Kezdeményezések
Szavazatok száma
150
Sepsiszentgyörgyi Waldorf közösség
Alacsony, oldalirányú Mászófal a tanintézmények udvarán
Kezdeményezés helyszíne
Nicolae Iorga Általános Iskola, 5-ös számú óvoda
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A két intézmény udvarára egy-egy alacsony, vízszintes mászófalat szerelnénk, ahol a gyerekek úgy a szabad idejükben (szünet, udvari szabad játék), mint a pedagógusok által irányított tevékenységeken használnának. Ez a kezdeményezés a tanintézményeken belüli testedzés egy új dimenzióját nyitja meg. A Mászófal alsó sora 20 cm magasan van felszerelve, biztosítva a könnyű fel- és leszállást; a felső sor pedig a gyerekek mellmagasságában. A sisak használata kötelező, és minden csoport/osztály maga biztosítja. Elképzelésünk megtekinthető az alábbi linken: https://drive.google.com/file/d/1_ngC0iHkx1mKR7RwKvTlEE6jFdrdcydp/view?fbclid=IwAR24wZfXhFZtzZGbcAw_vShppKf4fiBLJE_l7MExsDJzbMqc-OHmIzv2XO0 A Waldorf közösség 5 projektje (1. Önerősítő szavas ugróiskola, 2. Alacsony, oldalirányú Mászófal a tanintézmények udvarán, 3. Zenélő Fal, 4. Mezítlábas tanösvény, 5. Regerét) az érzelmi intelligencia fejlesztésében, feszültséglevezetésben, boldogságfokozó gyakorlatok megvalósításában segíti Sepsiszentgyörgy különböző korosztályú és etnikumú lakosát. Tervünk egy iskolakezdést megelőző, tanintézmények játékos lehetőségeit ismertető közös buszozás szervezése, kipróbálva a buszmegállókba festett ugróiskolákat (indulás a Szabó Kati megállóból), az Erzsébet Parkban megépített Zenélő Falat és Regerétet, lezárva az utazást a Nicolae Colan Általános Iskola udvarán elkészített Zenélő Fal és Mászófal felfedezésével. Link: https://m.facebook.com/groups/405843406162267tsid=0.6495080530306601&source=result
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
A Mászófal elsősorban a gyerekek szabadidős tevékenységét teszi színesebbé, érdekesebbé, és emellett a tanórák hasznos foglalkozása is lehet nemcsak a testnevelés órákon, hiszen segíti, koordinálja a gyerek mozgás- és egyensúly fejlődését. Egy új kommunikációs lehetőség: az önfejlesztés mellett egymás segítésére ösztönzi a gyerekeket. A koncentráció, lateralitás, testséma fejlesztésének újszerű megvalósítását biztosítja. És nem utolsó sorban a kitartás, ambíció gyakorlására ad teret.
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
A testedzés és szabadidős tevékenység korszerűsítésében, változatosságában vállal új szerepet a Mászófal.
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Sepsiszentgyörgy azon lakosai, akik ellátogatnak a Nicolae Colan Általános Iskola és az 5-ös számú óvoda udvarára, úgy óvodások, iskolások, mint a negyed lakói, gyerekközössége.
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
A gyerekek a mozgást és kommunikációt választják a szabadidő tartalmas eltöltésére. Színesebbé varázsol egy addig figyelmen kívül hagyott teret. Lehetővé teszi ezáltal a mászás, mint élmény felfedezését.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • Friss FM
  • Háromszék
  • Székely Hírmondó
  • Székely Kalendárium
  • We Radio