ÉG - örökölt természet/ natura ca moștenire/ inherited nature
Föld Szint
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
1 Szimpla, 2 Föld Szint műhely, 3 jó idő esetén lehet a nagypark, kültéri, nyitott műhely
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
ÉG - örökölt természet / natura ca moștenire / inherited nature Gel print mühelymunka, ahol a résztveveők megismerkedhetnek ezzel a könnyű és élvezetes tehnikával, velünk, a Föld Szint csapatával, és más művészet iránt érdeklődőkkel. A fejünk fölötti ég színeivel dolgozunk, kékes árnyalatokkal, amit fehérrel világosíthatunk, feketével sötétíthetünk. A szó másik jelentését sem hagyjuk figyelmen kívül, hisz ha bennünk ég a kreativitásvágy, akkor annak helyet kell adni! Ezért a tűz, az égés színeit is palettára tesszük, a vöröset, a narancsot. A foglalkozáson az érdeklődők betekintést nyerhetnek a monotípiára hasonlító gel print tehnika egyszerű folyamatába, készíthetnek saját levonatokat, melyeket haza lehet vinni vagy kiállitani a Föld Szint galériájában. Tapasztalatszerzés, természetközeli gondolatok, kísérlet, örömforrás... kicsiknek-nagyoknak, bárkinek, hisz a tehnika nem igényel különösebb rajztudást.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Anyagok beszerzése, gél lapok, festék, hengerek és papir a műhelymunkához. Az esemény eőkészitése, helyszin kiválasztása, meghirdetjük közösségi médián, Facebook esemény. Délelőtt előkészitjük a helyszint, délután kezdődik a workshop, 4 óra, utána kiállitásrendezés és megnyitó, azok számára akik úgy döntöttek 1 hétig kiállitanák a munkáikat.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Közösségi média, facebook esemény, publikus megosztások, videok, instagram, személyesen beszélünk róla más eseményeinken is.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio