Sepsi Roof - Bodok Hotel
Sepsiszentgyörgyi Ifjúsági Fórum
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Sepsiszentgyörgy, volt Bodok Hotel teteje
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
2022-ben ötvenedik születésnapját ünnepli a szocialista realizmus egyik legismertebb sepsiszentgyörgyi alkotása, a mindenki által Bodok Hotelként ismert, tíz emeletes központi szálloda. Bár ma már nem „műépítészeti remekműként” tekintünk a robosztus épületre, mint annak idején, mégis szinte minden városlakó fejében ott él a főtérén magasodó, mindent látó ikonikus épület. A sepsiszentgyörgyi Nagy Testvér kiemelkedő magasságának köszönhetően valóban a város egészére rálát, s mindent ellenőrző tekintete elől valamikor nem bújhatott el a csíki-negyedi, új-negyedi, állomás-negyedi vagy éppenséggel az őrkői lakos sem. Természetesen ma már Nagy Testvér nem kémlel odafentről senkit, így itt az ideje, hogy a város ifjúsága ha rövid időre is, elfoglalja és tiszteletben tartva a múlt emlékeit, saját szórakozására használja. Vajon tényleg minden ház ablakán belátni odafentről? Talán innen, madártávlatból legszebb a városunk? Egy biztos, a naplemente innen nézve a legvörösebb, a szacharinos limonádé bizonyítottan 560 méter tengerszint feletti magasságon a legédesebb s a zene is itt szól a legtisztábban. Egy időutazásra invitálunk tehát minden alpinista hajlamokkal rendelkező (nincs lift) sepsiszentgyörgyi lakost és nemcsak, a központi volt Bodok Hotel tetejére.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Bodok Hotel történeti kiállítás, szocialista hangulat, limonádé, naplemente nézés, hangulatzene (DJ), lampion
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Elsősorban social media felületeken (Instagram, Facebook) posztokkal és eventtel (mind privát, mind pedig a csoporthoz tartozó fiókon keresztül). Egyedileg dizájnolt matricákkal.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio