Cserkészet - Egy életre való kaland
Cserkészek
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Erzsébet park, rossz idő esetében az Unitárius templom konferencia terme
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Emlékszel ránk? Március 15-én vittük a zászlókat, október 6-án tartottuk a fáklyát...de ez ne tévesszen meg, mi ennél sokkal többet teszünk, naponta, hetente, sok éve. Csapatunkkal egy közös cserkész délutánra hívjuk meg a sepsiszentgyörgyi gyerekeket és fiatalokat. Játékkal és vidámsággal teli programot tervezünk az Erzsébet parkban. Meg szeretnénk mutatni, hogy milyen tevékenységeket tartunk hétről hétre a gyerekeknek, melyek azok az értékek melyek mentén folyatjuk munkának, megszablyák életünket. Saját nem-formális nevelési módszerünket, a cserkészmódszert ismerheted meg, amely 5 elemből áll: - a kisközösségi (őrsi) rendszer, - fogadalom és törvények, - a cselekedve tanulás, - folyamatos és ösztönző, vonzó és hasznos programok főként a természetben, - a kultúra ápolása különös tekintettel népi hagyományainkra. Lesznek cserkész játékok, énekek, ügyességi játékok, megismerhetsz minket és társainkat, akik hetente cserkészfoglalkozásokon gyerekeket nevelünk. A végén pedig egy jól megérdemelt szeretettvendégséggel zárjuk az eseményt.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Tervezés: a csapatban átbeszéljük, hogy ki tud résztvenni a program lebonyolításában, ki milyen feladatot vállal (beszerzés, logisztika, média stb.), hogyan fog kinézni maga a délután, mi az alap koncepció, hogy minél mozgalmasabb, interaktívabb legyen. Valamint megtervezni, hogy mi a B verzió, ahogy mi cserkészek nevezzük az "esőprogram" Népszerűsítés: elkészítjük az on-line média számára az anyagokat (esemény, post, meghirdetés), valamint egy plakátot az iskolák számára Megvalósítás: A cserkész délután a következő képen nézne ki: - 16.00 - 16.30 gyülekező, rövid bemutatkozás - 16.30 és 18.30 között cserkész játékok, itt a jelenlévő gyerek választhatnak majd több pont között - 18.30 - 19.00 közös szeretettvendégség cserkészmódra (imával és odafigyelve a környezetre) Eső esetében a program átköltözik az Unitárius templom két nagytermébe, ezesetben a nagyobb mozgást igénylő játékokat helyettesítjük benti játékokra, társasjátékokra.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Készül Facebook esemény, a cserkészcsapat saját oldalán Facebook bejegyzés, az Unitárius templom hirdető tábláján és iskolákban plakát.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio