A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
A sepsiszentgyörgyi általános iskolák
A kezdeményezés lebonyolításának javasolt időszaka
2023-10-01 - 2023-11-01
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A kezdeményezésünk által közelebb szeretnénk hozni a gyerekekhez a komolyzenét. Ennek a legegyszerűbb módja, ha "házhoz" megyünk, tehát az iskolákba. A legmegfelelőbb életkor a 7-12 év, amikor elkerülhetetlenül fontos, hogy megismerkedjenek a művészettel, ezáltal nagy eséllyel nyomot hagyhatunk bennük, ami akár több éven keresztül elkíséri. Fontos, nekünk előadóknak, hogy gondoljunk a jövő közönségére, hiszen csak ez tarthatja életben a kultúránkat, ami közösségünk alapköve. Emelett, fontos a gyerekek számára, hiszen ezáltal biztosíthatjuk a megfelelő lelki és szellemi nevelésüket. "Ép testben ép lélek"- többször halottuk ezt a mondást. A sport, ami az ép testet szimbolizálja, ami nagy "divat" a gyerekek körében, viszont a lelket a művészet, a zene biztosítja, ami szerintünk picit háttérbe szorul. Mindenki életében fontos a zene, és végig kíséri az életünket, viszont fontos, hogy minőségi legyen és épp ez a célunk ezzel a kezdeményezéssel.
Bemutató videó
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Szeretnénk felvenni a kapcsolatot legalább 3 csoporttal, többnyire 1-4 osztályosokkal, egyeztetünk a tanító nénikkel, és a pályázatban megadott ídőponton belül elmennénk egy közös zenéléssel. Ez a projekt mindenképp külső embereket, illetve hangszereket is igénybe vesz. Ezt követően létrehozunk reklámokat és eseményeket az online platformokon, mint például az instagram és a facebook. A projekt lezárását követően mindenképp szeretnénk, hogy egy pár cikkben is megjelenjen a tevékenység.
Kinek szól a kezdeményezés?
Gyerekek (0-13 év),
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio