Kezdeményezések
Szavazatok száma
161
Sepsiszentgyörgyi Waldorf közösség
Ugróiskola önerősítő szavakkal
Kezdeményezés helyszíne
Sepsiszentgyörgyi buszmegállók: Szabó Kati, Domb utcai, Tervezőintézet, Lábas ház, Református-templom, Strand utca, Csíki-negyed, Kálvin-tér, Nicolae Iorga, Romtelecom, Dohány-gyár
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Több színű, két nyelvű, és több érzelmi skálát fedő önerősítő szavakat festenénk az aszfaltra ugróiskola formájában (szeretve/iubit, áldott/binecuvantat, hálás/recunoscator, fontos/important, békés/pasnic, megbocsátó/iertator, bátor/curajos, érdeklődő/interesat, elfogadó/intelegator, vagyok/sunt), melyek a helyi közösség érzelmi fejlesztését és az emberi kapcsolatok támogatását segítené boldogság fokozó játékkal egybe kötve, minden korosztály számára. Elképzelésünk megtekinthető az alábbi linken: https://drive.google.com/file/d/1k6FlmIV-d-qYXBafNn9RGP2lJ6kGY29i/view?fbclid=IwAR09d9q6EbIEiIt6ZxkQp-bXJJeEqbuqQGqzk_Pq7D-opbOlHBMNnV9MoEM A Waldorf közösség 5 projektje (1. Önerősítő szavas ugróiskola, 2. Alacsony, oldalirányú Mászó Ösvény a tanintézmények falán, 3. Zenélő Fal, 4. Mezítlábas tanösvény, 5. Regerét) az érzelmi intelligencia fejlesztésében, feszültséglevezetésben, boldogságfokozó gyakorlatok megvalósításában segíti Sepsiszentgyörgy különböző korosztályú és etnikumú lakosát. Tervünk egy iskolakezdést megelőző, tanintézmények játékos lehetőségeit ismertető közös buszozás szervezése, kipróbálva a buszmegállókba festett ugróiskolákat (indulás a Szabó Kati megállóból), az Erzsébet Parkban megépített Zenélő Falat és Regerétet, lezárva az utazást a Nicolae Colan Általános Iskola udvarán elkészített Zenélő Fal és Mászófal felfedezésével. Link: https://m.facebook.com/groups/405843406162267tsid=0.6495080530306601&source=result
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
Célunk, hogy a buszra várás csendességét pozitív gondolatokkal töltsük ki és közös játékra, beszélgetésre ösztönözzük a várakozókat. Az élet apró örömeinek élvezetére inspirál. A mindennapok színesebbé tétele boldogabbá, nyugodtabbá teszi Sepsiszentgyörgy lakosait. Tervünk, hogy a Waldorf közösség társasjátékokat találjon ki az ugróiskolákra ezáltal is játékra ösztönözve Sepsiszentgyörgy lakosait.
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
Több és különleges szabadidős tevékenységre ad lehetőséget. A várakozás "elpazaroltnak" vélt idejét tartalmasan töltjük ki a többi várakozóval vagy a buszmegállón áthaladóval.
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A sepsiszentgyörgyi buszmegállókban várakozó és áthaladó különböző korosztály- és etnikum.
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
Beszélni kezdenek érzéseikről az emberek és azt reméljük, hogy a buszmegállóban a várakozás időtartamát önfejlesztéssel töltik ki, ami pozitívan hat a mindennapjaikra. A buszmegálló és a várakozás egy humánus, új értelmet kap. Célunk lehetőség szerint jövőre bővíteni ezt a projektet önerősítő szavakat tartalmazó plakátokkal a buszmegállók reklámfelületeire és különböző társasjátékokkal.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • Friss FM
  • Háromszék
  • Székely Hírmondó
  • Székely Kalendárium
  • We Radio