Hírek
Lesd meg a szeptember első felében megvalósuló kezdeményezéseket!

Ebben a rövid írásban a szeptember első felében megvalósuló programokat hozzuk el nektek, hogy semmiről ne maradjatok le. 

Böngészd a listát!

Lesd meg a szeptember első felében megvalósuló kezdeményezéseket!

Önellátás dióhéjban- magaságyást mindenkinek zöldség és fűszernövények termesztésére 

az Urban Gardening szervezésében

Időpont és helyszín: szeptember 1. 8:00-11:00 óra közötti kezdéssel, a Nicolae Colan Középiskola és Gulliver Napköziotthon- 5-ös óvoda kertjében

Az Urban Gardening csapata az öko tudatosság és az önellátás egyre fontosabb kérdésének indíttatásából két magaságyást létesít, a munkafolyamat útmutatóját pedig a csapat elérhetővé teszi az akció lejártával. A prototípusként megtekinthető magaságyások a Nicolae Colan iskola és a Gulliver napköziotthon – 5-ös számú óvoda – udvarán kerülnek elhelyezésre szeptember folyamán. A városi környezetben élő gyerekek így tavasszal majd megtekinthetik, hogyan fejlődik ki a magból vagy éppen a törékeny palántából a friss, ízletes, egészséges zöldség, mindemellett kertészeti alapismereteket sajátíthatnak el, ezáltal is eltanulhatják az egészséges életmód alapjait. 

 

Klasszikus zene totyogóknak – koncert (kvartett)

a Classics for Babies szervezésében

Időpont és helyszín: szeptember 3., 10 óra, a  Vártemplom nagy gyülekezeti terme

A Classics for Babies projektje a 0-3 éveseknek szól, beleértve a kísérőket is, szülőket, nagyszülőket vagy nagyobb testvéreket. A koncert  a Vártemplom nagy gyülekezeti termében lesz, ahol a jelenlévők a székek helyett baba pokrócról, piknik pokrócról hallgathatják a zenét, a kicsik pedig szabadon mászkálhatnak, táncolhatnak. Ebben az együttlétben a klasszikus zene varázsolja el a résztvevőket, a totyogók számára pedig megnyílik egy örök értéket közvetítő világ. Ez a kicsit másfajta komolyzenei koncert közösségformáló találkozási lehetőséget kíván adni kisgyermekes családoknak, és lehetőséget minőségi időtöltésre, kikapcsolódásra.

 

Mondókákkal fűszerezett családi piknik

szervezője a MondókaMóka

Időpont és helyszín: szeptember 3., 11 óra, Erzsébet park

A MondókaMóka csapata a babával való közös minőségi idő eltöltésére szeretné felhívni az anyukák, apukák figyelmét. Az eseményen a jelenlevők belekóstolhatnak a közös mondókázás örömeibe, utána pedig beszélgethetnek, ismerkedhetnek, közösen elfogyaszthatják a finomságokat, a babák pedig kipróbálhatják a különböző kis- és nagymozgást fejlesztő játékokat

A kisbaba életében az érzékelés: látás, hallás, ízlelés, szaglás, tapintás örömei jelentik azt az információszerzési utat, amellyel a világ dolgairól és az őt körülvevő emberekről értesül. Ennek egy átfogó formája a közös mondókázás, amely kiváló alkalom elsősorban az anya-gyerek, apa-gyerek kapcsolat mélyítése: mondókázás közben folyamatos test-és/vagy szemkontaktusban vannak kisgyermekükkel.  Mialatt a felnőtt mondja a mondókákat, együtt játszik a gyermekkel, így a gyermek játszótársa lesz. Szórakoztató időtöltés, közös élmény, melyre a gyermek felnőtt korában is emlékezni fog.

 

Biker Kids – kerékpárverseny

a Biker Kids szervezésében

Időpont és helyszín: szeptember 4., délelőtt, Sepsi Ipari Park parkolója

Ez a program nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében, így nem csoda, hogy idén is nagyon sok szavazatot kapott a Biker Kids kezdeményezése. Így 2022-ben sem marad el a csapat kerékpárversenye! A kezdeményezés célja, hogy a gyerekek és fiatalok kilépjenek az internet világából, és felfedezzék a versengés örömét, természetesen a lehető legjobb hangulat kíséretében. A verseny során a szülő-gyermek közötti kapcsolat is erősödik, hiszen a szurkolótábort elsősorban a kicsiknek drukkoló szülők alkotják. Rossz idő esetén az eseményre következő hétvégén kerül sor.

 

Énekelni jó - közös játék és éneklés kisgyermekeknek, szülőknek, nagyszülőknek

Ringatós és Csicsergős nyílt nap 

Időpont és helyszín: szeptember 10., 10:15-14:30, Kónya Ádám Művelődési Ház udvara.

 

Ez a program lehetőséget ad és mintát mutat a családoknak a gyerekekkel együtt töltött minőségi időre. Közösen énekelhetnek, játszhatnak a gyerekek a szüleikkel, nagyszülőkkel. A résztvevők népi hagyományainkból ránk maradt gyermekjátékokat és  dalokat tanulhatnak, megtapasztalhatják a közös éneklés örömét.

A “Ringató” foglalkozás célja, hogy oldott, elfogadó légkörben ismertesse meg a legkisebb gyerekek zenei nevelésének lehetőségeit és a kicsik érzékennyé, fogékonnyá váljanak a jó zene, a művészetek iránt. 

A “Csicsergők” énekegyüttes kisiskolásokból álló csapat, akik heti rendszerességgel gyűlnek össze énekelni, játszani, most pedig a szüleikkel, szomszédokkal, barátokkal együtt játszanak, énekelnek.

Kisbabától-nagymamáig mindenkit szeretettel várunk a szombat délelőtti családi programra!

 

Priza Events

a Priza Keresztény Ifjúsági Közösség szervezésében

Időpont és helyszín: 

Sportnap - szeptember 10., 16:00, Nicolae Colan iskola

Prizaevents társasjátékest - szeptember 24., 19:00, Zamat kávézó

A sporttevékenység szervezésével a csapat lehetőséget szeretne biztosítani egy fiatalos keresztény közegben való az ismerkedésre. A társasjáték est célja pedig fejleszteni a logikus, stratégiai gondolkodást, és a kommunikációs készségeket.

 

Silence Party

a Passz szervezésében 

Időpont és helyszín: szeptember 10., 19 óra, Erzsébet park 

Milyen is egy igazán jó buli? Zene, tánc, és jókedv kell hozzá, semmi más. A Passz csapat valami újjal rukkolt elő: a nagyméretű, zajt produkáló hangszórók helyett fejhallgatón keresztül játsszák majd a zenét, és egyszerre többféle zene közül választhatnak majd a résztvevők. A buli a katolikus templom melletti kör részben lesz, ahol DJ Sound Noise garantálja a jó hangulatot. A felejthetetlen élmény garantált!

 

Com’ON and Run

A négyhetes edzéstervet követően a résztvevők teljesítik a 10 km távot a Visit Covasna Maraton keretében, szeptember 11-én. Összesen 35-en kezdték el a programot, ebből 26 személy be is nevezett a versenyre. A program keretében az edzéstervet a résztvevők heti bontásban kapják, heti három futóedzéssel: gyorsító edzés, egy lazább, lassú futás, illetve egy hosszabb futás. A három futóedzés mellett minden héten sor kerül egy erősítő-nyújtó edzésre is, így készülve fel az eseményre.

 

Védd magad! – Önvédelmi technikák

a Slowlight csapata szervezésében

Időpont és helyszín: szeptember 11-15., Erzsébet Park

A Slowlight csapat úgy véli az önvédelmi alapok elsajátítása elengedhetetlen a mai urbanizált társadalmunkban, ahol az agresszió mindennapos. Az egyének biztonsága az egyik alapvető tényező egy közösség jólétéhez. Ők ebben nyújtanak segítséget Sepsiszentgyörgy polgárainak, megtanítva őket arra hogyan védhetik meg magukat az utcán történő támadásokkal, molesztálásokkal és rablásokkal szemben. Ez az önvédelmi kurzus mindenki számára nyitott. A tanfolyam alatt egy fizikai bántalmazást elszenvedett személy megfelelő elsősegély ellátását is bemutatjuk.

 

További információkért kövesd a Facebook oldalunkat!

Egyéb hírekAz összes hír
 • Gálával zárult a Com’ON Sepsi ötödik kiadása!

  Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja, a Com’ON Sepsi december 15-én a Com’ON gálával zárta idei, ötödik kiadását. És bizony volt oka az ünneplésnek: a szeptember 13. és december 10. között zajló megvalósítási időszak alatt 21 csapat összesen 25 nagyszerű kezdeményezést vitt véghez, megmozgatva több, mint ezer önkéntest. 

 • Változatos Com’ON Sepsi kezdeményezések novemberben és decemberben is!

  A szeptemberi és októberi hónapok során már közel húsz Com’ON Sepsi kezdeményezés került megvalósításra közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben, egy rendkívül változatos érdeklődésű és korosztályú közönséget megszólítva Sepsiszentgyörgyön. Szerencsére városunk lakói még novemberben és decemberben sem maradnak programok nélkül, hiszen a hátramaradt kezdeményezések december 10-ig kerülnek megrendezésre. Ezekben a hónapokban az Adventre való készülődés kap nagyobb hangsúlyt, a további események között pedig számíthatunk még különféle témákat feltáró ismeretterjesztő előadásokra és műhelyekre, környezetvédő megmozdulásokra, sporteseményekre illetve idősek számára szervezett programokra is.

 • Ne maradj le a Com’ON Sepsi októberben és novemberben megvalósuló kezdeményezéseiről!

  A közönségszavazás győzteseinek kihirdetése után, szeptember 13-ával elstartolt a Com’ON Sepsi kezdeményezéseinek megvalósítási időszaka. Az őszi hónapok során a nyertes csapatok által összesen 25 akció kerül megszervezésre, közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben. Ezek az események nyitottak és ingyenesek Sepsiszentgyörgy lakossága számára, így buzdítunk mindenkit, hogy vegyen részt minél több eseményen!

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio