COM'ON&RUN 3.0
Com`on&run.3
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
ERZSÉBET PARK, VÁROSI STADION
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Egyre inkább nagyobb az igény Sepsiszentgyörgy lakossága körében is az egészséges életmódra, az egészségtudatos életre. Erre az igényre szeretnénk válaszolni Com'on and run Sepsi kezdeményezésünkkel, melynek során az Erzsébet park aszfaltozott sétányain kialakított 600 m hosszúságú futóútvonalon, illetve a Városi Stadion futópályáján egy öt hetes programot kínálunk az érdeklődőknek „a kanapétől 5 km-ig”, amely során a kezdő futók elsajíthatják a helyes futótechnikákat, fejleszthetik teherbírásukat. A program az elmúlt két évben már megvalósult, nagy sikernek örvendő programunk újragondolása és újraindítása. Ebben az évben a megfelelő futótechnikák megismerésére és gyakorlására koncentrálunk.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Egy öt hetes futó edzésterv kidolgozása és levezetése Helyes bemlegítés és levezetés Helyes futótechnika, futóiskola, erősítő edzésterv a jobb stabilitás és a sérülések megelőzése érdekében
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Az egészséges életmód, a testi lelki egyensúly megtartásában nélkülözhetetlen szerepe van a rendszeres testmozgásnak, és ennek egyik legegyszerűbb módja a szaladás. Egy a városközpontban kialakított futóútvonal, ennek rendszeres használata, valamint a program által nyújtott információk, segítség egyre több embert ösztönöz arra, hogy figyeljen önmagára, figyeljen egészségére és tudatosan végezzen rendszeres testmozgást.
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A programot a helyi médiában, rádió, illetve facebook oldalakon és csoportokban hirdetjük.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
A kezdeményezés, azzal, hogy úgymond a középpontban, a „központba” helyezi a rendszeres testmozgás gyakorlását, az egészséges életmód promoválását, hozzájárul ahhoz, hogy Sepsiszentgyörgy egy élhető, szerethető, élettel teli és egészséges város legyen.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményezés anélkül, hogy elveszítené az ötletet önmagában adaptálható a különböző COVID-19-es megszorításokra?
A tervezett edzéstervet úgy alakítottuk ki, hogy egyénileg is elvégezhető legyen, online tanácsadáson keresztül segíthetjük a mozogni vágyókat. Az edzések teljesítését különböző sport monitorizáló felületeken pl. strava követhetjük.
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások