Idősödjünk tudatosan!
Fiatalok az Idősekért
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Zathureczky Berta Központ, Sepsiszentgyörgy
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Kezdeményezésünk elsődleges célja városunk időskorú lakosságának életkörülményeinek javítása, valamint a tudatos életmód gyakorlása, amely mint minden életszakaszban, időskorban is elengedhetetlen. A tavalyi évben sikeresnek minősíthető "Maradjunk mozgásban!" kezdeményezésünk során a Zathureczky Berta Központ bentlakói, nappali foglalkoztatóba járó idősei és sok sepsiszentgyörgyi szépkorú személy kapcsolódott be a tevékenységsorozatba, ezért döntöttünk úgy, hogy idén is szeretnénk maradandó közösségi eseményt szervezni ezen generáció számára. Az eltervezett programok között helyet kapnak a tudatos életmóddal kapcsolatos szakmai előadások, a mozgás fontosságának ismertetése, életélmények mesélése, szocializációs kapcsolatok kialakítása és további érdekességek is. A fent szemléltetett témakörök egy szakmai konferencia köré lesznek felépítve. Csapatunk fontosnak tartja mindezeket, valamint azt is, hogy szeretett városunk időskorú személyei felvilágosítást és hasznos információkat kapjanak a tudatos életmód, a tudatos idősödés gyakorlásával kapcsolatosan, ezáltal életminőségüket növelve. A közös műhelymunkák és a szakmai előadások nagy mértékben hozzásegíthetnek a kezdeményezés sikerességéhez.
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
A tervezési szakaszban olyan szakembereket keresnénk fel, akik a leírásban felsorolt témák "jártasai", akik a műhelymunkák és a konferencia során hasznos információkat és gyakorlatokat tudnának nyújtani Sepsiszentgyörgy idős személyei számára. A tervezett kezdeményezésünk nyílt esemény lenne minden érdekelt városlakó számára, illetve a Zathureczky Berta Központ idős ellátottjai és a nappali foglakozátatóba járó kedvezményezettjei számára egyaránt. A népszerűsítési szakaszban arra fektetnénk elsősorban hangsúlyt, hogy a szakmai konferenciával kapcsolatos információk minél több személyhez jussanak el. A megvalósítási szakaszban a tudatos életmóddal és az előbbiekben felsorolt témákkal szeretnénk bemutatni az időskor specifikus jellemzőit, az aktív időskor fontosságát.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Kezdeményezésünket az online térben szeretnénk népszerűsíteni, Facebook-eseményt és bejegyzéseket létrehozni, illetve plakátot is készítenénk és újságban is megjelentetnénk ezeket, hiszen így nagyon sok szépkorú személyhez el tud jutni az információ.
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio