Kezdeményezések
Szavazatok száma
121
CuccMucc Ifjúsági Művészeti Mozgóközpont
A CuccMucc felavató rendezvényei
Kezdeményezés helyszíne
Sepsiszentgyörgy Főtere valamint a város egyik lakónegyede
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Kezdeményezésünk küldetése, hogy megfelelő teret biztosítson városunk fiataljainak művészi kibontakozására, hogy a diákság bebizonyíthassa teremtő erejét Sepsiszentgyörgy lakossága számára. A “CuccMucc Ifjúsági Művészeti Mozgóközpont” hosszú távra szeretne berendezkedni településünk életében. Első népszerűsítési programja egy koncertsorozat lesz, amely különböző helyszíneken fog lezajlódni: egy központi (főtér) és egy tömbház negyedi részén a városnak. Talán magyarázatra szorul a második helyszínválasztásnak okai: célunk, a fiatalokat és időseket kirángatni megszokott közegükből, és átlépvén komfortzónájukból, forduljanak a művészetek felé. Első akciónk megvalósítása is a mi korosztályunk bevonásával fog történni, a “Plugor Sándor” Művészeti Líceum tanulóinak közreműködésével. Bizakodunk abban, hogy a Com’on Sepsiszentgyörgy befejeztével intézetünk kinövi magát, és egy nap mozgó irodánkat (lakókocsinkat) hivatalos székhelyre cserélhetjük.
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
A kezdeményezésünket elsősorban egy nyitókoncerttel szeretnénk bemutatni és a fiatalok tudomására hozni. A későbbiekben pedig egy olyan művészeti központot szeretnénk biztosítani a művészetekben tevékenykedő, illetve ezeket kedvelő fiataloknak, ahol lehetőségük lesz kiállítani, előadni, zenélni stb, hogy minél többen tudomást szerezzenek róluk és az alkotói tevékenységükről.
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
A Sepsiszentgyörgy városában élő művészi beállítottságú diákoknak ritkán adódik meg az esély, hogy alkotásaikat a nagyközönség előtt előadhassák, kiállíthassák. Legtöbbször szűk kereteken belül, iskolájuknak, esetleg diáktársaiknak tudják átadni szerzeményeiket, a város lakossága felé nincs módjuk ezt közvetíteni. A CuccMucc Ifjúsági Művészeti Mozgóközpont egyaránt lehetőséget nyújtana a generációk közötti rés áthidalására, valamint a fiatalok számára stabil teret biztosítana alkotásaik bemutatására.
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Sepsiszentgyörgy városának területén szeretnénk népszerüsíteni kezdeményezásünket, a fiatalok bevonásával bizonyítani az időseknek, hogy koruktól függetlenül is képesek nagyot alkotni.
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
A kezdeményezésünk megvalósításával szeretnénk, ha a fiatalok nagyobb figyelmet fordítanának a művészetek fontosságára, illetve reméljük, hogy egy ilyen kezdeményezés hívogatólag szólna az olyan fiatalok felé, akik szívesen bemutatnák munkájukat a szélesebb közönségnek.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • Friss FM
  • Háromszék
  • Székely Hírmondó
  • Székely Kalendárium
  • We Radio