Noutăți
Nu ratați inițiativele Com'ON Sepsi realizate în octombrie!

După anunțarea câștigătorilor votului public, a început perioada de implementare a inițiativelor Com'ON Sepsi pe 13 septembrie. Pe parcursul lunilor de toamnă, un total de 25 de evenimente vor fi organizate de echipele câștigătoare, acoperind temele principale: comunitatea, mediul de viață, cunoștințe, creație și stil de viață. Aceste evenimente sunt deschise și gratuite pentru cetățenii din Sfântu Gheorghe, așa că încurajăm pe toată lumea să participe la cât mai multe dintre inițiative!

Nu ratați inițiativele Com

Inițiativele realizate în octombrie

Luna octombrie se deschide cu o serie de prelegeri pe tema Alternative în educație: pe 4 octombrie, de la ora 18, în Sala de conferințe a Universității Babeș-Bolyai, se vor prezenta metodele pedagogiei alternative sub forma unei expoziții din lucrările copiilor care au primit o educație neconvențională, iar pe 21 octombrie, de la ora 18 va avea loc o discuție la masa rotundă, cu specialiștii locali și internaționali. Folosind tot o metodă de educare specială, Botond Szőcs (pianist) și prietenii săi vor vizita Școala Gimnazială Váradi József pe 4 octombrie pentru a introduce copiii în lumea muzicii clasice, ca parte a inițiativei Să cântăm împreună.

În continuare, accentul va fi pus pe evenimentele sportive, deoarece inițiativa Dincolo de nori al echipei Freed  pe 15 octombrie va include o prezentare de către voluntarii de Salvamont România privind teoria alpinismului, care va fi urmată de o sesiune practică pentru participanți. Echipa FutGól, câștigătoare la categoria minori protejați, va oferi un meci între fotbaliști "veterani" și începători din Câmpul Frumos pe 7 octombrie, de la ora 15, iar evenimentul Cupa Turul (tot pe pe 7 octombrie, de la ora 15) le va permite participanților să își îmbunătățească rezistența lor fizică pe o pistă cu obstacole.

În a doua parte a lunii va avea loc și primul eveniment al echipei FaithFusion: o seară interactivă de film pe 14 octombrie, de la ora 20 în Cinema Arta, care va atinge inimile și va stârni conversații inspirate. Echipa SepsiÉRT, unul dintre cei mai tineri participanți, va realiza evenimentul Plantează un copac pentru Sfântu Gheorghe în data de 19 octombrie, de la ora 9, plantând copaci în pădurea comemorativă orașului nostru ca simbol al angajamentului și al comunității, în timp ce seria de evenimente CREAȚII VIE organizat către Földszint va transforma zonele subutilizate ale orașului nostru în creație artistică naturală, prima dată pe 14 octombrie, de la ora 9, la strada Podului.

Avem vești bune și pentru iubitorii de muzică: inițiativa Beats&Believes pe 27 octombrie, de la ora 19, în sala de conferenție al Liceului Teoretic Székely Mikó, va propune o experiență unică, combinând rap-ul cu valorile creștine, iar evenimentul Muzică clasică pentru copii mici va oferi familiilor cu copii mici o experiență practică de muzică clasică pe 28 octombrie, de la ora 10 în Casa de cultură Kónya Ádám. Evenimentele din octombrie vor fi completate cu Tabăra de prim ajutor între 28-30 octombrie, în Villa Szarvas la Băile Șugaș, o tabără de trei zile pentru a introduce și dezvolta noțiunile de bază de prim ajutor.

Tot în luna octombrie, echipa RAW va găzdui două evenimente: inițiativa Secretele Universului, o discuție în aer liber despre  întrebările mult dezbătute ale astronomiei, și Atelierul de cafea, o prelegere educațională și o degustare de cafea pentru cei interesați de arta cafelei (mai multe infomații în curând).

 

Alternative în educație

Organizat de echipa Alternatívák

Deschiderea expoziției

Data: 4 octombrie, ora 18.00

Locație: Sala de conferințe a Universității Babeș-Bolyai

Discuție la masa rotundă

Data: 21 octombrie, ora 18.00

Locație: Sala de conferințe a Universității Babeș-Bolyai

 

Să cântăm împreună!

Organizat de Botond Szőcs și prietenii săi

Data: 4 octombrie, ora 8.30

Locație: Școala Gimnazială Váradi József 

 

Dincolo de nori

Organizat de Freed

Data: 6-8 octombrie

Locație: în curând

 

FutGól

Organizat de echipa FutGól

Data: 7 octombrie, ora 15.00

Locație: Terenul de sport pe Câmpul Frumos

 

Cupa Turul

Organizat de echipa Turulkupa

Data: 7 octombrie, ora 12.00

Locație: Câmpul Benedek

Plecare de la Stadionul din Cartierul Nou, ora 11.00

 

FaithFusion

Organizat de echipa FaithFusion

Data: 14 octombrie, ora 20.00

Locație: Cinema Arta (str. Körösi Csoma Sándor 10.)

 

Plantează un copac pentru Sfântu Gheorghe

Organizat de echipa SepsiÉRT

Data: 19 octombrie, ora 9.00

Locație: Pădurea memorială din Sfântu Gheorghe 

 

CREAȚII VIE

Organizat de Földszint

Prima ocazie:

Data: 14 octombrie, ora 9.00

Locație: Strada Podului

 

Beats&Believes

Organizat de Advent Sepsin 

Data: 27 octombrie, ora 19.00

Helyszín: Sala de conferenție al Liceului Teoretic Székely Mikó

 

Muzică clasică pentru copii mici

Organizat de Classics for Kids

Data: 28 octombrie, ora 10.00

Locul: Casa de cultură Kónya Ádám 

 

Tabără de prim ajutor

Organizat de echipa Tanulj az életmentésről

Data: 28-30 octombrie, de la ora 12.00

Locul: Băile Șugaș, Villa Szarvas

 

Secretele universului

organizat de echipa Raw

Data și locul de desfășurare în curând

 

Atelier de cafea

Organizat de echipa Raw

Data și locul de desfășurare în curând

Cea de-a cincea ediție a programului de participare a tinerilor este organizat de către Asociația Culturală și de Tineret Prospero în parteneriat cu Grupul Pont și Municipiul Sfântu Gheorghe, cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe și BCR (Banca Comercială Română).

 

Comunicat de presă, 1. Octombrie 2023.

 

Alte noutățiVezi toate
 • S-a încheiat a cincea ediție Com’ON Sepsi!

  Programul de participare a tinerilor Com'ON Sepsi și-a încheiat cea de-a cincea ediție pe 15 decembrie cu Gala Com'ON. Și chiar trebuia de sărbătorit: în perioada de implementare, între 13 septembrie și 10 decembrie, 21 de echipe au realizat în total 25 de inițiative minunate, atrăgând peste o mie de voluntari.

 • Inițiative variate de Com’ON Sepsi și în noiembrie și decembrie!

  Pe parcursul lunilor septembrie și octombrie, au fost implementate aproape douăzeci de inițiative Com'ON Sepsi în domeniile comunitate, mediul de viață, cunoștințe, creație și stil de viață, adresându-se unui public foarte divers, de vârste și interese diferite din Sfântu Gheorghe. Din fericire, locuitorii orașului nostru nu vor rămâne fără programe nici în lunile noiembrie și decembrie, întrucât inițiativele rămase se vor desfășura până pe 10 decembrie. În aceste luni, accentul va fi pus pe pregătirea pentru Advent, în timp ce alte evenimente includ prelegeri și ateliere educaționale pe diverse teme, activități pe protecția mediului, evenimente sportive și programe pentru persoanele în vârstă.

 • Nu ratați inițiativele Com

  După anunțarea câștigătorilor votului public, a început perioada de implementare a inițiativelor Com'ON Sepsi pe 13 septembrie. Pe parcursul lunilor de toamnă, un total de 25 de evenimente vor fi organizate de echipele câștigătoare, acoperind temele principale: comunitatea, mediul de viață, cunoștințe, creație și stil de viață. Aceste evenimente sunt deschise și gratuite pentru cetățenii din Sfântu Gheorghe, așa că încurajăm pe toată lumea să participe la cât mai multe dintre inițiative!

Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Asociația Culturală și de Tineret Prospero
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe
 • BCR
 • Sepsi Radio
 • Friss FM
 • We Radio