Hírek
Harminc megvalósított kezdeményezéssel zárult a program

Harmadik kiadását zárta december 15-én az ifjúsági kezdeményezéseket támogató Com’ON Sepsi program. A szeptember 20. és december 12. között zajló közösségi akciók, a járványügyi kontextus ellenére is, újra szép létszámban mozgatták meg Sepsiszentgyörgy lakosságát, közel ezer résztvevőt és önkéntes szervezőt vonva be a tevékenységekbe.

Harminc megvalósított kezdeményezéssel zárult a program

A Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület a PONT csoporttal partnerségben, a Román Kereskedelmi Bank (BCR) illetve Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának támogatásával indította útnak szeptemberben a program harmadik kiadását, amely mára visszatérő eleme a helyi közösségi életnek, inspiráló keretet adva Sepsiszentgyörgy különböző érdeklődésű csoportjai számára az ötletek megvalósítására, terveik kivitelezésére.

 

Az első, 2019-es alkalmat követően a Com’ON mindkét soron következő kiadása a járványügyi keretek között zajlott, folyamatos kihívások elé állítva a kezdeményezőket. A 2020-as év a rugalmasságnak köszönhetően lehetett sikeres, míg a 2021-es kiadás a már ismert, alternatív megoldások segítségével épült fel, összesen 30 online és offline akció megvalósításával.

 

A közönségszavazás által nyertesnek ítélt kezdeményezések sorában hangsúlyos szerep jutott gyermekprogramoknak, így a fiatal családoknak több, mint tíz kezdeményezésbe volt lehetőségük bekapcsolódni szeptember-december folyamán. Emellett 6 egészséges életmódot népszerűsítő mozgósításra, valamint szintén több, mint tíz kreatív, készségeket fejlesztő, illetve környezetszépítő akció került megvalósításra a program támogatásával.

 

„Örömmel nyugtázzuk, hogy évről évre a lakónegyedek és Sepsiszentgyörgyhöz tartozó falvak lakói egyre hangsúlyosabban vannak jelen kezdeményezéseikkel, Az idei kiadás során harmincból közösségfejlesztési akcióból hetet valósítottak meg a szépmezői és kilyeni fiatalok. Bízunk benne, hogy a város más részein lévő szomszédságok is kedvet kapnak környezetszépítő akciókhoz a következő kiadások során” - nyilatkozta Knop Ildikó, a Com’ON Sepsi program koordinátora, hozzátéve, hogy a harmincból hét kezdeményezés az említett városrészekről érkezett.

 

A közösségi rendezvényeken túl olyan, maradandó termékeket is eredményként tudhatunk, mint felújított játszótér, valamint különböző videóanyagok, kiadványok és kézzel készített alkotások. Az események többsége személyes találkozással, míg néhány kezdeményezés megvalósítása továbbra is az online térben zajlott.

 

A Com’ON Sepsiszentgyörgy támogatója Sepsiszentgyörgy Polgármester Hivatala, a Román Kereskedelmi Bank (BCR), lebonyolítója a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület, a PONT Csoporttal partnerségben.

Sajtóközlemény, 2021. december 15.

Aftermovie: https://youtu.be/oOUbtz9pqUk

 

Egyéb hírekAz összes hír
 • Csatlakozz a Com’ON Sepsi facilitátor csapatához!

  Jó hírünk van! Hamarosan indul a Com’ON Sepsi újabb kiadása! 

  Amennyiben érdekel a közösségi munka, és szeretnél segíteni a fiataloknak, hogy ötleteiket és kezdeményezéseiket kidolgozzák, megvalósítsák, akkor ez a neked való feladat!

 • Novemberi események összegzője. Hamarosan zárul a program

  November utolsó hétvégéjével sor kerül a Com’ON keretében szervezett fennmaradó eseményekre, amelyek megvalósításával le is zárul a program negyedik kiadása. November első felében három program valósult meg, a november 25-26-án pedig újabb négy kezdeményezésen vehetnek részt az érdeklődők.

 • Kezdeményezések október első felében

  Szeptemberben több mint 15 kezdeményezés valósult meg, amelynek nagy része közösségépítő és mulattató, másik része pedig mozgásra késztető, fejlesztő jellegű volt. Azok a személyek, akik részt vettek bármely eseményen, életre szóló élményt szerezhettek, azonban akiknek még nem volt alkalma betekinteni a programokba, azoknak ajánljuk a soron következő események színes skáláját.

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • BCR
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio