Gyerekmosoly - Túl az Óperencián
Gyerekbarát
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Kilyéni református egyház parókiájának udvara
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Egy nap amely csak a gyerekekről szól. Célunk egy közösségi esemény megszervezése a kilyéni gyerekek és fiatalok számára. Lehetőségük lesz részt venni csapat-, illetve egyéni játékokban, különféle társasjátékokat próbáhatnak ki. Kézműves tevékenység, rajzfilm vetítés, és számos tevékenység közül választhatnak a gyerekek. A gyerekek a tevékenységek során megtapasztalhatják a közös játék örömét, amely által összekovácsolódik a közösség.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
A kisebbeknek különféle ügyességi játékokat tervezünk, kézműves tevékenységet, amely során szobájuk ajtajára díszeket készítenek. Rajzfilm vetítésen vehetnek részt, különféle játékokat próbálhatnak ki. A kisiskolásoknak társasjátékokat, ügyességi versenyeket szervezünk, film vetítésen vehetnek részt.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
A gyerekek a jövő, rajtuk áll közösségek alakulása a későbbiekben. Ezzel az eseménnyel kedvet kapnak a családok, és a gyerekek a hasonló rendezvényyeken való részvételre. Javul a közhangulat azáltal, hogy közösségi élményeket szereznek.
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Szórólapokkal, plakátokkal történik a népszerűsités. A szervezők saját facebook oldalaikon bejegyzést tesznek közzé az eseményről, és a helyi közösség által használt zárt csoportokban is bejegyzéseket teszünk közzé (kilyéni óvodai-iskolai csoportban, a kilyéni református egyház csoportjában)
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
A vidéki gyerekeknek kevesebb alkalmuk van bekapcsolódni Sepsiszentgyörgy közösségi életébe, azért vállalkozunk arra, hogy egy eseményt helyben, a helyi gyerekek igényeire szabva szervezünk meg. Az esemény által a gyerekek egy közösség tagjának érezhetik magukat, ezáltal szivesebben vesznek majd részt hasonló rendezvényeken. A családok pozitív megerősítést kapnak, hogy fontosak a közösség számára, így reméljük a jövőben aktívan bekapcsolódnak hasonló események szervezésébe.
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Nem
A kezdeményezés anélkül, hogy elveszítené az ötletet önmagában adaptálható a különböző COVID-19-es megszorításokra?
A gyerekeket külön kissebb csoportokban fogadnánk a nap folyamán, a nagyobb gyerekek maszkot viselnének, és kézfertőtlenítőt használnának. A termet a csoportok közt fertőtlenítenénk.
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások