Noutăți
Aruncă o privire la inițiativele care vor avea loc în prima jumătate a lunii septembrie!

În acest scurt articol îți aducem programele care se vor desfășura în prima jumătate a lunii septembrie, pentru a nu rata nimic.

Găsește-ți aici lista!

Aruncă o privire la inițiativele care vor avea loc în prima jumătate a lunii septembrie!

Straturi înălțate - cultivarea legumelor și ierburilor 

Organizat de echipa Urban Gardening

Data și locul desfășurării: începând cu 1 septembrie între orele 8:00-11:00, Școala Gimnazială Nicolae și grădinița Gulliver - grădinița nr. 5 

Straturi înălțate - posibilitate de autoaprovizionare în mediul urban, cu legume, mirodenii şi câteva fructe, două straturi înălțate, care să servească ca prototip pentru toți doritorii de grădinărit urban. Modul de înființare va fi documentată și publicată. Copii care trăiesc în mediul urban vor putea urmări cum se dezvoltă dintr-o sămânță sau un răsad firav, o plantă, o legumă proaspătă, savuroasă, sănătoasă. Vor înțelege, că prin munca lor sârguincioasă și perseverentă și prin cooperare cu natura și respect față de ea se pot produce alimente sănătoase, vor dobândi cunoștințe de bază în grădinărit, creindu-se prin aceasta la generația tânără, o bază pentru un mod de viață sănătos.

 

Muzică clasică pentru cei mici – concert (quartett)

Organizat de Classics for Babies 

Data și locul desfășurării: 3 septembrie, 10:00, Biserica Reformată Fortificată, sală de congregație

Proiectul se adresează copiilor intre 0-3 ani, dar şi însoțitorilor lor: părinți, bunici, frați mai mari. Concertul se vor desfăşura în sală de congregație a Bisericii Reformate cu nume Vártemplom. În loc de scaune publicul stă pe pături pe jos, cei mici se pot ridica, mişca în sală, dansa. Prin armoniile fermecătoare a muzicii clasice, se deschide o lume plină de bucurii, de valori adevărate. Acest concert neconvențional dorește să creeze pentru familiile cu copii mici posibilitatea de a petrece timpul împreună şi de calitate.

 

Picnic cu rime 

Organizat de: MondókaMóka  

Data și locul desfășurării: 3 septembrie, ora 11, parcul Elisabeta 

Echipa MondókaMóka va organizeaza un picnic împreună cu recitarea poeziile scurte cu rimă. Scopul inițiativei lor este de a promova faptul că recitarea unor poezii unui nou-născut este un mod excelent de a ne conecta cu aceasta. Trăind această experiență, simțind pe propria piele aceste beneficii părinții ar putea începe să petreacă şi mai mult timp calitativ cu bebeluşul lor, ceea ce duce la întărirea relației lor. Această întâlnire ar putea fi o ocazie de a se conecta şi de a se alătura comunității care se întâlneşte săptămânal prin cântece şi rime.

 

Biker Kids – competiție de ciclism 

Organizat de Biker Kids  

Data și locul desfășurării: 4 septembrie, înainte de masă, parcarea Parcului Industrial

Acest program este foarte popular între copii, astfel nu-i de mirare că și în anul aceasta inițiativa Biker Kids a primit o mulțime de voturi, datorită căreia competiția de ciclism se poate desfășura din nou. Scopul acestei inițiative este să asigură că copiii și tinerii se îndepărtează de lumea internetului și reînvie dorința de competiție. Toate acestea combinate cu o atmosferă bună. Pe parcursul competiției se va întări și legătura dintre părinte și copil, meciul fiind însoțit de tabăra de sprijin a părinților. 

 

Petrecere pentru copii și părinți 

Organizat de Énekelni jó - Ringatós, Csicsergős nyílt nap

Data și locul desfășurării:  10 septembrie, 10:15-14:30, Curtea Centrului Cultural Kónya Ádám

Acest program dă șansă familiilor și copiilor de a petrece timp împreună. Participanții vor putea învăța jocuri și cântece populare, care astfel va crea o atmosferă plăcută pentru toți prezenți. 

 

Priza Events

Organizat de Comunitatea Tineretului Creștin Priza

Data și locul desfășurării:

Ziua sportului - 10 septembrie, ora 16.00, școala Nicolae Colan

Seara jocului - 24 septembrie, ora 19.00, cafeneaua Zamat

Prin organizarea activității sportive, echipa dorește să ofere o oportunitate tinerilor de a face cunoștințe într-un mediu creștin tânăr. Iar scopul serii de jocuri de societate este dezvoltarea abilităților de gândire logică, strategică și de comunicare.

 

Silence Party 

Organizat de Passz

Data și locul desfășurării: 10 septembrie, 19:00, parcul Elisabeta 

Oare cum este o petrecere bună? Pentru o petrecere bună este nevoie de muzică, dans, distracție, voie bună și de nimic altceva. Echipa Passz ne-a gândit la o inovație: în loc de difuzoare mari care produc zgomot, muzica va fi redată prin căști, iar participanții va putea alege din mai multe tipuri de muzică în același timp. Petrecerea va avea loc în parc, lângă biserica catolică, unde un DJ profesionist va garanta muzica. O experiență de neuitat!

 

Com’ON and Run

După planul de pregătire de patru săptămâni, participanții parcurg distanța de 10 km în cadrul Maratonului Visit Covasna din 11 septembrie. 35 de persoane au început programul, dintre care 26 de persoane deja s-au înscris în competiție. În cadrul programului, participanții primesc planul de antrenament pe săptămână, conținut din trei antrenamente de alergare pe săptămână: antrenament de accelerare, o alergare mai relaxată, mai lentă și o alergare mai lungă. Pe lângă cele trei sesiuni de antrenament de alergare, în fiecare săptămână are loc o sesiune de antrenament de întărire și întindere, pregătindu-se astfel pentru eveniment.

 

Védd magad! – Tehnici de autoaparare

Organizat de echipa Slowlight

Data și locul desfășurării: 11-15 septembrie, Parcul Elisabeta

Echipa Slowlight a inițiat acest program deoarece ele cred că fiecare cetățean trebuie să aibe o cunoștință minimă de tehnici de autoapărare, mai ales că violența este prezentă peste tot în societate. Siguranța persoanei este un factor esențial al unei comunități dezvoltate. Echipa lor le oferă participanților un sprijin prin tehnici de autoapărare, care le ajută pe oameni să se apere în cazul în care sunt atacați, abuzați sau jefuiți pe stradă. Acest curse este deschisă pentru oricine, pe categorii de vârstă. Pe lângă tehnicile de autoapărare, participanților le oferă o demonstrație de prim ajutor a unei victime, care a fost agresat fizic.

Pentru mai multe informații, urmărește pagina noastră de Facebook!

Alte noutățiVezi toate
 • S-a încheiat a cincea ediție Com’ON Sepsi!

  Programul de participare a tinerilor Com'ON Sepsi și-a încheiat cea de-a cincea ediție pe 15 decembrie cu Gala Com'ON. Și chiar trebuia de sărbătorit: în perioada de implementare, între 13 septembrie și 10 decembrie, 21 de echipe au realizat în total 25 de inițiative minunate, atrăgând peste o mie de voluntari.

 • Inițiative variate de Com’ON Sepsi și în noiembrie și decembrie!

  Pe parcursul lunilor septembrie și octombrie, au fost implementate aproape douăzeci de inițiative Com'ON Sepsi în domeniile comunitate, mediul de viață, cunoștințe, creație și stil de viață, adresându-se unui public foarte divers, de vârste și interese diferite din Sfântu Gheorghe. Din fericire, locuitorii orașului nostru nu vor rămâne fără programe nici în lunile noiembrie și decembrie, întrucât inițiativele rămase se vor desfășura până pe 10 decembrie. În aceste luni, accentul va fi pus pe pregătirea pentru Advent, în timp ce alte evenimente includ prelegeri și ateliere educaționale pe diverse teme, activități pe protecția mediului, evenimente sportive și programe pentru persoanele în vârstă.

 • Nu ratați inițiativele Com

  După anunțarea câștigătorilor votului public, a început perioada de implementare a inițiativelor Com'ON Sepsi pe 13 septembrie. Pe parcursul lunilor de toamnă, un total de 25 de evenimente vor fi organizate de echipele câștigătoare, acoperind temele principale: comunitatea, mediul de viață, cunoștințe, creație și stil de viață. Aceste evenimente sunt deschise și gratuite pentru cetățenii din Sfântu Gheorghe, așa că încurajăm pe toată lumea să participe la cât mai multe dintre inițiative!

Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Asociația Culturală și de Tineret Prospero
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe
 • BCR
 • Sepsi Radio
 • Friss FM
 • We Radio