Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
A kezdeményezésünk számára két lehetséges helyszín létezik Sepsiszentgyörgy környékén, a Sugásfürdőn található mászófal, és a Sepsiszentgyörgyön található Adrenalin Climbing Gym mászóterem.
Perioada propusă pentru derularea inițiativei
2023-10-06 - 2023-10-08
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Este ciudat să te gândești că omul se catara înainte de a merge, dar în lumea modernă, ideea de a urca un copac sau chiar o stâncă devine din ce în ce mai străină. Alpinismul este adesea considerat un sport nebunesc, iresponsabil și periculos, de la care părinții își îndeamnă copiii să se ferească, limitându-le astfel capacitatea de a învinge fricile și dezvoltarea lor fizică. În realitate, escaladarea este o formidabilă activitate fizică: întărește mușchii mâinilor, picioarelor, brațelor și spatelui, și îmbunătățește rezistența noastră. De asemenea, este o provocare mentală, deoarece planificarea și realizarea traseelor de escaladă pun la încercare mintea. Și, în ceea ce privește întrebarea controversată: "Cât de sigur este?". Răspunsul este că există o șansă mai mare să fii lovit de o bicicletă pe stradă decât să te rănești căzând de pe stâncă. În cadrul evenimentului nostru desfășurat în perioada 6-8 octombrie, poți învăța bazele escaladei. Prin intermediul unei prezentări realizate de voluntarii Serviciului de Salvamont din România, vei obține cunoștințe teoretice, iar după prezentare, vei avea ocazia să-ți testezi abilitățile pe perete. Recomandăm evenimentul pentru toate vârstele și sperăm că se va forma o strânsă legătură de prietenie între cei care își împărtășesc pasiunea pentru escaladă. Acest eveniment ar trebui să încurajeze participantii să se angajeze în activități recreative și petrecerea timpului în natură. Te așteptăm cu drag.
Film de prezentare
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Az előkészítési szakaszban: Először egyeztetés a Romániai Hegyimentő szolgálat tagjaival, ezután tárgyalás a helyszín bérlésével kapcsolatban. Ezt követően népszerűsítés különböző szociális média platformokon, falmászással kapcsolatos Facebook csoportokban, stb.. A végső teendők pedig a szükséges felszerelés és a kínálmáció(víz, magnézium, kálcium, stb.) beszerzése. A megvalósítási szakaszban: A résztvevők köszöntése a helyszínen, melyet egy ismeretterjesztő, oktató jellegű bemutató követ a biztonságos környezet megteremtése érdekében. Mindezek után következthet a mászás.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) ,
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Asociația Culturală și de Tineret Prospero
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe
  • BCR
  • Sepsi Radio
  • Friss FM
  • We Radio