Horgász nyílt nap
Lelkes fiatalok
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
A sugásfürdői horgásztó partján
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Ez a kezdeményezés egy kis kikapcsolodást jelente a családok és a természetet kedvelők számára, különös tekintettel azokra, akik még nem ismerik a horgászat örömeit. Egy olyan napot tervezünk, amely során akár az egész család átélheti a horgászat által adott izgalmakat. Mindenki kivonul a kis piknik kosarával a tóhoz, és horgászik egy jót, miközben a sugásfürdői horgásztó halfajtáiról is hall néhány információt.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Esemény meghirdetése, regisztráció, felszerelés beszerzése és kölcsönzése (akinek szükséges), tombola előkészítése, sörsátrak -és padok, asztalok beszerzése, a helyszín kialakítása, a nyílt lebonyolítása.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
A COVID 19-es járvány miatt sokat voltak bent a TV előtt a gyerekek. Ez a kezdeményezés kicsit kimozdítaná a gyerekeket és a családokat, biztonságos környezetben, ahol nemcsak sikerélményeket és új élményeket szereznek, hanem még a horgászatról és a halfajtákról is tanulnak valamit.
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
A kezdeményezést online platformon szeretnénk népszerűsíteni, valamint a kezdeményezők baráti körén keresztül.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Szeretnénk, ha ez a kezdeményezés folytatódna a jövőben, akár olyan formában is, hogy azok a gyerekek, fiatalok és felnőttek, akik itt tapasztalják meg a horgászat okozta örömöket, ezután gyakrabban eljárnának horgászni magukra is.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményezés anélkül, hogy elveszítené az ötletet önmagában adaptálható a különböző COVID-19-es megszorításokra?
Mivel ez természetben történne nem kellene át alakítanunk a tervezett kezdeményezést, kivéve, ha teljes lezárás következne be. A rendezvény idejére betartjuk az összes járványügyi előírást, ami szabadtéren történő eseményekre vonatkozik.
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások