Noutăți
S-a încheiat a cincea ediție Com’ON Sepsi!

Programul de participare a tinerilor Com'ON Sepsi și-a încheiat cea de-a cincea ediție pe 15 decembrie cu Gala Com'ON. Și chiar trebuia de sărbătorit: în perioada de implementare, între 13 septembrie și 10 decembrie, 21 de echipe au realizat în total 25 de inițiative minunate, atrăgând peste o mie de voluntari.

S-a încheiat a cincea ediție Com’ON Sepsi!

Asociația Culturală și de Tineret Prospero, în parteneriat cu Grupul PONT și cu sprijinul Băncii Comerciale Române (BCR) și Municipiului Sfântu Gheorghe, a lansat în luna iulie cea de-a cincea ediție a programului, care a devenit o serie de evenimente foarte așteptate pentru comunitatea locală, oferind un cadru de inspirație pentru grupuri cu interese diferite pentru a-și pune în aplicare ideile și planurile lor.

În cadrul ediției din acest an a programului de participare a tinerilor, un total de 1700 de persoane au beneficiat de o inițiativă Com'ON Sepsi. De asemenea, în acest an toate vârstele au găsit programul corespunzător: de la cei foarte mici, trecând prin școlarii până la adolescenții care caută să creeze și să se relaxeze, iar familiile și comunitățile întregi care doresc să învețe, sau nici persoanele în vârstă nu au fost lăsate fără evenimente Com'ON.

Printre inițiativele câștigătoare votate de către public, s-au evidențiat evenimente sportive, prezentări educaționale, evenimente culturale, acțiuni de mediu, iar și ateliere de meșteșuguri. Pe lângă evenimentele comunitare, există și rezultate tangibile, cum ar fi plantarea a numeroși puieți, instalarea de hrănitori pentru păsări în orașul nostru și crearea de lucrări de artizanat natural și de altă natură.

Pentru a sărbători succesele și amintirile plăcute din acest an, evenimentul final al seriei, Gala Com'ON, a avut loc pe 15 decembrie, la ora 19:00, la Cinema Arta. Ceremonia a reunit organizatorii, facilitatorii și echipele de inițiatori ai evenimentului, în timp ce Fruzsina Vargha, viceprimarul orașului, a rezumat ediția din acest an a Com'ON Sepsi. András Farkas, reprezentantul grupului Pont, a subliniat că "micile inițiative de acest gen, ideile și munca tinerilor contribuie la a face din Sfântu Gheorghe un oraș mai locuibil". Pentru a rememora inițiativele care au avut loc, au fost proiectate scurtmetraje, iar și aftermovie-ul Com'ON din acest an pe prima dată.

Mulțumim echipelor de inițiatori pentru că au conceput și au pus în aplicare ideile lor diverse și valoroase, facilitatorilor pentru ajutorul și atitudinea lor entuziastă, precum și tuturor organizatorilor pentru munca și dedicarea lor. Mulțumiri speciale tuturor celor care au participat la ediția din acest an a Com'ON Sepsi și - nu în ultimul rând - tuturor sponsorilor!

Cea de-a cincea ediție a programului de participare a tinerilor este organizat de către Asociația Culturală și de Tineret Prospero în parteneriat cu Grupul Pont și Municipiul Sfântu Gheorghe, cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe și BCR (Banca Comercială Română).

Comunicat de presă, 11. Decembrie 2023.

 

Alte noutățiVezi toate
 • S-a încheiat a cincea ediție Com’ON Sepsi!

  Programul de participare a tinerilor Com'ON Sepsi și-a încheiat cea de-a cincea ediție pe 15 decembrie cu Gala Com'ON. Și chiar trebuia de sărbătorit: în perioada de implementare, între 13 septembrie și 10 decembrie, 21 de echipe au realizat în total 25 de inițiative minunate, atrăgând peste o mie de voluntari.

 • Inițiative variate de Com’ON Sepsi și în noiembrie și decembrie!

  Pe parcursul lunilor septembrie și octombrie, au fost implementate aproape douăzeci de inițiative Com'ON Sepsi în domeniile comunitate, mediul de viață, cunoștințe, creație și stil de viață, adresându-se unui public foarte divers, de vârste și interese diferite din Sfântu Gheorghe. Din fericire, locuitorii orașului nostru nu vor rămâne fără programe nici în lunile noiembrie și decembrie, întrucât inițiativele rămase se vor desfășura până pe 10 decembrie. În aceste luni, accentul va fi pus pe pregătirea pentru Advent, în timp ce alte evenimente includ prelegeri și ateliere educaționale pe diverse teme, activități pe protecția mediului, evenimente sportive și programe pentru persoanele în vârstă.

 • Nu ratați inițiativele Com

  După anunțarea câștigătorilor votului public, a început perioada de implementare a inițiativelor Com'ON Sepsi pe 13 septembrie. Pe parcursul lunilor de toamnă, un total de 25 de evenimente vor fi organizate de echipele câștigătoare, acoperind temele principale: comunitatea, mediul de viață, cunoștințe, creație și stil de viață. Aceste evenimente sunt deschise și gratuite pentru cetățenii din Sfântu Gheorghe, așa că încurajăm pe toată lumea să participe la cât mai multe dintre inițiative!

Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Asociația Culturală și de Tineret Prospero
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe
 • BCR
 • Sepsi Radio
 • Friss FM
 • We Radio