A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Sepsiszentgyörgyi Erzsébet-park nyugati felén lévő kör
A kezdeményezés lebonyolításának javasolt időszaka
2023-09-20 - 0000-00-00
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A KVArt egy irodalmi kávéház a sepsiszentgyörgyi Erzsébet Parkban, melyre szeptember 20-án kerül sor. A kávéház szolgáltatásait igénybe veheti mindaz, aki csatlakozik egy kis irodalmi eszmecseréhez: saját vagy kedvenc szerzemény felolvasása/felírása/kiragasztása. Koncertélményt nyújtana az irodalmi szerzemények megosztása között a forrAdalom zenekar, akik versfeldolgozásokat és ismert slágereket játszanának. A beszélgetések után sor kerülne egy vakrandira is, ahol kérdéseket adnánk a résztvevőknek, akik ezek megválaszolása után eldöntik, hogy szeretnék-e látni társalgó partnerük. Kezdeményezésünk célközönsége a fiatalság, a KVArt által szeretnénk egy kis irodalmat, kultúrát, szórakozást vinni az életükbe, de bármilyen korosztályt szívesen látunk, aki szeretne csatlakozni. Kezdeményezésünk lehetőséget ad a sepsiszentgyörgyieknek egyéni felszólalására, önmaguk és tehetségük megmutatására valamint a közös időtöltésre és szórakozásra, ezáltal hozzá szeretnénk járulni a sepsiszentgyörgyi közösségi élet javításához.
Bemutató videó
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
A rendezvényünk egy irodalmi kávéház, résztvevők saját műveivel, kávéval, sütivel és más finomságokkal, valamint élőzenével. A KVArt egy kis kikapcsolódás lesz a sepsiszentgyörgyi fiatalok számára, amelynek keretein belül, közösen elfogyaszthatnak egy kávét/teát/süteményt, majd meghallgatják egymás szerzeményeit, vagy a felolvasni kívánt művet, a felolvasások szünetében egy élő zenekar fogja feldobni a kávéházunk hangulatát. Miután elhangzott az összes alkotás, egy izgalmas vakrandi veszi kezdetét a résztvevő fiatalok körében.
Kinek szól a kezdeményezés?
Gyerekek (0-13 év), Fiatalok (14-35 év), Felnőttek (35-59 év), Idősek (60 év fölött),
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio