A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Park Vendéglő és online közvetítés az Artwise Facebook oldalán, helyi médiaorgánumok felületein.
A kezdeményezés lebonyolításának javasolt időszaka
2022-10-01 - 2022-11-30
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Sepsiszentgyörgy egy olyan város, ahol a lakosok nyitottak a kreatív doméniumok felé, van erre igény, és ezt nem csak saját tapasztalataink alapján hanem partnereink visszajezlései miatt is kijelenthetjük. Ezért egy olyan nyílt nap, ahol a közönséget egész nap fogadjuk, megfelelő kapcsolódási pont valamint kulturális programlehetőség egyben a látogatók számára, a helyi, környéki kreatív szakma képviselőinek népszerűsítése mellett, ami a bemutató fő célja is egyben. Célunk látható felületet biztosítani az erdélyi divat képviselőinek, bemutatókon megismertetni a közönséggel a helyi tervezők munkáit, legfrisebb kollekcióit. Az Artwise csapatának legfőbb célja az erdélyi kortárs divat és képzőművészet életben tartása, a fiatal erdélyi magyar képzőművészek és divat-, valamint formatervezők támogatása és megismertetése egy tágabb célközönséggel, művészet- és divatrajongókkal, illetve olyan átlagemberekkel, akik nyitottak a művészetre. A kezdeményezés által két kulcsfontosságú szerepet igyekszünk immár ötödik éve betölteni az erdélyi magyar fiatalság életében: együttműködésre buzdítjuk őket és teret biztosítunk a kreativitásuknak és fejlődésüknek. Az Artwise összehoz, felfedez és inspirál. A Kolozsvári Magyar Napok alatt immár ötödik éve szervezzük meg divatbemutatónkat és képzőművészeti kiállításunkat, illetve a idén harmadik alkalommal a Vibe fesztiválon is bemutattuk az erdélyi tervezők munkáit. 2022-ben szintén harmadszorra szerveznénk meg a divatbemutatónkat Sepsiszentgyörgyön.
Egyperces bemutató videó Youtube linkje
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Divatbemutató nyílt napot szeretnénk megszervezni a Park vendéglőben 18-35 év közötti erdélyi divattervezőket fogunk elsősorban elérni a programunkkal, az ő munkáikat fogjuk bemutatni a Sepsiszentgyörgy közönségének. A divat területéről 8-13 alkotót fogunk bevonni. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy napjainkban egyre szükségesebb az értékteremtés folyamatait segíteni és ennek teret kínálni úgy, hogy mindenki számára elérhető legyen. Ez a divatbemutató Sepsiszentgyörgy számára egy új kezdeményezés és koncepció lenne, amely hozzájárul a közösség értékteremtéséhez, valamint a divat kedvelőinek új meglátásokat, elképzeléseket tenne elérhetővé, többek között a fenntartható technikákkal való ismerkedés által. Másrészt pedig a helyi tervezők bevonása lenne egy fontos cél, hogy őket bemutassuk a helyi közönségnek. Idén egy egész napos, közönség előtt nyitott forgatásra szeretnénk meghívni a közönséget, ennek célja, hogy a forgatás és fotózás során minőségben megfelelő anyagot dokumentálhassunk, amelyet a tervezők is használhatnak majd saját márkakommunikációjuk folyamataiban is.
Kinek szól a kezdeményezés?
Fiatalok (14-35 év),
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások