Hírek
Ne maradj le a Com’ON Sepsi októberben és novemberben megvalósuló kezdeményezéseiről!

A közönségszavazás győzteseinek kihirdetése után, szeptember 13-ával elstartolt a Com’ON Sepsi kezdeményezéseinek megvalósítási időszaka. Az őszi hónapok során a nyertes csapatok által összesen 25 akció kerül megszervezésre, közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben. Ezek az események nyitottak és ingyenesek Sepsiszentgyörgy lakossága számára, így buzdítunk mindenkit, hogy vegyen részt minél több eseményen!

Ne maradj le a Com’ON Sepsi októberben és novemberben megvalósuló kezdeményezéseiről!

Októberben megvalósuló kezdeményezések

Az októberi hónap eseményeinek sorát az Alternatívák az oktatásban című előadássorozat első rendezvénye nyitja október 4-én, 18 órától, a Babeș Bolyai Tudományegyetem dísztermében, mely az alternatív pedagógia eszközeit mutatja be egy kiállítással összekötve; október 20-án, 18 órától pedig folytatják az alternatív oktatás témájának feltárását, egy Kerekasztal-beszélgetés során, helyi és külföldi előadók segítségével. Szintén egy különleges nevelési módszert alkalmazva, Szőcs Botond (zongoraművész) és barátai is útra kelnek október 4-én, hogy városunk általános iskolásaival megismertessék a komolyzene világát, Zenéljünk együtt! kezdeményezésük során. 

Ezt követően a sporteseményeké lesz a főszerep, hiszen október 6-8 között a Freed csapat Felhők feletteseménye során a Romániai Hegyimentő Szolgálat önkéntesei tartanak bemutatót a mászással kapcsolatos elméleti tudnivalókról, amit ezután a résztvevők gyakorlatban is kipróbálhatnak. Október 7-én 15 órától a Szépmezői sportpályán a kiskorúak védett kategóriájában díjazott FutGól csapata a szépmezői "veterán" és pályakezdő focisták összecsapásának szolgáltatnak lehetőséget, míg a Turulkupa során (szintén október 7-én 15 órától) a résztvevők egy ügyességi pálya akadályait legyőzve fejleszthetik állóképességüket Bendekmezőn.

A hónap második felében megvalósul a FaithFusion csapatának első rendezvénye is: egy Interaktív filmest október 14-én 20 órától a Művészmoziban, mely megérinti a szíveket és inspiráló beszélgetéseket indít el. A legfiatalabb résztvevők közé tartozó SepsiÉRT csapat október 19-én 9 órától a Faültetés SepsiÉRTeseményét valósítja meg, így az elkötelezettség és a közösség jelképeként szolgáló fákat ültetnek majd Sepsiszentgyörgy emlékerdőjében, a Földszint Élő alkotások eseménysorozata pedig városunk kihasználatlan területeit változtatja természetművészeti alkotásokká, első alkalommal október 14-én, 9 órától a Híd utcában.

A zene kedvelőinek is szolgálhatunk jó hírekkel: a Beats&Believes kezdeményezés október 27-én 19 órától a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében a helyi fiatalok számára nyújt egy különleges élményt, a rap műfaja és a keresztény értékek ötvözése által, október 28-án 10 órától pedig, a Kónya Ádám Művelődési házban a Klasszikus zene kisgyermekeknek rendezvény során a kisgyermekes családok testközelből ismerkedhetnek a klasszikus zene hangzás világával. Az októberi események sorát a közönségszavazáson első helyezést elért Tanulj az életmentésről csapat Képzési hétvégéje zárja  október 28 és 30 között, egy háromnapos elsősegélynyújtási alapokat bemutató- és fejlesztő tábor során a sugásfürdői Szarvas villában.

Szintén az októberi hónap során kerül megvalósításra a RAW csapat két eseménye is: az Univerzum titkaicímű kezdeményezés egy szabadtéri beszélgetés a csillagászat sokat vitatott kérdéseiről, a Kávéműhelypedig a kávézás művészete iránt érdeklődőket invitálja egy kávé kóstolással egybekötött ismeretterjesztő előadásra (további információk hamarosan).

 

Alternatívák az oktatásban

Az Alternatívák csapat szervezésében

Kiállítással egybekötött előadás

Időpont: október 4., 18 óra

Helyszín: a Babeș Bolyai Tudományegyetem díszterme

Kerekasztal-beszélgetés

Időpont: október 20., 18 óra

Helyszín: a Babeș-Bolyai Tudományegyetem díszterme

 

Zenéljünk együtt

Szőcs Botond és barátai szervezésében

Időpont: október 4., 8 óra 30 perc

Helyszín: Váradi József Általános Iskola

 

Felhők felett 

A Freed szervezésében

Időpont: október 6-8.

Helyszín: Hamarosan

 

FutGól

Az Futgól csapat szervezésében

Időpont: október 7., 15 óra

Helyszín: Szépmezői sportpálya

 

Turulkupa

Az Turulkupa csapat szervezésében

Időpont: október 7., 12 óra

Helyszín: Benedekmező

Indulás: Újnegyedi Stadion, 11 óra

 

FaithFusion

Az FaithFusion csapat szervezésében

Időpont: október 14., 20 óra

Helyszín: Művészmozi (Körösi Csoma Sándor 10)

 

Faültetés SepsiÉRT

A Sepsiért csapat szervezésében

Időpont: október 19., 9 óra

Helyszín: Sepsiszentgyörgyi emlékerdő 

 

ÉLŐ ALKOTÁSOK

A Földszint szervezésében

Első alkalom:

Időpont: október 14., 9 óra

Helyszín: Híd utca

 

Beats&Believes

Az Advent Sepsin szervezésében

Időpont: október 27., 19 óra

Helyszín: A Székely Mikó Kollégium konferenciaterme

 

Klasszikus zene kisgyermekeknek

A Classics for Kids szervezésében

Időpont: október 28., 10 óra

Helyszín: Kónya Ádám művelődési ház 

 

Képzési hétvége

A Tanulj az életmentésről szervezésében

Időpont: október 28-30., 12 órától

Helyszín: Sugásfürdő, Szarvas Villa

 

Az univerzum titkai

A Raw csapat szervezésében

Időpont és helyszín hamarosan

 

Kávéműhely

A Raw csapat szervezésében

Időpont és helyszín hamarosan

 

A kezdeményezésekkel kapcsolatos további tudnivalók megtalálhatóak a Com’ON Sepsi weboldalán, a comonsepsi.ro-n. 

A Com’ON Sepsit a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület és a PONT Csoport valósítja meg, a folyamat fő támogatója Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és Városi Tanácsa, társtámogatója pedig a Román Kereskedelmi Bank (BCR).

Sajtóközlemény, 2023. október 1.

Egyéb hírekAz összes hír
 • Gálával zárult a Com’ON Sepsi ötödik kiadása!

  Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja, a Com’ON Sepsi december 15-én a Com’ON gálával zárta idei, ötödik kiadását. És bizony volt oka az ünneplésnek: a szeptember 13. és december 10. között zajló megvalósítási időszak alatt 21 csapat összesen 25 nagyszerű kezdeményezést vitt véghez, megmozgatva több, mint ezer önkéntest. 

 • Változatos Com’ON Sepsi kezdeményezések novemberben és decemberben is!

  A szeptemberi és októberi hónapok során már közel húsz Com’ON Sepsi kezdeményezés került megvalósításra közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben, egy rendkívül változatos érdeklődésű és korosztályú közönséget megszólítva Sepsiszentgyörgyön. Szerencsére városunk lakói még novemberben és decemberben sem maradnak programok nélkül, hiszen a hátramaradt kezdeményezések december 10-ig kerülnek megrendezésre. Ezekben a hónapokban az Adventre való készülődés kap nagyobb hangsúlyt, a további események között pedig számíthatunk még különféle témákat feltáró ismeretterjesztő előadásokra és műhelyekre, környezetvédő megmozdulásokra, sporteseményekre illetve idősek számára szervezett programokra is.

 • Ne maradj le a Com’ON Sepsi októberben és novemberben megvalósuló kezdeményezéseiről!

  A közönségszavazás győzteseinek kihirdetése után, szeptember 13-ával elstartolt a Com’ON Sepsi kezdeményezéseinek megvalósítási időszaka. Az őszi hónapok során a nyertes csapatok által összesen 25 akció kerül megszervezésre, közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben. Ezek az események nyitottak és ingyenesek Sepsiszentgyörgy lakossága számára, így buzdítunk mindenkit, hogy vegyen részt minél több eseményen!

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio