A mese az kell!- Olvasóvá nevelés
Kilyén csapata
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Kilyéni óvoda épülete
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A mese olyan lelki táplálék, amely életre szóló nyomokat hagy a gyermekben. -Kádár Annamária Óvodásoknak, és kisiskolásoknak mesés tematikus napot tartunk . A tevékenységek során a legfontosabb céljaink, hogy az óvodások érdeklődését felkeltsük a mesék iránt, a kisiskolások körében az olvasási kedv felkeltése és erősítése a feldolgozott mesék kapcsán. A mesefeldolgozás során a kreativitás fejlesztése, a csapatmunka, valamint a barátságok szövődése, kollaboráció ösztönzése a célunk. Népszerűsíteni szeretnénk a magyar népmeséket az elemi iskolások körében, ezáltal megalapozni az olvasóvá való nevelést, különösen tekintettel arra, hogy sok gyermek jön olyan szociális környezetből, aki csak az óvodában, iskolában találkozik a népmesékkel.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
A nap mesemondással indul, majd a gyermekek illusztrációt készítenek a meghallgatott mese alapján. Érdekes és kalandos feladatokat kell megoldaniuk és legyőzniük a “sárkányt”. Népmese vetítések lesznek a nap folyamán, a vetítések után megbeszéljük a mese főbb jellemzőit. A résztvevő gyerekek mesemondással készülnek. Lehetőség lesz kipróbálni a papírszínházat, majd jelmezekbe öltözve mesedramatizálásra is lehetőség lesz.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Plakát, szórólap, Facebook bejegyzések
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio