PlasztiKáDé
Minden, ami számít
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
ManoHaus, Sepsiszentgyörgy
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
PlasztikáDé avagy Kató és Doró, két látványtervező műanyag újrahasznosítási kísérletei! Jobban mondva kísérletnek indult és kis ékszer/kiegészítő vállalkozásnak nőtte ki magát. Számunkra mindig is fontos volt a környezettudatoság és mivel kreativitásunk nem hagyott nyugodni, mindenféle hulladékból valamit készíteni akartunk így született belőle millió kísérlet. Legfőképp műanyag palackok kupakjait összeolvasztva készítünk ékszereket, valamint műanyag zacskókat “pungát” összevasalva alkotjuk egyedi textiljeinket. Ismerőseink és barátaink bátorítottak, hogy belevágjunk és brandet építsünk ki magunknak! Bár még az elején járunk de minden alkotással töltött perc egy új lehetőséget ad, egy új ötletet ébreszt fantáziánkban. Bízunk benne, hogy munkánkkal sok embert tudunk majd inspirálni és feltűnő ékszereinket viselve fel tudjuk hívni a figyelmet a XXI-dik századi műanyag problémára! A rendezvény helyszíne és időpontja: ManoHaus, Sepsiszentgyörgy, október 8. Célcsoport: 7+
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
1. Szervezési feladatok leosztása. 2. Technikai egyeztetés/tervezés a műhelymunka levezetésére felkért személyekkel. 3. Szavazási kampány. 5. Népszerűsítési időszak. Kommunikáció. Résztvevők toborzása. 4. Műhelymunka technikai előkészítése. 5. Műhelymunka megvalósítása, a foglalkozást vezetők segítése: A műhelymunka során műanyag palackok kupakjait összeolvasztva fülbevalót-kitűzőt készíthetnek a résztvevők. Továbbá bemutatjuk, hogyan lehet pungából, műanyag csomagolásból vízhatlan textilt képezni. Határ a csillagos ég…és még azon is túl.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Plakát, Facebook esemény. Élő beszédben az ismerőseink körében.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio