Egészséges táplálkozás előnyei és rejtelmei. „A rántott húson túl”
Étkezési szokások és kihívások
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Sepsiszentgyörgy Borbrigád
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Kezdeményezésünkkel szeretnénk felkelteni a közvélemény figyelmét az egészséges táplálkozás fontosságára és arra, hogy a megfelelő táplálkozással mennyi betegség megelőzhető vagy akár gyógyítható, valamint rácáfolni arra a tévhitre, miszerint az egészséges életmód, táplálkozás költségesebb, mint a FAST FOOD vagy akár egy pizza. Előadásunk során dietetikus egy szakember szemszögéből kaphatunk betekintést napjaink táplálkozási szokásaiba, hibáiba, majd szó esik a REFORM cukrászat rejtelmeiről, és annak fontosságáról, mindeközben „A rántott húson túl” címszó alatt demonstráljuk hogyan lehet jóízű és egészséges salátákat elkészíteni mindössze pár perc alatt.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
-Kezdeményezés tematikájának kidolgozása -Megvalósításhoz szükséges helyszín megkeresése/lefoglalása -Szükséges eszközök, alapanyagok listázása -Költségvetés meghatározása -Social media/ Közösségi háló kampány stratégia kivitelezése -Esemény lebonyolítása
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Kezdeményezésünkben szó lesz az egészséges táplálkozás fontosságáról dietetikus szemmel, a reform cukrászat rejtelmeiről, előnyeiről, valamint arról, hogy hogyan lehet gazdaságosan előállítani egészséges, jóízű ételeket.
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Kezdeményezésünket főként a social media/ közösségi háló csatorná( /in)kon keresztül szeretnénk promoválni, mivel a célközönségünk ezeken a csatornákon érhetőek el a leghatékonabban. Valamint személyi edzőkön keresztül hívnánk fel a figyelmet a kezdeményezésünkre.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Szeretnénk, ha a kezdeményezésünk hatására nagyobb hangsúlyt fektetnének a sepsiszentgyörgyiek az egészséges táplálkozás fontosságára. Továbbá szeretnénk, ha egy rendezvény sorozattá nőné ki magát, ahol folyamatosan lehetne beszelni arról, hogy a megfelelő táplálkozással mennyi betegség megelőzhető vagy akár gyógyítható.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményezés anélkül, hogy elveszítené az ötletet önmagában adaptálható a különböző COVID-19-es megszorításokra?
Abban az esetben, ha a COVID-19 megszorítások nem engedélyezik a csoportos előadást, kezdeményezésünket online valósítanánk meg LIVE event/ esemény formájában a social media / közösségi háló segítségével.
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások