Kezdeményezések
Szavazatok száma
187
Táncol az egész család
Táncol az egész család
Kezdeményezés helyszíne
Főtér, Csíki negyed, Állomás, Újnegyed, Lenin negyed
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Egy hónapig tartó tánc az egész családnak. Szeretnénk összehozni a család minden tagját, legkisebbtől, legnagyobbig közös táncolás révén. Elsősorban a nagy családosokat célozzuk meg, de nem kizárólag, ugyanakkor különböző nemzetiségű (magyar, román, roma) és különféle szociális hátterű embereket . A táncra hivatkozva, lehetőség nyílik különböző társadalmi előítéletek és korlátok ledöntésére, mivel a táncban nincsenek nyelvi korlátok. A táncot, Dascălu (Kelemen) Szende tanítja be, egy hónapon keresztül, minden hétvégén (szombaton) a főtéren. Ezt követően a város különböző pontjain kerülne bemutatásra mint pl. Csíki negyed, Állomás, Újnegyed, Lenin negyed és főtér.
Milyen tevékenységeket fogtok végrehajtani a kezdeményezés keretében?
Dascălu (Kelemen) Szende, aki az Ida aerobic által vált ismertté, tanítana táncot négy héten keresztül, szombatonként, a főtéren. Ezt követően a tanult táncot a város különböző részein mutatnánk be.
A sepsiszentgyörgyi közösség milyen igényére válaszol kezdeményezésetek?
A kezdeményezésünk elsősorban családerősítő és közösségépítő. A cél a multikulturális határok leomlása, valamint a sepsiszentgyörgyi terek hatékonyabb kihasználása, amelyek kulturális szempontból mindeddig háttérbe szorultak.
Hol és kiknek szeretnétek népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A következő média csatornákon promoválnánk a kezdeményezésünket: internetes felületeken, rádióban, szórólapon, plakáton és újsághírdetések által. Elsősorban népszerűsítenénk nagy családosok körében, ugyanakkor a város minden lakosa számára, aki szeretne mozogni, szórakozni és új embereket megismerni. Valamint nem titkolt szándékunk, hogy meghozzuk a fiatalság kedvét a közösségi együttműködésre nemzetiségtől és kortól függetlenül.
Mit gondoltok, milyen hatást értek el kezdeményezésetek megvalósítása révén?
Kezdeményezésünk megvalósítása által megerősödnek a családon belüli kapcsolatok, ezenfelül a multkulturális kőzegben élő családok közötti előítéletekből származó határok eltörlődnek és serkenti a fiatalok családvállalási kedvét. Mindezek mellett alkalmas új ismeretségek, családi barátságok kialakulására, remek szórakozási lehetőség. Emellett az egészséges, sportos életmód promoválása is egy nagyszerű cél.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • Friss FM
  • Háromszék
  • Székely Hírmondó
  • Székely Kalendárium
  • We Radio