Ments te is életet!
Felelős megmentők
A kezdeményezés javasolt lezajlásának helyszíne (fizikai helyszín vagy az ,,online” megjegyzéssel, ebben az esetben a platform, vagy az online megoldás részletezése)
Máltás EU iroda, Központi park
A kezdeményezés rövid, magyar nyelvű leírása
Elsősegély képzést szervezünk sepiszentgyörgyi fiatalok számára annak érdekében, hogy a legváratlanabb helyzetekben is képesek legyenek megmenteni saját és szeretteik életét. Sok újdonságot tanulunk az elsősegély kurzuson, mint például sérült fej kötözése, epilepszia roham esetén mi a teendő, törésekkel mit csináljunk, vagy ficam esetén mit teszünk, a különféle sebek kötözését, a mentőhívás lèpèseit, az újraelesztès helyes módszerét és még sok érdekes, hasznos módszert. A kurzus után a frissen végzett életmentőink nyilvános elsősegély bemutatót tartanak a város különböző pontjain a sepsiszentgyörgyi lakosok számára. Gyere, és légy te is életmentő!
Milyen konkrét tevekénységeket szeretnétek megvalósítani a kezdeményezés során?
A kurzust megelőző időszakban résztvevőket toborzunk, 16 év fölötti fiatalokat, akik szívesen tanulnának az elsősegélynyújtás alapjairól. A helyszín a Málta EU-s irodája, a kurzus ideje alatt inni -és ennivalót biztosítunk a résztvevőknek, a képzéshez szükséges eszközöket a Málta előadói hozzák. A képzés összesen 24 óra, ami 3 alkalommal 8 órát jelent, és a sepsiszentgyörgyi Málta szakemberei tartják. Az órák tartalmaznak elmèletet és gyakorlatot is. A kurzus végén lesz egy vizsga az órákon tanultakból, elméleti kérdés és gyakorlati feladat egyaránt lesz, a kiértékelés végén, pedig, aki sikeresen elvégezte a vizsgát, kap, ez az oklevél 2 évig érvényes. A kurzust követő időszakban nyilvános bemutató lesz a város különböző pontjain, esetleg a Sportnapok keretében, amelyet le is filmezünk és feltöltünk a Youtubera, így sokkal több emberhez eljutnak ezek a fontos információk. A nyilvános bemutatóhoz szükséges eszközöket és feltételeket a Málta biztosítja. A projekt kommunikációja folyamatos tevékenység.
Hogyan járul hozzá a kedzeményezés a sepsiszentgyörgyi közösség életének a javításához?
Hogyan kívánjátok népszerűsíteni kezdeményezéseteket?
Facebook eseményként: egy esemény lesz a szavazás ideje alatt, egy másik a kuruzusnak és egy harmadik a nyilvános bemutatónak. Ezen keresztül népszerűsítjük a projektünket mind a szavazatok gyűjtésében, mind a toborzásban, mind a nyilvános bemutatóban. Youtube csatorna: a nyilvános bemutatón készült videót töltjük ide fel és népszerűsítjük az elsősegélynyújtás fontosságát. Instagram: Ments te is életet! felhasználóval toborzunk
Milyen elvárásaitok, reményeitek vannak? A kezdeményezésnek milyen utóélete lehet? Folytatódik a jövőben?
Szükségetek van informális csoportotok kiegészítésére új tagokkal a kezdeményezés végrehajtásának céljából?
Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
  • Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület
  • PONT Csoport
  • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
  • BCR
  • Friss FM
  • Sepsi Rádió
  • We Radio
Korábbi kiadások