Ünnepi készülődés
Segítő Fiatalok
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Sepsiszentgyörgy - Szépmező
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
A kezdeményezés fő célja, hogy picit előtérbe helyezzük az idősebbeket és segítsünk és azt éreztessük velük, hogy nincseneg magukra hagyva számíthatnak ránk és bízhatnak bennünk. A projekt keretén belül szeretnénk az ünnepek előtt egy kis kedvességgel figyelmességgel meglepni a Szépmező-i időseket, amely abból állna, hogz süteményt és virágot, vag adventi dekorációt, adventi koszorút vinnénk az időseknek. Úgy gondoljuk, hogy ha ilyen és ehhez hasonló akciókat látnak, tapasztalnak és legfőképpen részesei lehetnek ezen kezdeményezéseknek akkor majd ők is hasonló módon tesznek és tenni akarnak majd a közösségért, az idősekért.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Szeretnénk ha házi sütemények lennének, de nem biztos hogy lesz rá mód és lehetőség, de nem vetjük el a lehetőségét, de mindenképpen házias sütemények beszerzése, csomagolása. Annak függvényében hogy az adott időszakban növényzet lesz elérhető a piacon, vagy ha sikerül megoldani akkor szép adventi dekorációk elészítése után felkeresnénk az időseket és átadnánk gondoskodásunk jeléül a süteményt és a kis kedvességet.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Ugy gondoljuk, hogy sajnos nagyon sok idős van akikről megfeledkeztek hozzátartozóik, vagy éppenséggel egyedül maradtak, nincsenek hozzátartozóik vagy nagyon távol vannak. Azzal hogy rájuk figyelünk egy picivel jobban akkor pici reményt fényt és színességet viszünk a mindennapjaikba. Ezáltal egy egészségesebb és boldogabb közösséget tudhatunk magunkénak.
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Online felületen való népszerüsítés a cél.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
A remény hogy sok sok boldog kis arcokat látunk és a jövőre nézve több lelekes fiatal próbáljon meg tenni a körülötte lévő idősekért.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményezés anélkül, hogy elveszítené az ötletet önmagában adaptálható a különböző COVID-19-es megszorításokra?
Az előkészületek megoldható 2-3 ember segítségével, és maga a kiosztásuk megoldható az előírásoknak megfelelően. Alapból előrecsomagolt sütiket vásárolnánk.
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások