Rajzpályázat - Hogyan kellene éljenek a menhelyes kutyusok
Állatbarát ötletelők
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
A helyszín mindenkinek a saját otthona, ellenben a díjazáshoz két helyszínt terveztünk - ez attól függ hogy hol kapunk zöld utat a díjazásra. Egyik lenne a Szépmező-i kutyamenhely vagy a Sepsiszentgyörgy-i kutyabarát Szimpla kertje.
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A kezdeményezés ötletének megszületése már rég tervben volt és úgy gondoltuk hogy pont egy jó megmozdulást okozhat Szentgyörgy szinten is, hiszen nagyon sok gyerek szeret rajzolni úgy óvodások mint kisiskolások és nemcsak. Ezen kezdeményezés legfőbb célja hogy megmutassuk hogy mennyire fontos az hogy a gazdátlan állatok segítése, támogatása és befogadása. Hiszen sajnos ezen állatok nem tehetnek arrol hogy a szívtelen kegyetlen emberek miatt utcára kerültek vagy éppenséggel ott születtek. A kezdeményezés fő vonala a rajzpályázat egy gazdátlan menhelyes kutyusról, vagy éppenséggel a boldog kutyáról, nagy teret hagyva a gyerekek képzeletére bízva az egészet. Mindezt szeretnék természetesen díjazni is, amelyet összekötve egy tapasztalatokról beszélő önkétesekkel élménybeszámolóról, továbbá összekötni nem egy kötelező de egy rajz egy marék táp szlogennel, azon állatokért akiknek az egy marék a túlélést jelentheti.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
1. Rajzpályázat kihirdetése 2. Rajzok begyűjtése 3. Rajzok csoportosítása 4. Rajzok bírálata 5. Eredményhirdetés összekötve az élménybeszámolókkal.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Sajnos a Sepsiszentgyörgyi lakósság még nincs eléggé felékszülve ezen állatok kezelésére, de ugyanakkor azt látom hogy nagyon sok sőt rengeteg olyan ember van aki szívesen segít és nyújt segítséget amikor erre szükség van. A gyerekek azon korosztály akiket tudatosan kellene ránevelni arra irányítani hogy a gazdátlan állatokra is figyeljenek és segítsék őket, akár egy marék táppal, és nem utolsó sorban egy egy ilyen állat meglátogatására és sétáltatására és szeretgetésére ösztönözni. Sokan unatkoznak, de sajnos eszükben sem jut hogy unatkozás helyett sokkal többet is tehetnének.
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Online felületen illetve plakát segítségével hogyha ez szükségszerű lesz.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Úgy gondolom hogy minden évben megszervezhető, és kivitelezhető. És a remény hogy az utóélet abban mutatkozik meg hogy több kis gazdátlan állat családos boldog kiskutya lesz, továbbá ezáltal több látogatója lesz a menhelynek igy több állat mozoghat és több szeretetet kaphatnak, egyszóval sok boldog gazdátlan állatból boldog kutyát lássunk.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményezés anélkül, hogy elveszítené az ötletet önmagában adaptálható a különböző COVID-19-es megszorításokra?
Nem szükséges az ujratervezés, hisz ha megszorítások lesznek akkor a díjazást kell online megoldani a többi az teljesen kivitelezhető.
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások