A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Kezdeményezésünk helyszíneként Benedekmezőt vagy a Székely Mikó Kollégium tetőtéri focipályáját jelöltük ki egyelőre.
A kezdeményezés lebonyolításának javasolt időszaka
2023-10-02 - 2023-10-14
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Érdekel mit rejt a világegyetem? Kíváncsi vagy mi található a fekete lyukak belsejében? Esetleg érdekel, lehetséges-e az időutazás? Ha olvasnál hasonló témákról, de nincs időd, most figyelj! Kezdeményezésünk egy szabadtéri előadás, mely középpontjában olyan témakörök állnak majd, mint a világegyetem, fekete lyukak, időutazás. Az univerzum titkaiba egy csillagász kalaúzol majd el minket, egyszerűbbé téve így a megértést mindenki számára. Az előadást egy távcsöves csillagnézés követi majd, illetve egy szabad beszélgetés. Eseményünknek Benedekmező ad majd otthont október 14-én. Ha érdekel a világegyetem, gyarapítanád tudásod, vagy csupán egy emlékezetes estére vágysz egy vagány közösségben, sok szeretettel várunk Téged is eseményünkre!
Bemutató videó
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
A kezdeményezésünk egy szabadtéri előadás, beszélgetés a világegyetem nagy kérdéseiről, alapjairól. Mindezt egy távcsöves csillagnézéssel összekötve. A csillagász, akit meghívnánk az előadás megtartására a magyar csillagász olimpiai keret tagja, Nagy Imre, akinek számos hasonló jellegű előadása volt már az országban. Vele közvetlen kapcsolatban állunk, így nem lesznek akadályok ennek leszervezésével kapcsolatban, ha az ideje engedi. A távcsőbérlést szintén tudná biztosítani, ahogyan azt már korábbi előadásain is tette. Esetleges hiány esetén csillagászegyesületektől tudunk bérelni hiányzó kellékeket az előadás idejére. A helyszín bérlését ismeretség révén jobb árban tudjuk majd biztosítani. Az előadás során, ha költségeink engedik, forró teát, vizet, illetve sütit szolgálnánk fel, valamint a helyszín berendezését is költségeinkhez igazodva alakítjuk majd ki. Eseményünket számos módon kívánjuk majd népszerűsíteni (lásd népszerűsítésre vonatkozó kérdés).
Kinek szól a kezdeményezés?
Gyerekek (0-13 év), Fiatalok (14-35 év), Felnőttek (35-59 év),
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio