Noutăți
Mișcare și facilitare a comunității: Inițiativele se adresează tuturor grupelor de vârstă

Pentru a încheia luna septembrie, inițiatorii Com’ON Sepsi organizează diverse programe comunitare. Găsiți detalii în comunicatul de mai jos.

Mișcare și facilitare a comunității: Inițiativele se adresează tuturor grupelor de vârstă

După succesul inițiativelor inovatoare de până acum, multe programe interesante care îi așteaptă pe cei interesați. În următoarele două săptămâni mișcarea joacă rolul principal, dar există programe pentru toate grupele de vârstă.

Pe 17 septembrie, la cafeneaua Zamat a avut loc o seară de jocuri de masă, organizată de echipa Priza. La eveniment, tinerii și-au putut dezvolta gândirea strategică și logică, precum și abilitățile de comunicare. La fel s-a încheiat recent și inițiativa Com’ON and Run, în cadrul căreia 31 de persoane au finalizat cu succes planul de pregătire de patru săptămâni, iar 24 au parcurs distanța de 10 km în cadrul Maratonului Visit Covasna din 11 septembrie. Organizatorii au declarat cu mândrie că pe cele trei trepte ale podiumului la grupa de vârstă 18-29 de ani au urcat participanții Com'ON & Run.

Sâmbătă, pe 24 septembrie de la ora 10 are loc un program muzical în Biserica Reformată Fortificată din Sfântu Gheorghe. Dénes Katinka și echipa Ikések găzduiesc tinerii care vor să cânte în cadrul inițiativei Vár (a) zene. Inițiatorii consideră important să dezvolte abilitățile muzicale ale tinerilor și doresc să creeze o oportunitate pentru participanți de a discuta cu muzicieni de succes, de a cânta muzică împreună și de a-și arăta talentul publicului larg în cadrul unei competiții. Tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani se pot înscrie la concurs la adresa de email szekelyroli01@gmail.com sau la numărul de telefon 0757496385, cu două melodii, care pot fi proprii sau coveruri.

Tot sâmbătă pe 24, Grupul de Tineri din Chilieni organizează o Petrecere la culesul viilor, unde tinerii pot cunoaște tradițiile și obiceiurile, pot participa la o paradă în port secuiesc, după care va avea loc balul. Evenimentul începe la prânz cu un program tradițional cu parada căruțelor, iar balul începe la ora 21:30 cu un dans de deschidere. 

Este deschisă înscrierea pentru Cursul de dans pentru trei generații, care se desfășoară între 23-25 ​​septembrie se adresează tuturor, de la copii la părinți la bunici, care vor să dezvolte cunoașterea de sine sau al căror scop este ameliorarea tensiunii cauzate de problemele de zi cu zi.

Cursul este conceput de coregrafa și dansatoarea Veronika Gothárd, cine relatează despre inițiativa lor: „ne-am dori să găsim o interfață, o bandă energetică, în care copilul, părintele și bunicii pot dansa împreună, se mișcă și relaționează unul cu celălalt liber, în armonie”. Pentru acest scop, în prima zi a cursului, reprezentanții diferitelor grupe de vârstă pot participa la sesiuni separat, pregătindu-se astfel pentru lucrul în comun. În a doua zi a antrenamentului, toate cele trei grupuri se vor îmbarca în aventură împreună. Cei interesați pot să se înscrie până pe 20 septembrie la numerele de telefon 0745581909 și 0747808078.

Grupul de inițiativă Tinerii pentru vârstnici, organizează programul intitulat Creativitate în amurgul vieții, care se va desfășura în perioada 26-30 septembrie și se adresează persoanelor vârstnice din Sfântu Gheorghe. Evenimentul va avea loc la Căminul pentru persoane vârstnice Zathureczky Berta, destinat rezidenților vârstnici și din centrele de zi, și este deschis tuturor celor care consideră că terapia prin artă își poate găsi locul în această etapă a vieții. Echipa se va axa pe arta origami, pictură și muzică în timpul celor 5 zile a porților deschise, zilnic de la 10:00 și 11:00, și va încheia săptămâna creativă cu premii, cu ocazia Zilei Mondiale a Persoanelor Vârstnice.

Au început înscrierile și pentru Clasă de înot pentru bebeluși. Organizatorii îi așteaptă pe copii cu vârsta între 3 luni și 2 ani cu părinții lor la Piscină Municipală în cadrul programului care va avea prima ediție pe 2 octombrie. Cei mici vor avea ocazia de a înota în apă, pot cânta cântece pentru copii și pot juca cu părinții. Printre numeroasele avantaje ale inițiativei se numără promovarea dezvoltării mișcării celor mici, dezvoltarea coordonării corpului și oportunitatea de a aprofunda relația părinte-copil.  Intrarea este liberă pe baza înregistrării prealabile la adresa eszterbiro989@gmail.com.

Inițiativele de mai sus promit voie bună și distracție participanților la evenimentele de la sfârșitul lunii septembrie, așa că încurajăm pe publicul să participe activ la aceste programe.

Programul de participare de tineret Com’ON Sepsi este organizat de către Asociația Culturală și de Tineret Prospero în parteneriat cu Grupul Pont și Municipiul Sfântu Gheorghe, cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe și BCR (Banca Comercială Română).

Comunicat, 19.09.2022

 
Alte noutățiVezi toate
 • S-a încheiat a cincea ediție Com’ON Sepsi!

  Programul de participare a tinerilor Com'ON Sepsi și-a încheiat cea de-a cincea ediție pe 15 decembrie cu Gala Com'ON. Și chiar trebuia de sărbătorit: în perioada de implementare, între 13 septembrie și 10 decembrie, 21 de echipe au realizat în total 25 de inițiative minunate, atrăgând peste o mie de voluntari.

 • Inițiative variate de Com’ON Sepsi și în noiembrie și decembrie!

  Pe parcursul lunilor septembrie și octombrie, au fost implementate aproape douăzeci de inițiative Com'ON Sepsi în domeniile comunitate, mediul de viață, cunoștințe, creație și stil de viață, adresându-se unui public foarte divers, de vârste și interese diferite din Sfântu Gheorghe. Din fericire, locuitorii orașului nostru nu vor rămâne fără programe nici în lunile noiembrie și decembrie, întrucât inițiativele rămase se vor desfășura până pe 10 decembrie. În aceste luni, accentul va fi pus pe pregătirea pentru Advent, în timp ce alte evenimente includ prelegeri și ateliere educaționale pe diverse teme, activități pe protecția mediului, evenimente sportive și programe pentru persoanele în vârstă.

 • Nu ratați inițiativele Com

  După anunțarea câștigătorilor votului public, a început perioada de implementare a inițiativelor Com'ON Sepsi pe 13 septembrie. Pe parcursul lunilor de toamnă, un total de 25 de evenimente vor fi organizate de echipele câștigătoare, acoperind temele principale: comunitatea, mediul de viață, cunoștințe, creație și stil de viață. Aceste evenimente sunt deschise și gratuite pentru cetățenii din Sfântu Gheorghe, așa că încurajăm pe toată lumea să participe la cât mai multe dintre inițiative!

Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Asociația Culturală și de Tineret Prospero
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe
 • BCR
 • Sepsi Radio
 • Friss FM
 • We Radio