Föld-Szint ÉLŐ ALKOTÁSOK
Föld Szint
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
A város 3 különböző negyedében, elhanyagolt/ kihasználatlan, beültethető terek. Az akció előtt meghirdetjük a helyszineket és időpontokat.
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Föld Szint ÉLŐ ALKOTÁSOK Közösségi Kert Projekt: A kihasználatlan területek természetművészeti alkotásokká alakítása. Tömbházak körüli zöldövezeteket alakitunk át, a lakosokkal és érdeklődőkkel együttműködve. Minimális beavatkozást igénylő kiskerteket szeretnénk létrehozni, a helyi élővilággal kompatibilis növények ültetése által, amiben biológusok/botanikusok is segítenek. Meghivjuk az adott környék lakóit a tevékenységre, a kis botanika workshopokra, a növények kiválasztására. A kiválasztott területeken növényinstallációkat ültetünk, olyan alkotásokat hozunk létre, amelyek együtt élnek az ott lakókkal, fenntartható és hangulatos csendes teret biztosítva alkotóik és barátaik számára. Ez nem csak egy szép, funkcionális, barátságos park/ illatos kert/ virágszobor, hanem a résztvevő saját alkotásának is érezheti.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Lakóközösségi találkozót szervezünk, bemutatjuk az ötletünket, kérjük a javaslatukat, közös munkára hivjuk a lakókat. Beszerezzük a munkához szükséges anyagokat: föld, virágok, bambusz, raklap, ásók, kesztyü. Meghirdetjük az eseményt a lakóközösségekben, és a közösségi médiában. A kertek alkotása helyszinenként 1 nap, azaz 3 összesen Szombati nap, szeptembertől novemberig, amikor szép idő van. Lesz alkotósarok gyerekeknek a tömbház előtt a rendezvény ideje alatt.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Közösségi média, facebook események, postok, videók, instagram. Szórólapok az érintett területek és környékük lefedésére. Személyes beszélgetések a kiválasztott környék lakóival is.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio