Fogyjunk egészségesen - tudósító akció
#Changemakers
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Change Center előadó terme (Covid szabályozás esetén online esemény formájában Facebook csoport vagy Zoom-os megoldással)
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
November 6.-án, egy 5 órás, ingyenes tudósító akciót szervezünk a Change Center életmód központban, amelynek célja felhívni a figyelmet az elhízás és fogyókúrák veszélyeire. Interaktív előadásokat tartunk a fogyás-hízás mechanizmusáról, egészséges táplálkozásról és fizikai aktivitásról. BIA tetsösszetétel méréseket végzünk, EKG és vérnyomást is mérünk minden résztevevőnek és egyéni konzultációra is lehetőseg lesz. Meghívottaink által pedig egészséges menüket mutatunk be. A délutáni programra az elérhető helyek száma 30 fő, előzetes regisztrációval. Online esemény esetén a BIA mérések elmaradnak de sokkal több ember is részt vehet a programon.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
1. Interaktív, bemutató előadások (Mechanizmus, biokémia, alapelvek, megoldás - fogyás, hízás, táplálkozás és sportolás területein) 2. Mérések (BIA testösszetétel mérés és elemzés, EKG és fittségre utaló kardió kapacitás mérés, vérnyomás) 3. Egészséges menük bemutatása 4. Egyéni konzultációk
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Az elhízás a legnagyobb egészségügyi veszély a városban is, hiszen a szerveket behálózó zsírszövet megnevezhető, mint elsődleges elhalálozást kiváltó ok. Ugyanakkor, nagyon sokan egészségtelenül és eredménytelenül próbálnak megszabadulni ettől az egészségüket kockáztató fölösleges zsírtól, mert nincs megfelelő tudásuk ennek helyes kezelésére. Célunk olyan megoldásokat és tudást biztosítani a résztvevőknek, amelyekkel meghatározóan tudják javítani az életminőségüket és beállítani a számukra megfelelő testösszetételt. Ennek pozitív következményeként pedig jövő generációira is gondolunk.
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Online népszerűsítés
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Számunkra ez egy hosszútávú felelősségvállalás, amely nem merül ki a Com'on program keretében, de egy jó lehetőség lehet arra, hogy ingyenes keretek között esélyt adjunk azoknak is, akik nem engedhetnek meg maguknak fizetős konzultációt, képzést, edzőtermi bérletet, trénert - legyen az nálunk vagy a város bármelyik mozgásközpontjában. Ugyanakkor szeretnénk továbbra is minél több felhívó jellegű akcióban részt venni és támogatni, lehetőségeinkhez mérten.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményezés anélkül, hogy elveszítené az ötletet önmagában adaptálható a különböző COVID-19-es megszorításokra?
Online programot készítenénk belőle, amelyre már volt példa. Egy Facebook csoportban tartanánk meg a foglalkozásokat (esetleg használnánk a Zoom programot is) és így hosszútávon is tudjuk velük tartani a kapcsolatot, tudunk tanácsokkal segíteni. A BIA és más méréseket online verzióban lehetetlen elvégezni de kérés esetén egyénileg később megoldható.
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások