Fitten várandósan és szülés után
Com'on friends
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Change Center életmódváltó központ/ Facebook live
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Várandósság alatt gyakran szembesülünk azzal, hogy folyamatosan figyelni kell magunkra. Aki tornázik, figyel a testére és annak reakcióira, így sokkal örömtelibb a várakozás. A "Fitt a várandóság alatt és szülés után" workshopon arra fektetjük a hangsúlyt, hogy a kismamák fittek maradjanak, magabiztosabban fogadják testük változásait, energiával, életerővel töltődjenek fel. A helyes testtartás mellett odafigyelünk a mozgásra, táplálkozásra és a szülésre való testi-lelki felkészülésre. A várandósság alatt rengeteg változás történik a nők szervezetében. Többnyire elfogadóak a testük változásával, de sokan szeretnék visszanyerni "régi alakjukat" viszonylag rövid idő alatt. Itt a legkönnyebb "félrelépni". Minden szervezetnek más a regenerálódási időszaka, ezért tiszteletben kell tartani testünk ritmusát. Szerencsére manapság egyre elterjedtebb a mozgás iránti igény akár várandóság előtt és közben is, ami megkönnyíti a szülés utáni regenerációt, viszont nagyon fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő mozgásformát. Ehhez leszünk a segítségetekre a "Fitt a várandóság és szülés után" workshopon, ahol a helyes edzéstípus kiválasztása mellett, az egészségesebb táplálkozás, a helyes testtartás és az intomtorna fontosságáról is tanulhattok.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
2 nap zajlana az esemény. Első nap a várandósoké és a babavárás előtt állóké, de természetesen bárki résztvehet aki érdekelt a témában. Interaktív workshop szérű esemény, ismeretterjesztő előadással az anatómia változásoktól kezdve a helyes testtartáson át a vajúdó pózokig, illetve torna és táplálkozási tanácsok. Második nap pedig a már szült édesanyáké, családoké, de azok is résztvehetnek akiknek vizeletvisszatartási panaszai vannak, hisz Kriston Intimtorna előadás is lesz. Ez mellett pedig szintén ismeretterjesztő előadás, torna és táplálkozás tanácsok.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Szeretnénk ha ezzel a témával is egyre nyíltabban foglalkozna mindenki, ha minél több emberhez eljutna a várandóság és a szülés utáni periódusban való odafigyelés, elfogadás, normalitás. Bíztatni, bátorítani és elfogadni ha az édesanyák magukra szánnak egy kis időt.
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Szórólap, plakát, rádió, újság, facebook esemény, insta post.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Mindenképp fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet az egészségtudatos életre, a mozgás fontosságára, a lelki felkészülésre minden életszakaszban, éppen ezért biztosak vagyunk abban, hogy megtaláljuk azokat a személyeket akik erre nyitottak és a továbbiakban is együtt haladhatunk egy egészségesebb élet felé.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményezés anélkül, hogy elveszítené az ötletet önmagában adaptálható a különböző COVID-19-es megszorításokra?
Létszámcsökkentés, 2 esemény, online.
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások