A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Sepsiszentgyörgyi Iskolák, Erzsébet park és a Máltai Szeretetszolgálat irodája (Sepsiszentgyörgy, 1918 december 1 utca, 18. tömbház, O lépcsőház)
A kezdeményezés lebonyolításának javasolt időszaka
2023-09-17 - 2023-12-03
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Gyakran tapasztaljuk, hogy a különböző testi fogyatékossággal élő barátaink megkülönböztetésben, közönyben vagy rideg fogadtatásban részesülnek. Hisszük, hogy ha kicsit jobban megismerjük őket és mindennapi életüket, sikerül belelátnunk a nehézségeikbe és elfogadóbbá, nyitottabbá válunk velük szemben. Szeptembertől kezdődően 8-10 elemi iskolás (1-4 ) osztályt szeretnénk meglátogatni, akiknek lehetőségük lenne nem csak elméletben megismerkedni különböző sérüléstípusokkal, hanem ki is próbálhatnák hogyan közlekedik egy gyengén látó, siket vagy mozgáskorlátozott ember. Érzékenyítő akadálypályánkat egy közösségi délután keretén belül az Erzsébet parkban is ki lehetne próbálni. November hónapban, a fogyatékkal élők világnapjára (december 3) készülve, egy alkotópályázatot hirdetnénk a gyerekeknek és a beérkezett pályamunkákat a világnap alkalmából kiállítanánk, hogy bárki megcsodálhassa. A kiállításban kiemelt helyet kapnának a fogyatékkal élő barátaink munkái is.
Bemutató videó
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Tervezési szakasz: meghirdetni az eseményt, plakátokat kihelyezni különböző iskolákban, egyeztetni az iskolák tanítónőivel Népszerűsítési fázis: hirdetés a közösségi oldalakon, rádiós beszélgetés, alkotópályázat meghirdetése Megvalósítási szakasz: ellátogatni az osztályközösségekbe, bemutatók megtartása, ezzel párhuzamosan a Máltai Szeretetszolgálat Mozgáskorlátozott fiataljainak csoportjával alkotási tevékenység, a kiállításra való készülődés, közösségi délután lebonyolítása a parkban, december elején a kiállítás megvalósítása
Kinek szól a kezdeményezés?
Gyerekek (0-13 év),
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio