Hírek
Harminc megvalósított kezdeményezéssel zárult a program

Harmadik kiadását zárta december 15-én az ifjúsági kezdeményezéseket támogató Com’ON Sepsi program. A szeptember 20. és december 12. között zajló közösségi akciók, a járványügyi kontextus ellenére is, újra szép létszámban mozgatták meg Sepsiszentgyörgy lakosságát, közel ezer résztvevőt és önkéntes szervezőt vonva be a tevékenységekbe.

Harminc megvalósított kezdeményezéssel zárult a program

A Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület a PONT csoporttal partnerségben, a Román Kereskedelmi Bank (BCR) illetve Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának támogatásával indította útnak szeptemberben a program harmadik kiadását, amely mára visszatérő eleme a helyi közösségi életnek, inspiráló keretet adva Sepsiszentgyörgy különböző érdeklődésű csoportjai számára az ötletek megvalósítására, terveik kivitelezésére.

 

Az első, 2019-es alkalmat követően a Com’ON mindkét soron következő kiadása a járványügyi keretek között zajlott, folyamatos kihívások elé állítva a kezdeményezőket. A 2020-as év a rugalmasságnak köszönhetően lehetett sikeres, míg a 2021-es kiadás a már ismert, alternatív megoldások segítségével épült fel, összesen 30 online és offline akció megvalósításával.

 

A közönségszavazás által nyertesnek ítélt kezdeményezések sorában hangsúlyos szerep jutott gyermekprogramoknak, így a fiatal családoknak több, mint tíz kezdeményezésbe volt lehetőségük bekapcsolódni szeptember-december folyamán. Emellett 6 egészséges életmódot népszerűsítő mozgósításra, valamint szintén több, mint tíz kreatív, készségeket fejlesztő, illetve környezetszépítő akció került megvalósításra a program támogatásával.

 

„Örömmel nyugtázzuk, hogy évről évre a lakónegyedek és Sepsiszentgyörgyhöz tartozó falvak lakói egyre hangsúlyosabban vannak jelen kezdeményezéseikkel, Az idei kiadás során harmincból közösségfejlesztési akcióból hetet valósítottak meg a szépmezői és kilyeni fiatalok. Bízunk benne, hogy a város más részein lévő szomszédságok is kedvet kapnak környezetszépítő akciókhoz a következő kiadások során” - nyilatkozta Knop Ildikó, a Com’ON Sepsi program koordinátora, hozzátéve, hogy a harmincból hét kezdeményezés az említett városrészekről érkezett.

 

A közösségi rendezvényeken túl olyan, maradandó termékeket is eredményként tudhatunk, mint felújított játszótér, valamint különböző videóanyagok, kiadványok és kézzel készített alkotások. Az események többsége személyes találkozással, míg néhány kezdeményezés megvalósítása továbbra is az online térben zajlott.

 

A Com’ON Sepsiszentgyörgy támogatója Sepsiszentgyörgy Polgármester Hivatala, a Román Kereskedelmi Bank (BCR), lebonyolítója a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület, a PONT Csoporttal partnerségben.

Sajtóközlemény, 2021. december 15.

Aftermovie: https://youtu.be/oOUbtz9pqUk

 

Egyéb hírekAz összes hír
 • Gálával zárult a Com’ON Sepsi ötödik kiadása!

  Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja, a Com’ON Sepsi december 15-én a Com’ON gálával zárta idei, ötödik kiadását. És bizony volt oka az ünneplésnek: a szeptember 13. és december 10. között zajló megvalósítási időszak alatt 21 csapat összesen 25 nagyszerű kezdeményezést vitt véghez, megmozgatva több, mint ezer önkéntest. 

 • Változatos Com’ON Sepsi kezdeményezések novemberben és decemberben is!

  A szeptemberi és októberi hónapok során már közel húsz Com’ON Sepsi kezdeményezés került megvalósításra közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben, egy rendkívül változatos érdeklődésű és korosztályú közönséget megszólítva Sepsiszentgyörgyön. Szerencsére városunk lakói még novemberben és decemberben sem maradnak programok nélkül, hiszen a hátramaradt kezdeményezések december 10-ig kerülnek megrendezésre. Ezekben a hónapokban az Adventre való készülődés kap nagyobb hangsúlyt, a további események között pedig számíthatunk még különféle témákat feltáró ismeretterjesztő előadásokra és műhelyekre, környezetvédő megmozdulásokra, sporteseményekre illetve idősek számára szervezett programokra is.

 • Ne maradj le a Com’ON Sepsi októberben és novemberben megvalósuló kezdeményezéseiről!

  A közönségszavazás győzteseinek kihirdetése után, szeptember 13-ával elstartolt a Com’ON Sepsi kezdeményezéseinek megvalósítási időszaka. Az őszi hónapok során a nyertes csapatok által összesen 25 akció kerül megszervezésre, közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben. Ezek az események nyitottak és ingyenesek Sepsiszentgyörgy lakossága számára, így buzdítunk mindenkit, hogy vegyen részt minél több eseményen!

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio