A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Az esemény helyszíne a park lenne, ugyanakkor bármely közösségi tér vagy sportterem a városban megfelel e célnak.
A kezdeményezés lebonyolításának javasolt időszaka
2022-09-09 - 2022-09-11
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Véleményünk szerint az önvédelmi alapok elsajátítása eszenciális a mai urbanizált társadalmunkban, ahol az agresszió mindennapos. Az egyének biztonsága az egyik esszenciális tényező egy közösség jóllétéhez. Mi ebben szeretnénk segíteni a város polgárainak, meg szeretnénk tanítani őket arra hogyan védhetik meg magukat az utcán történő támadásokkal, molesztálásokkal és rablásokkal szemben. Sajnos személyesen tapasztaltuk hogy még a mi városunkban is jelen vannak az ilyen fajta bűncselekmények, ezért egy 4 napos (szept.8-szept.11), tematikusan lebontott tanfolyamot szeretnénk nyújtani, amely minden korosztály számára hasznos, hiszen az ilyesmi bárkivel megtörténhet bár kimondottan ajánljuk a nők számára. Csupán a tanfolyam alatt szerzett tapasztalatok segítségével, sokszorosan nagyobb az esélyünk esetleges sérüléseket elkerülni. A tanfolyam alatt egy fizikai bántalmazást elszenvedett személy megfelelő elsősegély ellátását is bemutatjuk.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Elsősorban önkéntes oktatók felkérése amelyek között lesznek majd harcművészek, a rendőrség tagjai, stb. Másodsorban az esemény népszerüsítése online felületken. (Facebook, Instagram, stb.) ugyanakkor mivel a park rendkívül látogatott hely, ezért rendkívül sok ember tudomást fog szerezni a kezdeményezésről, annak lezajlásának pillanatában ami mellesleg hosszabb időt fog át. Továbbá a szükséges felszerelések beszerzése. Önkéntesek keresése akiken a résztvevők kipróbálhatják a tanultakat így nem csak elméleti, hanem gyakorlati tudásra is szert tesznek majd a látogatók. Ez azonban már biztosítva van a Turul Iroda önkéntesei által.
Kinek szól a kezdeményezés?
Gyerekek (0-13 év), Fiatalok (14-35 év), Felnőttek (35-59 év), Idősek (60 év fölött),
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio