Egészésges életmód népszerísítő kisfilm
#Changemakers
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
A filmhez szükséges videózás Sepsiszentgyörgyön és környékén fog zajlani.
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Szeretnénk egy olyan rövid filmecskét készíteni, amely alapelv szerűen bemutatja azokat a javaslatokat, amelyekkel Sepsiszentgyörgy (de mivel ez könnyen terjeszthető akár regionális és nemzetközi szinten is használható lenne) lakóssága tehet az egészsége érdekében. Egy dinamikus, motiváló, helyi arcokat felsorakoztató videót készíteni, ahol a sportolás, táplálkozás, egészség és mentális-lelki témákban fogalmazunk meg könnyen érthető szakszerű információkat. Ahol arra ösztönzünk mindenkit, hogy a prevenció kötelesség és élmény is egyben. Hogy mindenkinek joga és lehetősége van egy élvezhető életvitelre.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Különböző személyiségek bevonásával felvennénk a jeleneteket, amelyek a videó alapját képezik majd. Videó előkészítése, forgatás, vágás, promoválás.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
A tudósító kisfilm segíteni fog megérteni a legfontosabb alapelveket egy egészséges életmód folytatásához. Egészségmegőrzés és javítás céljából pedig bármelyik korosztálynak segítséget nyújt majd eligazodni és jó döntéseket hozni.
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Online média segítségével és személyesen is. A Videót pedig online.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Úgy gondoljuk egy jól sikerült kisfilmnek az online média segítségével nagyon nagy elérése lehet. Ugyanakkor szeretnénk ha a város és városi intézmények, cégek és szervezetek magukévá éreznék és népszerűsítenék.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményezés anélkül, hogy elveszítené az ötletet önmagában adaptálható a különböző COVID-19-es megszorításokra?
Nincs szükség átalakításra, hiszen a forgatások alatt kevés eséllyel lesz ez probléma. Az online média használatával pedig rengeteg emberhez eljuthatunk úgy is, hogy nincs fizikai kontaktus.
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások