Hírek
Mozgalmas lesz október első fele a Com'ON Sepsiszentgyörgyben

Folytatódik a Com’ON Sepsiszentgyörgy programban nyertes kezdeményezések megvalósítása: október első felében 8 kezdeményező csapat szervez változatos eseményeket.

Mozgalmas lesz október első fele a Com

Október 5-én 11 órától a Business Incubator Fogd a pénzed és játssz! eseménysorozat első társasjáték-estjét szervezik meg a Bástya vendéglőben. A kezdeményezésben négy hétvégén keresztül négy különböző pénzügyi oktatójátékkal kapcsolatos estet tartanak, az elsőn a Cashflow 101 címűt lehet kipróbálni. Október 11-én 18 órától szintén pénzügyi téma lesz terítéken: a Szabadulj ki a mókuskerékből csoport a pénzügyi intelligenciáról szervez előadást a Bertis rendezvényteremben, amelyet főleg a pályakezdő fiatalok figyelmébe ajánlanak.

A Com’ON And Run kezdeményezés október elsejéig várta a jelentkezéseket a kezdőknek szánt futóedzésekre. A jelentkezőkkel október 8-án találkozót tartanak, és október 12-én reggel 8-kor indul az első edzés az Erzsébet parkban. A kezdeményezés egyik célja, hogy olyan személyek, akik még sohasem futottak rendszeresen, személyes edzésterv alapján készülhessenek, és a program végére lefussák az első 5000 méterüket.

Október 12-én két másik kezdeményezés is zajlik: a Tegyük barátságosabbá lakókörnyezetünket című akció részeként 11 órától fákat, bokrokat ültetnek Szépmezőn az Aktív fiatalok, a Máltai Ifjúság pedig a hajléktalanoknak szánt közösségi teret adja át 17 órától a Csíki negyedben.

Október 13-án 11 órától szervezi meg a Retro Pikniket az azonos nevű kezdeményező csapat, amelyen retro öltözetben hívják közös elemózsiázásra, időtöltésre a sepsiszentgyörgyi családokat az 56-os parkba. Szintén október 13-án, 18 órától kerül sor az Életünk egy filmben csapat azonos című kezdeményezésének első vetítésére a dohánygyár dísztermében.

Október 14-én a négylábú barátoké a főszerep: a Kimbó csapat két menhelyi kutyus társaságában látogatja meg az Árvácska napköziotthont reggel 10 órakor. A barátságos háziállatokkal arra szeretnék megtanítani a gyerekeket, hogy nem kell félniük tőlük, és hogy a mentett kutyák is bőven tudnak szeretetet adni, ha ezt kapják az emberektől.

A Com’ON Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi folyamatban a szavazás eredményeképpen 31 kezdeményezés nyert egyenként legfeljebb 2500 lejt a megvalósításhoz. A kezdeményezések szeptembertől november végéig valósulnak meg, az eseményeket a comonsepsi.ro honlapon, illetve a facebook.com/comonsepsi Facebook-oldalon lehet követni. A nyertes kezdeményezések itt találhatók.

*

A Com’ON Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi folyamatba 14-35 éves fiatalok jelentkezését vártuk informális csapatokban, ezzel olyan fiatalokat is szerettünk volna megszólítani, akik nem feltétlenül tagjai valamilyen hivatalos szervezetnek, Célunk az volt, hogy teret adjunk a fiatalok kreativitásainak, ötleteinek, olyan kezdeményezéseknek, amelyek által közvetlenül részt vesznek a város életében, és a közösségeiket is bevonják.

A Com’On Sepsiszentgyörgy a részvételi költségvetés elveit követi, amely adott város lakosságát vonja be a párbeszédbe és döntési folyamatba arról, hogy hogyan lehet optimálisan elkölteni a városi költségvetés egy részét. A nyertes kezdeményezésekre szánt összeget Sepsiszentgyörgy önkormányzata különítette el a költségvetésből.

A fiatalok kezdeményezéseiről a lakosság szavazott, szavazatukkal azt fejezték ki, hogy melyik kezdeményezésekről szeretnék, hogy gyakorlatban is megvalósuljanak.

A felhívásra 62 kezdeményezés érkezett be 2019. március 4. és április 8 között, a technikai ellenőrzések után 57 kezdeményezés maradt versenyben. Szavazni Sepsiszentgyörgyön élő, tanuló, dolgozó, vagy innen származó személyek voksolhattak Facebook-fiókkal, egy személy legtöbb tíz kezdeményezésre.

A Com’ON Sepsiszentgyörgyöt a PONT Csoport bonyolítja le Sepsiszentgyörgy Önkormányzatával partnerségben.

 Kezdőfotó: MondókaMóka - Zsigmond István/Bóbita Photo

Egyéb hírekAz összes hír
 • Gálával zárult a Com’ON Sepsi ötödik kiadása!

  Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja, a Com’ON Sepsi december 15-én a Com’ON gálával zárta idei, ötödik kiadását. És bizony volt oka az ünneplésnek: a szeptember 13. és december 10. között zajló megvalósítási időszak alatt 21 csapat összesen 25 nagyszerű kezdeményezést vitt véghez, megmozgatva több, mint ezer önkéntest. 

 • Változatos Com’ON Sepsi kezdeményezések novemberben és decemberben is!

  A szeptemberi és októberi hónapok során már közel húsz Com’ON Sepsi kezdeményezés került megvalósításra közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben, egy rendkívül változatos érdeklődésű és korosztályú közönséget megszólítva Sepsiszentgyörgyön. Szerencsére városunk lakói még novemberben és decemberben sem maradnak programok nélkül, hiszen a hátramaradt kezdeményezések december 10-ig kerülnek megrendezésre. Ezekben a hónapokban az Adventre való készülődés kap nagyobb hangsúlyt, a további események között pedig számíthatunk még különféle témákat feltáró ismeretterjesztő előadásokra és műhelyekre, környezetvédő megmozdulásokra, sporteseményekre illetve idősek számára szervezett programokra is.

 • Ne maradj le a Com’ON Sepsi októberben és novemberben megvalósuló kezdeményezéseiről!

  A közönségszavazás győzteseinek kihirdetése után, szeptember 13-ával elstartolt a Com’ON Sepsi kezdeményezéseinek megvalósítási időszaka. Az őszi hónapok során a nyertes csapatok által összesen 25 akció kerül megszervezésre, közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben. Ezek az események nyitottak és ingyenesek Sepsiszentgyörgy lakossága számára, így buzdítunk mindenkit, hogy vegyen részt minél több eseményen!

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio