Védd magad!
VÉDD MAGAD
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Erzsébet Park
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
VÉDD MAGAD NYILT EDZÉS Sikeresnek bizonyult a tavalyi eseményünk, ahol a különböző harcművészeti stílusok önvédelembe használt tehnikáit sajátítottunk el. Számos fiatal részt vett ezen az eseményen. A közös gyakorlás élménye, barátságok kötése a különböző stílust gyakorló sportolók között, a hozzadéka a tavalyi eseményünknek. Első sorban a közös élmény, hogy együtt edzhettek a különböző stílust gyakorló sportolók, tette vonzóvá az eseményt és szép számba összegyűltek az érdeklödők. Másodsorban a más stílusban való beletekintés, egy kis szelet elsajátítása is sok mozogni vágyót bevonzott. Főként a fiatal generációt szeretnénk bevonzani az idei eseményünkre, mivel az elmúlt időszakban városunkba több agressziv megnyilvánulás történt kisebb nagyobb áldozatokkal. A harcművészetek alapelve a védekezés és semmikép sem a támadás. Ezért is szeretnénk népszerűsítenni tevékenységünket, és ismertetni, hogy önvédelmet elsajátítani, mindenki számára hasznos fiatalnak idősnek, fiúnak vagy lánynak. Nagy hangsúlyt fektetünk az eseményeink során, arra hogy hogyan kerüljünk ki egy konfliktus helyzetből. Első sorban hogy felismerjük, hogy a konfliktushelyzet agresziv cselekedetté fajulhat a mi válaszreakciónktól. Reális élethelyzeteket mutatunk be, amelyekből alaptehnikák segítségével sértetlenül elmenekülhetünk. Védd magad! – Önvédelmi technikák
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
Első sorban a közös élményt, hogy együtt edzhetnek a különböző stílust gyakorló sportolók. Másodsorban a más stílusba való beletekintést, egy kis szelet elsajátítását. Szeretnénk népszerüsítenni tevékenységünket, és ismertetni, hogy önvédelmet elsajátítani, mindenki számára hasznos.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Rádió, Facebook esemény és bejegyzés, Instagram bejegyzés, saját fal, zárt és nyílt csoportokban való megosztás
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio