Tolószékes pad
Lelkes fiatalok
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Mozgássérült személyekkel foglalkozó szervezetek foglalkoztató központjaiban.
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A kezdeményezés célja olyan padok kialakítása és elhelyezése, amelyek kifejezetten mozgássérült személyek és hozzátartozói számára vannak kialakítva olyan módon, hogy a tolószék könnyedén beilleszkedik a pad architektúrájába, eképp csökkenti a különbséget az egészséges és a mozgássérült személyek között. A 2 padot olyan szervezetek foglalkoztató központjaiba kívánjuk elhelyezni, amelyek szentgyörgyi mozgássérült fiatalokkal dolgoznak. A projekt révén hozzájárulunk, hogy a mozgássérült fiatalok ne érezzék magukat rosszul, amiért a pad mellett kell elhelyezkedjenek, ezáltal is erősítve a különbözőségük érzetét, csak azért mert az ők igényeik másabbak, mint a többségé.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Olyan toloszékes padokat csinaltatunk, amelyeket fejlettebb államokban láttunk, és amelyekre nagy igény lenne itthon is. A padok legyártása kb. 3-4 hét, amely idő alatt felvesszük a kapcsolatot azokkal a szervezetekkel, amelyek közvetlenül érintettek a projektben. A kész padokat elszállítjuk a partnerszervezetek foglalkoztatóközpontjaiba és elhelyezzük őket a kívánt helyre. Ezzel egyidőben folytatjuk a projekt reklámozását is, ugyanis ez a projekt csak ízelítőt ad abból, hogy milyen fejlesztésekre lenne még szükség a mozgássérültek ellátása terén.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Senki nem érezné, hogy ő más valamiért, valamint egy olyan újítást vagy "segítséget" mutatunk be a többségnek (és a célcsoportnak egyaránt), amely eddig Sepsiszentgyörgyön teljesen ismeretlen volt.
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Online platformon történik ezdeményezés népszerűsítése, első sorban Facebookon. Ugyanakkor, a projekt specifikus jellegére vonatkozóan, el fogjuk küldeni a projekt rövid leírását a helyi sajtónak is, hiszen olyan dolgot kezdeményezünk, amelyre még nem volt itthon példa. Ezen túl bevonjuk a népszerűsítésbe azokat a szervezeteket is, amelyeknek a padokat szeretnénk adományozni.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Bízunk benne, hogy lesz folytatása a kezdeményezésünknek, hogy sikerül felkelteni több ember érdeklődését, és hosszú távon köztereken is el lesznek helyezve ilyen padok.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményezés anélkül, hogy elveszítené az ötletet önmagában adaptálható a különböző COVID-19-es megszorításokra?
A mi kezdeményezésünk COVID 19-es megszorítások esetén is működik.
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások