan részvételi oklevéllel és egy kis ajándékcsomaggal is gazdagodtak a jó élmények mellett.

A Fogadd el, fogadj el! kezdeményezés által november 9-én a látogatók különleges tapasztalatokat szerezhettek. Az eseményen Csíki Sándor Jenő mozgásterapeuta, úszómester ismertette a terápiás foglalkozások ezen ágát, amely a fizikai és a mentális-emocionális-szociális készségek fejlesztését is elősegíti. Az elméleti bemutató mellett sor került egy rövid gyakorlati szemléltetésre is.

November 19-én a Hass a lelkemre! című esemény keretén belül telt meg a Kónya Ádám Művelődési Ház vetélkedni vágyó, valamint kíváncsiskodó emberekkel. A Belvárosi templom fiataljai egy keresztény ifjúsági színjátszó vetélkedőt szerveztek, amelyen szakmai zsűri véleményezte és díjazta a fellépőket.

Soron következő kezdeményezések

November 25-én két programra is várjuk az érdeklődőket. Elsőként a GEOtekk által szervezett LenyűKŐző - A Székely Mikó Kollégium földrajz laborának restaurálása kezdeményezésre kerül sor 15:00 órától az iskola földrajz termében. Főként a földrajz iránt érdeklődők figyelmét keltheti fel az esemény, amelyen kőzet- és ásványgyűjtemények bemutatását, valamint Dr. Silye Lóránd, a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem geológia szakos tanárának előadását hallgathatják meg.

Ugyancsak November 25-én 19:00 órától Priza filmest lesz a Művész Moziban!ó. Az eseményre ingyenes a belépés, valamint a ropogtatnivaló is biztosított.

November 26-án, reggel 10:00 órától a Móka kert kezdeményezésre hívnak a Csipet Csapat tagjai a kilyéni óvodába. Egy közös süteményezés keretében a gyerekek átveszik a nekik készített kis házikót.

A hónap utolsó eseménye szintén 26-án, 12:00-tól lesz Szépmezőn. A Szeretetláng kezdeményezés a szépmezői gyerekeket szólítja meg egy közös Adventi koszorú készítésre, a templomba. 

A hónap utolsó felében még számos érdekes, kikapcsolódást biztosító eseménnyel készültek a kezdeményező csapatok. Mindenkit arra bátorítunk, hogy vegyen részt a programokon, így gazdagodva felejthetetlen élményekkel.

Közösségi záró esemény

A Com’ON záró gálája december 6-án 20:00 órától kerül megrendezésre, ennek helyszíneként a Művész Mozi fog szolgálni. Addig is kellemes, meghitt készülődést kívánunk az Adventre!

Sajtóközlemény, 2022. november 24.

Egyéb hírekAz összes hír
 • Gálával zárult a Com’ON Sepsi ötödik kiadása!

  Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja, a Com’ON Sepsi december 15-én a Com’ON gálával zárta idei, ötödik kiadását. És bizony volt oka az ünneplésnek: a szeptember 13. és december 10. között zajló megvalósítási időszak alatt 21 csapat összesen 25 nagyszerű kezdeményezést vitt véghez, megmozgatva több, mint ezer önkéntest. 

 • Változatos Com’ON Sepsi kezdeményezések novemberben és decemberben is!

  A szeptemberi és októberi hónapok során már közel húsz Com’ON Sepsi kezdeményezés került megvalósításra közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben, egy rendkívül változatos érdeklődésű és korosztályú közönséget megszólítva Sepsiszentgyörgyön. Szerencsére városunk lakói még novemberben és decemberben sem maradnak programok nélkül, hiszen a hátramaradt kezdeményezések december 10-ig kerülnek megrendezésre. Ezekben a hónapokban az Adventre való készülődés kap nagyobb hangsúlyt, a további események között pedig számíthatunk még különféle témákat feltáró ismeretterjesztő előadásokra és műhelyekre, környezetvédő megmozdulásokra, sporteseményekre illetve idősek számára szervezett programokra is.

 • Ne maradj le a Com’ON Sepsi októberben és novemberben megvalósuló kezdeményezéseiről!

  A közönségszavazás győzteseinek kihirdetése után, szeptember 13-ával elstartolt a Com’ON Sepsi kezdeményezéseinek megvalósítási időszaka. Az őszi hónapok során a nyertes csapatok által összesen 25 akció kerül megszervezésre, közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben. Ezek az események nyitottak és ingyenesek Sepsiszentgyörgy lakossága számára, így buzdítunk mindenkit, hogy vegyen részt minél több eseményen!

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio